Liveblog

112-nieuws: brand in rieten dak van huis • voetganger aangereden

24 januari om 21:42 • Aangepast 6 februari om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.50

Dit liveblog is gesloten

22.00

Stroomstoringen deels verholpen

De stroomstoringen die eerder op de avond op vijf plekken in onze provincie voor problemen zorgden, zijn deels verholpen. Volgens netbeheerder Enexis zijn de storingen in Tilburg, Oisterwijk en Fijnaart opgelost. De gevolgen van storingen in Eindhoven en Bosschenhoofd duren nog iets langer. De verwachting is dat die rond kwart voor een vannacht zijn opgelost.

21.20

Brand in rieten dak van huis

Aan de Rielsedijk in Geldrop woedt een brand in het rieten dak van een huis. De brand zou rond negen uur zijn ontstaan in de schoorsteen en vervolgens zijn overgeslagen naar het dak. Bij de schoorsteen waren in eerste instantie vlammen te zien, maar die waren al snel geblust. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Meerdere eenheden van de brandweer zijn opgeroepen om het vuur te blussen. Het gaat dan onder meer om een speciaal team voor het bestrijden van branden in rieten kappen van huizen. Dat team moet uit Gelderland komen. Rond kwart voor tien smeult de brand nog onder de kap en wordt de rook donkerder. Het lijkt erop dat de brandweer een deel van het riet gaat verwijderen om zo de brand te blussen.

Dit soort branden zijn lastig te bestrijden, lees hier waarom

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.16

Vijf stroomstoringen in onze provincie

Er worden vanavond op vijf plekken in Brabant stroomstoringen gemeld. De grootste daarvan zijn in Tilburg en Oisterwijk, daar zitten volgens netbeheerder Enexis 44 postcodes zonder stroom. Verder wordt er in Eindhoven, Bosschenhoofd en Fijnaart een storing gemeld. Volgens een woordvoerder zijn zitten door de storing zo'n 800 klanten in het donker.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. Wel weet Enexis waar de storingen precies zitten. De eerste storing is aan de Oude Bosschebaan in Eindhoven. De tweede, grotere storing, aan de Veldweg in Oisterwijk. De storingen zouden allemaal tussen half tien en tien uur vanavond verholpen moeten zijn.

Er zijn de laatste tijd veel stroomstoringen, we vroegen Enexis hoe dat komt

20.00

Gewelddadige straatroof opgelost

Voor de mishandeling van een jongen van 16 in het centrum van Den Bosch zijn twee verdachten opgepakt. Dat gebeurde onder andere nadat er in het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht werd besteed aan de zaak. De twee verdachten zijn verhoord en daarmee is de zaak opgelost, zo laat de politie vanavond weten.

Het slachtoffer werd eind juli in Den Boerenmouw beroofd van zijn jas, schoenen en telefoon. Het slachtoffer kreeg ook enkele klappen en trappen.

18.50

Voetganger aangereden

Een voetganger is vanavond in het centrum van Mill aangereden door een auto. Dat gebeurde toen ze bij een zebrapad de Schoolstraat wilde oversteken. Het ongeluk gebeurde rond half zeven. Volgens onze 112-correspondent is het slachtoffer een oudere vrouw. Ze werd in eerste instantie in de ambulance nagekeken en is vervolgens voor de zekerheid door haar zoon ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
17.30

Drugsdealer in de kraag gevat

Een man van 23 uit Eindhoven is gisteren aangehouden voor het dealen van harddrugs. Wijkagenten in burger wisten de verdachte op heterdaad te betrappen na een overdracht van drugs in Veldhoven. Volgens de wijkagenten stond de telefoon van de dealer roodgloeiend. "We zagen hem in korte tijd van hot naar haar rijden om zijn uitgebreide klantenkring te bedienen", zo schrijven ze op Instagram.

Toen agenten de verdachte wilden aanhouden, was hij nog druk bezig allerlei spullen te verstoppen in zijn auto. Hij weigerde op dat moment zijn auto open te maken. Om de man aan te kunnen houden, sloegen agenten daarom een ruit van de auto in. Na zijn aanhouding gaf hij volgens de politie aan dat hij drugs had verstopt bij zijn kruis en tussen zijn billen.

In zijn auto vond de politie een behoorlijke hoeveelheid cocaïne. En in zijn huis vond de politie lachgas en een hoeveelheid contant geld. Het geld, de drugs en zijn auto zijn in beslag genomen.

Agenten sloegen de ruit in om de verdachte aan te kunnen houden (foto: wijkagent_eckart_luytelaer).
Agenten sloegen de ruit in om de verdachte aan te kunnen houden (foto: wijkagent_eckart_luytelaer).
16.55

Ongeluk op A2, twee rijstroken dicht

Op de A2 tussen knooppunt Batadorp en knooppunt De Hogt is een ongeluk met twee auto's gebeurd. Twee rijstroken zijn dicht. Verkeer naar het zuiden wordt over de vluchtstrook geleid. Moet je die kant op dan moet je rekening houden met zo'n vijftig minuten vertraging. De berger is onderweg om de betrokken auto's mee te nemen, zo meldde Rijkswaterstaat rond half vijf.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
16.35

Duizenden liters grondstoffen voor drugs in loods

In de loods in Landhorst die de politie gisteren binnenviel, is een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden. Het gaat om duizenden liters, zo maakte de politie vanmiddag bekend. Agenten vielen de loods aan de De Quayweg binnen omdat er mogelijk synthetische drugs werden gemaakt.

15.53

Doorgedraaide buurman sticht brand

De doorgedraaide buurtbewoner aan de Bernard Zweerstraat in Waalwijk heeft brand gesticht in zijn eigen appartement. Vanochtend berichtte Omroep Brabant over de overlast die de man in de buurt veroorzaakt. Nu is het vanmiddag weer misgegaan.

De man is onder begeleiding van de politie uit zijn huis gehaald en wordt onderzocht in een ambulance. De brand hoefde volgens een buurtbewoonster niet te worden geblust.

14.30

Aanhoudingen voor ladingdiesfstal

De zeehavenpolitie heeft maandag op het haventerrein in Moerdijk drie verdachten aangehouden voor ladingdiefstal. In september vorig jaar werd in een loods op het haventerrein een grote partij gestolen kratjes en trampolines aangetroffen. De trampolines bleken gestolen in Boxtel. Daar waren ook onder meer tenten gestolen. De gestolen spullen werden uiteindelijk teruggevonden in een vrachtwagen in Dordrecht. Zo kwam de politie uiteindelijk bij de drie verdachten uit. Zij werden vervolgens maandag aangehouden op verdenking van heling.

Het gaat om drie mannen van 25, 33 en 33 jaar uit Dordrecht. Een van de mannen wordt ook verdacht van diefstal van een zeecontainer met supboards vanaf het haventerrein in Moerdijk. Agenten hebben op meerdere plekken doorzoekingen gedaan en onder andere een auto, een quad en contant geld in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor vrijgelaten. Zij moeten zich later bij de rechter komen verantwoorden, zo maakte de politie vandaag bekend.

14.00 - Eindhovenaar (46) aangehouden voor cokehandel
I
n een onderzoek naar de handel in drugs en witwassen heeft de politie gisteren in Eindhoven een man van 46 aangehouden. De man zou betrokken zijn geweest bij de handel in cocaïne. Ook wordt hij verdacht van witwassen. De man werd gisterochtend in zijn huis aangehouden en hij zit nog vast, zo laat de politie zojuist weten.

Gisteren werd in het kader van het onderzoek ook het huis van de verdachte en dat van een familielid doorzocht. In de huizen werden onder meer digitale gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Bij de actie werden ook enkele waardevolle sieraden in beslag genomen.

11.50

Inwoners Prinsenbeek vluchten voor brand

Bewoners van de Heikantsestraat in Prinsenbeek zijn vannacht wakker geworden van een harde knal. Toen ze wakker werden, zagen ze dat de voorkant van hun woning in brand stond. De politie vermoedt dat die brand is aangestoken en doet onderzoek. De bewoners zijn ongedeerd. Mensen die iets hebben gezien of die camerabeelden hebben, kunnen zich melden bij de politie.

10.20

Politie valt loods binnen vanwege mogelijk drugslab

Agenten zijn een loods aan De Quayweg in Landhorst binnengevallen omdat die mogelijk wordt gebruikt als productielocatie voor synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen probeert vast te stellen welke spullen er precies in het gebouw aanwezig zijn.

Lees hier meer over wat de politie heeft aangetroffen

Agenten bij de mogelijke productielocatie voor drugs (Foto: SQ Vision/Kevin Kanters).
Agenten bij de mogelijke productielocatie voor drugs (Foto: SQ Vision/Kevin Kanters).
07.10

Container waait van vrachtwagen

Op de A73 vanuit Boxmeer naar Nijmegen is vanochtend een aanhanger van een vrachtwagen met container en al omgewaaid. De rechterrijstrook richting Nijmegen is afgesloten. Het verkeer heeft een vertraging van ongeveer drie kwartier. Het bergen van de container is in volle gang en heeft tot ongeveer tien uur geduurd.

Hier lees je alles over de afgewaaide container

Container van aanhanger gewaaid (Foto: SK Media).
Container van aanhanger gewaaid (Foto: SK Media).
Container van aanhanger afgewaaid (Foto; Rijkswaterstaat)
Container van aanhanger afgewaaid (Foto; Rijkswaterstaat)
06.00

Waarschuwing voor zware windstoten

Vanochtend hebben we in Brabant te maken met de storm Jocelyn. De wind komt uit het zuidwesten en er komen zware windstoten voor van 80-95 km/uur. In het zuidoosten zijn de windstoten van rond de 75 km/uur iets minder krachtig. Het is inmiddels de derde storm van de afgelopen tijd. De stormen Pia en Isha gingen Jocelyn voor.

Rijkswaterstaat waarschuwt mensen die vanochtend de weg opgaan om goed uit te kijken. Het verkeer kan ernstige hinder ondervinden van harde windstoten onderweg. Het advies is om je rijstijl aan te passen.

Tips van Rijkswaterstaat:

  • Houd extra afstand tot je voorligger.
  • Houd rekening met (krachtige) windstoten. Door een windvlaag kan jouw auto, maar ook een ander voertuig, naar een andere rijstrook worden gedrukt.
  • Door windstoten kan er van alles op de weg waaien. Wees hier bedacht op, en ook op plotselinge remacties of uitwijkmanoeuvres van je voorligger.
  • Voertuigen met (lege) aanhanger, vrachtwagens zonder lading, caravans en motorrijders zijn extra kwetsbaar bij harde wind. Het kan verstandig zijn de reis uit te stellen.
  • Houd de weerberichten en verkeersinformatie in de gaten.
Er worden flinke windstoten verwacht (archieffoto: Ben Saanen).
Er worden flinke windstoten verwacht (archieffoto: Ben Saanen).
20.35

Chauffeur onder invloed van de weg gehaald

De politie heeft gisteren een automobilist (21) bij De Ketting in Vught van de weg gehaald. Tijdens een controle bleek de chauffeur onder invloed van soft- en harddrugs. In zijn jaszak troffen agenten op het politiebureau 29 zakjes cocaïne aan. Na de bloedafname werd hij ingesloten.

20.20

Scooterrijder blijft met tas aan verkeersmarkering haken en valt

Een bestuurder van een scooter is gisteravond gewond geraakt toen hij in Waalre een verkeersmarkering raakte. Dat gebeurde rond kwart voor zeven in de Willibrorduslaan. De bestuurder ging onderuit nadat een van de tassen van de scooter bleef haken achter de verkeersmarkering.

Hierdoor belandde de scooterrijder met een flinke klap tegen de grond. De scooterrijder kon daarna met enige moeite zelf in de ambulance stappen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
19.55

Bestuurlijke controle in loods in Landhorst

In Landhorst is een loods aan De Quayweg gisteravond het doelwit geweest van een bestuurlijke controle door medewerkers van de gemeente, politie en andere betrokken diensten. Bij de controle was ook een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer aanwezig. Er zijn volgens een woordvoerder van de politie enkele spullen aangetroffen die woensdag verder worden onderzocht.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
19.25

Gewonde bij ongeval in Wagenberg

Op de Wagenbergse Baan in Wagenberg is gisteravond ter hoogte van de oprit naar de A59 een ongeval gebeurd met twee voertuigen. Daarbij raakte volgens een 112-correspondent een bestuurder gewond. Waarschijnlijk is een van beide voertuigen door rood gereden. Om de precieze toedracht vast te stellen doet de politie onderzoek. De Wagenbergse Baan was ter hoogte van de kruising tijdelijk afgesloten wegens bergingswerkzaamheden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!