Van lantaarnpaalblunders tot omgekapte bomen: missers van gemeentes

5 april om 10:17 • Aangepast 5 april om 12:37
nl
Een fout zit in een klein hoekje, zeker ook bij gemeentes. Zoals in Eindhoven, waar een verkeersbord niet op de stoep staat, maar prominent op straat. Het zijn van die fouten van overheden waarbij vaak belastinggeld over de balk wordt gesmeten. Een overzicht.
Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Lantaarnpalen in parkeervak
Vrijdag was het raak met een verkeersbord in Eindhoven dat midden op de weg staat, maar de afgelopen jaren werd er ook regelmatig een lantaarnpaal gezet in een parkeervak. Of een parkeervak om een lantaarnpaal gemaakt. Het gebeurde onder andere in Oisterwijk, maar ook in Steenbergen en ook in Eindhoven. In Almkerk stonden de lantaarnpalen midden op het voetpad.

Twee lantaarnpalen midden op een nieuw trottoir in Almkerk (foto Sija op 't Hof  Twitter)
Twee lantaarnpalen midden op een nieuw trottoir in Almkerk (foto Sija op 't Hof Twitter)

Bomen gekapt
Ook in Oisterwijk weten ze alles van blunders. Daar werden afgelopen november bij een bouwproject vijf beeldbepalende bomen gekapt tot groter ergernis van buurtbewoners. Er bleek helemaal geen vergunning voor de kap te zijn. Bovendien waren ook nog eens de verkeerde bomen omgezaagd.

Wachten op privacy instellingen...

Fietstunnel Nistelrode
In oktober 2021 duurde de aanleg van een nieuwe fietstunnel bij Nistelrode weken langer door een fout van de gemeente. Het werk was begonnen zonder vergunning. Daarom werd de bouw stilgelegd. De toegangsweg naar het dorp vanaf de snelweg A50 bleef daardoor weken langer dicht.

Het gaat langer duren voordat de fietstunnel bij Nistelrode klaar is
Het gaat langer duren voordat de fietstunnel bij Nistelrode klaar is

PR-blunder
Deze blunder kostte geen geld, maar vooral heel veel 'goodwill'. De gemeente Maashorst liet afgelopen carnaval weten waar de route van de Udense carnavalsoptocht was, zonder aandacht te besteden aan de andere optochten die er ook binnen de gemeentegrenzen waren: Odiliapeel, Reek, Schaijk, Volkel en Zeeland.

Wachten op privacy instellingen...

Wilhelminakanaal Tilburg
Het verbreden en verdiepen van het Wilhelminakanaal bij Tilburg bleek een waar hoofdpijndossier. In eerste instantie werd een kostenplaatje begroot van 71,6 miljoen euro. Door fouten kwam daar nog eens 70 miljoen euro bij.

Het Rijk, provincie en gemeente Tilburg kiezen voor herbouw van Sluis 2
Het Rijk, provincie en gemeente Tilburg kiezen voor herbouw van Sluis 2

De Bartenbrug
Het debacle van het opknappen van de Bartenbrug in Den Bosch is een verhaal op zich. Hier zijn de miskleunen aan elkaar geregen. Zo duurde het alleen al 13 jaar voordat de brug open ging, kostte de hele affaire GroenLinks-wethouder Ruud Schouten in 2013 de kop en moest er alles bij elkaar ruim 12 miljoen euro afgerekend worden.

De Bartenbrug in Den Bosch
De Bartenbrug in Den Bosch

Ministerie van de kaart
Niet alleen gemeentes maken fouten, ook bij de rijksoverheid gaat het mis. Zo werden onlangs Tilburg en Breda op de kaart door elkaar gehaald.

De kaart van het ministerie van Binnenlandse Zaken
De kaart van het ministerie van Binnenlandse Zaken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!