Video

Kleuter die in vijver viel, is weer thuis: 'Gevochten voor zijn leven'

9 april om 11:22 • Aangepast 19 april om 02:04
nl
De kleuter (4) die vorige week dinsdag in Rosmalen bij zijn school in een vijver belandde en zwaargewond raakte, is weer thuis. De jongen heeft het ziekenhuis mogen verlaten, zo laat zijn moeder dinsdag aan Omroep Brabant weten. In het Radboudumc in Nijmegen vocht de jongen sinds het ongeluk voor zijn leven. Hij lag er op de intensive care.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Moeder Ramona Sakidin is opgelucht dat haar zoontje weer thuis is. “We waren heel erg geschrokken en bang”, zegt ze.

Dinsdag was de jongen aan het einde van de ochtend buiten aan het spelen bij basisschool Wittering in Rosmalen. Hij ontsnapte aan de aandacht van de leraren, wist via een poort van het schoolplein af te komen en belandde in een vijver vlak bij de school. Na tien minuten werd hij gevonden.

"Hij ademt nog stroef en zijn gedrag is veranderd."

“Mijn zoontje is zo sterk dat hij maandag naar huis mocht”, vertelt Ramona. “Hij heeft echt gevochten voor zijn leven.” Door het ongeluk heeft het hart van de kleuter volgens zijn moeder twintig minuten stilgestaan. “De kinderarts kan nog niet zeggen of hij er iets aan overhoudt. Daarom moeten we nog regelmatig terug voor controle.”

Twee dagen na het ongeluk deed een emotionele en vermoeide moeder haar verhaal bij Omroep Brabant. Haar zoontje lag toen nog aan de beademing op de intensive care. “Hij heeft net zijn ogen open gedaan”, vertelde ze.

Ze had op dat moment niet verwacht dat een week na het ongeluk haar zoontje alweer thuis zou zijn. “Hij moet nog flink herstellen thuis. Hij ademt nog stroef en zijn gedrag is veranderd. We blijven hem in de gaten houden en geven hem alle ruimte om te herstellen.”

“Ik heb het recht om te weten wat er die dag precies gebeurd is.”

Ramona gelooft niet dat dat wat haar zoon is overkomen een ongeluk was. Ze vindt dat de basisschool nalatig is geweest. Daarom heeft ze vorige week aangifte gedaan tegen de school. “Ik heb het recht om te weten wat er die dag precies is gebeurd”, geeft ze aan.

Andere ouders kwamen vorige week met het verhaal over een onveilige situatie op de school. Deuren en hekken zouden openstaan en er zou een gebrek aan toezicht zijn tijdens het buitenspelen en in de gymzaal.

De scholenkoepel waaronder de basisschool valt bevestigde eerder al dat er inderdaad niet altijd toezicht is. Onderdeel van het leerconcept van Wittering is dat kinderen zelf meer verantwoordelijkheid krijgen. Maar tijdens het ongeluk zou er volgens bestuurder Jan Heijmans gewoon een leraar buiten hebben gelopen: “Voor zover wij weten, waren de poorten dicht en was er toezicht. Maar we wachten het onderzoek van de politie af om daar definitieve conclusies aan te verbinden.”

Een week na het drama heeft Ramona nog niets van de schoolleiding gehoord.

Bekijk hier wat er vorige week allemaal gebeurde:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!