Video

Zwaar vuurwerk ontploft bij restaurant: 'Rolluik heeft mij gered'

10 juli om 16:25 • Aangepast donderdag om 15:06
nl
Een dag nadat er een vuurwerkbom explodeerde voor de deur van het Syrische restaurant Rama op de Woenselse Markt in Eindhoven is er weinig meer te zien van de schade. Eigenaar Taher is opgelucht dat de schade beperkt bleef. Daarom is hij gewoon weer aan het werk gegaan. "De politie let extra op."
Profielfoto van Evie HendriksProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

"Het rolluik heeft mij gered", vertelt Taher. Op beelden van de explosie is eerst te zien hoe een vuurwerkblom een flinke klap veroorzaakt. Later wordt alles wit en slaan er vlammen uit.

Schade beperkt
De politie vermoedt dat de explosie werd veroorzaakt door de combinatie van zwaar vuurwerk en een brandbare vloeistof. Een dag na de explosie is er weinig meer te zien van de schade. "Alleen het rolluik is kapot, wat buitenverlichting en de deur", vertelt hij.

Tijdens het schoonmaken van het restaurant kreeg een medewerker volgens Taher pas door dat er iets aan de hand was toen de politie voor de deur stond. De politie heeft de schade opgenomen en houdt een oogje in het zeil.

Daar is de ondernemer erg blij mee. Zaterdagavond ging het ook mis bij het Turkse restaurant naast hem na de EK-wedstrijd tussen Nederland en Turkije. Relschoppers vernielden daar tafels en stoelen.

De eigenaar van het restaurant deed een dag na de ongeregeldheden haar verhaal bij Omroep Brabant:

Ontploffingen in Den Bosch
Eerder deze week werden in Den Bosch twee Arabische supermarkten doelwit van een aanslag. Bij Arabische supermarkt Al Salam aan de Oude Vlijmenseweg werd zondagnacht een prullenbak opgeblazen met een vuurwerkbom. De schade viel daar mee.

Bij supermarkt Dunya aan de Churchilllaan was de schade veel groter na een explosie maandagnacht. De complete schuifdeur lag eruit en er vielen plafondplaten naar beneden.

Het is onduidelijk of de ontploffingen iets met elkaar te maken hebben. De politie doet onderzoek en houdt extra toezicht op de Woenselse Markt in Eindhoven. Taher van restaurant Rama werkt in ieder geval weer verder alsof er niks gebeurd is.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Schade bij Syrisch restaurant nadat vuurwerkbom explodeert

Terras Turks restaurant vernield na voetbalrellen: 'Echt niet normaal'

Weer explosie bij Arabische supermarkt, aanslag op beelden te zien

Explosie bij Arabische supermarkt: 'Vermoed omdat ik fan ben van Oranje'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!