Artikelen over Over Leven Met Kanker

Annemieke (34) verliest veel minder haar tijdens de chemokuur dankzij een Coldcap

Vooral voor vrouwen met kanker is het een grote nachtmerrie: al je haren verliezen door de chemokuur. De Coldcap-therapie biedt hoop. Een speciale helm bevriest de hoofdhuid tijdens de chemokuur, waardoor de kans veel groter wordt dat de patiënt het haar houdt. Annemieke werkt zelf in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Toen bij haar borstkanker werd geconstateerd, besloot ze direct dat ze de Coldcap wilde gebruiken.

“Ik zou me er doodongelukkig van voelen als ik mezelf kaal in de spiegel zou zien", vertelt borstkankerpatiënte Annemieke. (Foto: Maarten van den Hoven)

Omroep Brabant staat stil bij Over Leven met Kanker

Omroep Brabant staat donderdag in het teken van Over Leven met Kanker. We staan stil hoe is het om te leven met de ziekte en bij vooruitstrevende behandelingen die worden ingezet. Patiënten, specialisten en andere zorgverleners komen aan het woord en delen hun verhaal. Ook zal een operatie live worden uitgezonden. Het Catharina Kanker Instituut bestaat dan tien jaar. Het programma Brabants Bont is tussen tien en één uur live vanuit het ziekenhuis te bekijken en te beluisteren op radio, tv en internet. De opnames vinden plaats in de centrale hal van het ziekenhuis.

Het Omroep Brabant-programma Brabants Bont wordt vandaag live uitgezonden vanuit het Catharina Ziekenhuis. (foto: Karin Kamp)