Video

Een maand geleden stond NAC nog op het bordes, nu is de vakantie alweer voorbij

26 juni 2017 om 14:42 • Aangepast 21 november 2020 om 00:05
nl
Een maand geleden stonden ze nog feest te vieren op het bordes van het stadhuis in Breda. Deze maandagmorgen stonden ze in Zundert alweer op het trainingsveld. Voor de selectie van NAC is de vakantie voorbij.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Onder leiding van trainer Stijn Vreven begonnen de voetballers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de eredivisie. De uitbundig gevierde promotie werd bereikt via de playoffs. Onder meer eredivisieclub NEC werd uitgeschakeld.

Vier nieuwelingen
Vreven miste op de eerste trainingsdag uiteraard de naar FC Utrecht vertrokken Cyriel Dessers, maar de Belgische oefenmeester kon wel vier nieuwelingen begroeten: Nigel Bertrams, de keeper die tot vorig seizoen onder contract stond bij Willem II, en de drie huurlingen van het Engelse Manchester City.

Wachten op privacy instellingen...


Fans van de populaire Bredase club waren er uiteraard ook. Met het nodige vuurwerk.

Wachten op privacy instellingen...


Danny Buijs loopt stage
Op de training kwamen fans van de Bredase club een oude bekende tegen: Danny Buijs, de broer van oud-NAC-speler Jordy. De trainer van Kozakken Boys (Werkendam) gaat een jaar stage lopen bij NAC in verband met zijn cursus coach betaald voetbal. De KNVB had Buijs aanvankelijk geweigerd voor deze opleiding.

Wachten op privacy instellingen...


Willem II al begonnen
NAC is niet de eerste Brabantse betaaldvoetbalclub waarvoor de bal gaat rollen. Willem II beet zondag al het spits af. Met een uitgedunde spelersgroep. Dit komt onder meer, omdat Darryl Lachman met het nationale team van Curaçao meedoet aan een toernooi op Martinique. In de finale van het evenement om de Caribbean Cup won hij overigens met 2-1 van Jamaica.

Willem II, dat wordt getraind door Erwin van de Looi, speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Bij traditie is een combinatieteam van spelers uit Diessen de tegenstander. NAC komt diezelfde dag in actie tegen een Zundertse selectie.

PSV begint op 3 juli
PSV hervat de trainingen volgende week maandag en heeft op 8 juli zijn eerste duel op de rol staan. Direct gaat het om een prijs, de Mandemakers Cup. De Eindhovense formatie neemt het dan op tegen Jupiler-Leagueclub RKC Waalwijk. De traditionele Lichtstadderby, tegen buurman FC Eindhoven, wordt dit jaar niet gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.