Brabant of Brabrand? Berichten over maar liefst 31 branden in één maand tijd

4 februari 2019 om 19:48
nl
"Het is de laatste tijd wel raak. We kunnen Brabant beter Brabrand noemen." Zo reageert Jelle Knoop maandagochtend op Facebook heel gevat op het bericht van Omroep Brabant over een grote brand bij een papieropslagloods in Tilburg. De opmerking van Jelle zette ons aan het denken. Is onze provincie inderdaad een Brabrand aan het worden? De feiten op een rijtje.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

In de periode van 4 januari tot en met 4 februari heeft Omroep Brabant berichten geschreven over 31 branden. Zeer waarschijnlijk zijn het er dus nog meer geweest. Desalniettemin zit je met 31 branden in één maand al op een gemiddelde van 1 brand per dag. 

Het type brand loopt zeer uiteen: van kleine autobrandjes tot en met hele grote, verwoestende branden zoals in Biezenmortel afgelopen vrijdag en alles wat daar tussenin zit. 

Welke branden springen het meest in het oog?

Van de branden waarover Omroep Brabant de afgelopen maand heeft bericht, zijn er een aantal opvallend, spectaculair of zeer verdrietig. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. 


  • Donderdag 3 januari en dinsdag 8 januari, Eindhoven In één week tijd is er twee keer brand bij Garagebedrijf Van Nu! De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

 

 


  • Vrijdag 1 februari, Biezenmortel Bij een grote stalbrand in Biezenmortel zijn bijna drieduizend varkens omgekomen en gingen drie van de vier stallen in vlammen op. De vierde stal liep rookschade op. 

Dit zijn de meest in het oog springende branden in één maand in Brabant. Of toch maar Brabrand? 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!