Video

Vroeg opstaan, veel files en Peter bleef thuis: dit was het boerenprotest

16 oktober 2019 om 20:27
nl
Boze boeren protesteerden woensdag voor de tweede keer op het Malieveld in Den Haag tegen het aangescherpte stikstofbeleid. Het werd een drukke dag. Omroep Brabant zette de hoogtepunten voor je op een rijtje.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Duizenden boeren waren woensdagochtend onderweg naar Den Haag om te protesteren. Vanuit het het land, ook in Brabant, gingen duizenden boeren met hun trekkers 's nachts de weg op om kritiek te uiten.

De colonnes veroorzaakten rond acht uur zo'n 400 kilometer file. Voor lange files was vooraf al gewaarschuwd. Tussen de trekkers reden ook opvallend veel vrachtwagens, afkomstig uit de bouw. De truckers protesteerden woensdag mee met de boeren.

De wekker ging vroeg voor Omroep Brabant-verslaggever Raymond Merkx: om één uur ‘s nachts om precies te zijn. Je moet namelijk vroeg opstaan om mee te rijden op de trekker met een van de protesterende boeren om zo verslag te doen de boerenacties. Op Twitter deed hij verslag van de nachtelijke rit.

Het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant deelde woensdagmorgen op de carpoolplaats bij afslag 23 van de A4 koffie uit.

Het Malieveld in Den Haag stroomde woensdagmiddag vol met boeren die protesteren tegen de aangescherpte stikstofregels.

In de binnenstad van Den Haag blokkeerden militaire voertuigen enkele wegen en de route richting het Binnenhof.

In Den Haag werd ook een manifestatie gehouden waar veel politici spraken. De boeren vinden de maatregelen van de overheid echt niet kunnen.

Daarna volgde de rit naar huis. Er werd een drukke avondspits voorspeld, maar deze bleef uit.

Niet iedereen ging woensdag protesteren. Omroep Brabant volgde thuisblijver Peter van Oosterhout. Deze Terheijdense koeienboer hield de boerderij draaiende, terwijl zijn vrouw Margo van Oers op de trekker naar Den Haag reed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.