Schietpartijen en invallen: dit gebeurde er allemaal op de woonwagenkampen in Oss en Lith

OSS/LITH - Operatie Alfa, het onderzoek naar topcrimineel Martien R. en zijn familie, is nog altijd in volle gang. Een week geleden viel de politie het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss binnen. Daarbij werd het kopstuk van de Brabantse onderwereld samen met twee familieleden gearresteerd. Na meerdere zoekacties in Oss en omgeving stormden ruim honderd agenten donderdag het terrein van een woonwagenkamp op de Maasstraat in Lith op. Een overzicht van alle gebeurtenissen op beide kampen, de afgelopen jaren.

WOONWAGENKAMP OSS

  • Juni 2018

De 30-jarige drugscrimineel Peter Netten wordt bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat doodgeschoten. Enkele dagen later meldt de 23-jarige Kaan D. uit Oss zich bij de politie voor de fatale schietpartij. Justitie vermoedt dat niet hij, maar iemand anders verantwoordelijk is voor de moord. In ruil voor anderhalf miljoen euro zou D. de schuld op zich nemen.

  • November 2019

Agenten arresteren bij een grootschalige inval de 48-jarige Martien R. Hij staat bekend als de ‘Godfather’ van de Brabantse onderwereld en wordt verdacht van drugshandel, geweld en intimidatie. Ook zijn zoon Anton (26) en zijn broer Toon (55) worden opgepakt voor criminele activiteiten.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision Mediaprodukties

Lees ook: Van kalasjnikovs tot honderdduizenden pillen: dit vond justitie op het woonwagenkamp van Martien R.

Het hele kamp wordt hermetisch afgesloten. Agenten vinden in verborgen ruimtes automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven. Twintig tot dertig bewoners moeten hun huis verlaten voor het grote politieonderzoek dat enkele dagen duurt.

Lees ook: Wie is Martien R. die politie en justitie zo graag achter de tralies willen krijgen?

WOONWAGENKAMP LITH

  • Oktober 2013

Agenten krijgen een melding dat er schoten zijn afgevuurd bij het woonwagenkamp aan de Maasstraat. Een 40-jarige man meldt zich bij de politie voor de schietpartij. Met een pistool en een jachtgeweer vuurde hij minutenlang kogels af op de woonwagen van zijn ex-vriendin. Op dat moment waren er drie volwassenen, een baby en een peuter in de woonwagen. Niemand raakt gewond.

Lees ook: Tien jaar cel voor Ossenaar voor wildwest-schietpartij op woonwagenkamp Lith

  • Mei 2017

De politie valt het woonwagenkamp binnen vanwege een dreigende moordaanslag. Vermoed wordt dat er een aanslag is beraamd op het leven van de beruchte Oss crimineel Albert K.

  • November 2019

'Operatie Alfa' gaat verder. Meer dan honderd agenten vallen het kamp aan de Maasstraat binnen. Met hekken wordt alles hermetisch afgezet. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst wordt alles uitgekamd.


Acht handgranaten en een explosief worden gevonden. De politie noemt de inval een nieuwe fase in 'Operatie Alfa'. Bewoners worden, net als tijdens de inval van het andere kamp, elders ondergebracht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties

Lees ook: 'Operatie Alfa: dit gebeurde vandaag op het woonwagenkamp in Lith [VIDEO]

Meer over dit onderwerp:
OPERATIE ALFA WOONWAGENKAMPEN OSS LITH MARTIEN R.