Video

Boeren gaan in gesprek met commissaris van de Koning, acties nog volop bezig [LIVEBLOG]

18 december 2019 om 06:24
nl
Boeren en bouwers voeren woensdagochtend op verschillende plekken in Brabant actie. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.
Geschreven door

Dit is wat er tot 15.00 uur is gebeurd:

Liveblog tot 15.00 uur (alles daarna lees je in ons nieuwe blog)

14.38: Een deel van de blokkade op Moerdijk is voorbij, dus de bedrijven kunnen weer langzaam aan de slag.

Wachten op privacy instellingen...

14.26: De protesterende boeren in Den Bosch zijn richting het provinciehuis gegaan. Daar praten tientallen boeren in het provinciehuis nu met de commissaris van de Koning.

Wachten op privacy instellingen...

14.21: Boeren blokkeren in Den Bosch de kruising Zandzuigerstraat en Bruistensingel. Een bus van Arriva wilde keren, maar is daardoor weggezakt in een groenstrook. Een bergingsbedrijf moet de bus daar nu uittrekken.

14.19: Bij afvalverwerker ATM in Moerdijk liep de spanning even hoog op. Personeel was boos omdat ze niet naar huis konden. Na overleg maken de boeren de weg even vrij om een confrontatie te voorkomen. Een groot deel van de boeren verlaat vervolgens het industrieterrein. Dit zijn beelden van de actie op het industrieterrein in Moerdijk.

14.18: In Lieshout vertrekken de boeren weer bij Bavaria. Ze vervolgen de route naar een nieuwe plek. Ze waren bij Bavaria omdat ze zich volgens de boeren niet zouden houden aan de Natuurbeschermingswet, terwijl de boeren hier streng op worden gecontroleerd. Bij Bavaria zijn ze blij dat de boeren weer weg zijn.

14.07: Het personeel van afvalverwerker ATM Moerdijk kan niet meer van het terrein af.

Wachten op privacy instellingen...

14.06: Tientallen trekkers staan voor de brouwerij van Bavaria in Lieshout.

Wachten op privacy instellingen...

14.01: Minister Schouten vindt het jammer dat de boeren protesteren, ondanks de afspraken die het kabinet met hen heeft gemaakt.

13.56: De boeren uit Dongen en Made hebben (jawel) even vliegtuigjes gespot bij Breda Airport. Ze gaan zo naar het distributiecentrum in Breda.

Wachten op privacy instellingen...

13.43: Een groep boeren is onderweg naar Bavaria in Lieshout. Het verkeer loopt vast rondom de brouwerij.

13.37: De toegangsweg tot het provinciehuis in Den Bosch is afgesloten door de politie. Boeren parkeren aan de overkant van de weg.

Wachten op privacy instellingen...

13.30: Op het industrieterrein in Moerdijk loopt het aardig vol. Rijen dik rijden ze over de toegangsweg. Naar schatting zijn er nu ruim 150 trekkers.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

13.22: Opnieuw is een grote groep boeren bij de Amercentrale in Geertruidenberg. Al eerder vandaag werden hier grootschalige acties gevoerd.

13.07: Demonstrerende boeren in Den Bosch moeten weg uit het centrum. Politie en gemeente begeleiden hen naar het voorplein van het provinciehuis. Bij het station zijn op dit moment nog circa veertig tractoren.

Wachten op privacy instellingen...

13.00: Bij station Den Bosch hebben tientallen tractoren zich verzameld. Zowel aan de voor- als achterkant rijden grote colonnes.

Wachten op privacy instellingen...

12.50: De tractoren gaan van het Stadhuisplein in Eindhoven naar een alternatieve locatie. Ze staan nu op de rechterrijstrook van de Kennedylaan tussen Fellenoord en de Ring. Vanwege toenemende druk op de parkeergarage mochten de boeren niet met zware trekkers op het Stadhuisplein blijven staan.

Wachten op privacy instellingen...

12.44: Een grote colonne met boeren heeft woensdag rond kwart voor één het industrieterrein in Moerdijk bezet. De boeren kregen van de politie vrije doorgang en het verkeer is stilgezet.

Wachten op privacy instellingen...

12.40: In Den Bosch hebben de boeren het busstation van Arriva bezet. Boeren proberen verschillende plekken in het centrum van de stad te bereiken, maar de politie houdt ze tegen.

Wachten op privacy instellingen...

12.30: De ANWB meldt dat er toch gedeeltelijk blokkades op de A67 zijn. Vanaf Eindhoven in de richting van Venlo staat tussen afrit Liessel en het industrieterrein Venlo al bijna een half uur vertraging.

12.29: De tractoren in Eindhoven moeten weg van het Stadhuisplein. De druk op de parkeerkelder is te groot en dus wordt het onveilig. De politie stuurt ze nu weg naar een andere plek: de rechterrijstrook van de Kennedylaan tussen Fellenoord en de Ring.

Wachten op privacy instellingen...

12.27: Er werd vanochtend op allerlei plekken actie gevoerd. Een overzicht:

  • Oprit van de A67 in Geldrop
  • Distributiecentrum Jumbo in Veghel
  • Distributiecentrum Jumbo in Den Bosch
  • Voedingsmiddelenconcern Nutricia in Haps
  • Afvalverwerker Attero in Moerdijk
  • Afvalverwerker ATM in Moerdijk
  • Sabic in Bergen op Zoom
  • Distributiecentrum Jumbo in Breda
  • Distributiecentrum Albert Heijn in Tilburg
  • Amercentrale in Geertruidenberg

12.24: Ondertussen op het Stadhuisplein in Eindhoven...

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

12.16: In Den Bosch proberen boeren een afzetting van de politie en de ME te omzeilen. Enkele toegangswegen tot het centrum zijn afgezet. Boeren proberen nu via een omweg alsnog het centrum te bereiken.

12.11: De politie durft nog geen voorspellingen te doen over eventuele overlast voor het verkeer tijdens de avondspits, zo meldt een woordvoerder. De politie Oost-Brabant houdt vanuit Den Bosch met een speciaal crisisteam de situatie in de hele regio in de gaten.

12.09: In Eindhoven rijden de boeren het Stadhuisplein op. Het past in het beeld van de hele dag: boeren rijden rond, komen elke keer even aan op een nieuwe plek en gaan vervolgens weer verder.

Wachten op privacy instellingen...

12.07: Inmiddels zijn de boeren binnen op industrieterrein Moerdijk.

Wachten op privacy instellingen...

12.02: Een groep boeren is gearriveerd bij industrieterrein Moerdijk. Wat daar gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

11.59: De acties van de boeren zijn nu enkele uren bezig. In een extra uitzending online en op tv hebben we alle ontwikkelingen van vanochtend nog even op een rijtje gezet.

11.53: Een grote groep tractoren nadert langzaam maar zeker industrieterrein Moerdijk. Eerder voerden boeren daar ook al acties bij de poort van twee bedrijven. Nu komt een nieuwe groep die kant op.

Wachten op privacy instellingen...

11.48: Bij de Amercentrale in Geertruidenberg werd vanochtend actiegevoerd. Het bedrijf reageert er in deze video op.

11.35: Het gaat snel met de acties van de boeren. In Den Bosch zijn ze weer klaar op de woonboulevard en bij de Jumbo. Ze gaan nu naar de dijk langs de A2.

11.31: Boeren en bouwers hebben in Geldrop korte tijd de oprit naar de A67 richting Eindhoven geblokkeerd. Boeren die de snelweg op wilden rijden, werden tegengehouden door de politie. Zeker één demonstrant heeft een boete gekregen.

11.24: De boeren zijn nu ook in Veghel. Daar rijden ze rondjes voor het distributiecentrum van de Jumbo. Er zijn ongeveer 15 tractoren gesignaleerd.

Wachten op privacy instellingen...

11.18: De politie probeert op verschillende plekken te voorkomen dat boeren richting de snelweg gaan. In Geldrop mochten de boeren niet de A67 op en zijn ze dus omgedraaid. Ook bij de A17 blokkeert de politie de oprit.

Wachten op privacy instellingen...

11.12: In Roosendaal maken de boeren ondertussen een rondje. En ze krijgen daar even vrij baan.

Wachten op privacy instellingen...

11.01: Boeren blokkeren de toegangswegen naar het distributiecentrum van Jumbo aan de Balkweg in Den Bosch. Vooral de winkels op de woonboulevard hebben er veel last van.

10.58: De politie laat weten dat er voor vandaag duidelijke afspraken zijn gemaakt met de boeren en de bouwers.

Wachten op privacy instellingen...

10.56: Dit zijn de boeren die actie voeren bij de Amercentrale in Geertruidenberg.


10:48: De boeren hebben een korte stop gemaakt bij voedingsmiddelenconcern Nutricia in Haps. Ze reden een rondje over het terrein en zijn daarna weer vertrokken.

10.39: De boeren hebben de barbecue aangestoken, vlak voor de ingang van de Amercentrale. Medewerkers hebben grote moeite om binnen te komen.

Wachten op privacy instellingen...

10.28 Een flinke groep boeren heeft de Amercentrale bereikt. Van blokkades is nog geen sprake. De politie vraagt naar de plannen van demonstranten. De Mobiele Eenheid is aanwezig, maar heeft nog niet hoeven ingrijpen.

Wachten op privacy instellingen...

10.22 Een groep boeren blokkeerde het distributiecentrum van Jumbo in Breda. Agenten dreigden ze aan te houden en hun trekkers in beslag te nemen. Ze zijn daarom vertrokken.

Wachten op privacy instellingen...

10.14 Medewerkers van het distributiecentrum van Jumbo in Breda hebben woensdagochtend koffie en koeken uitgedeeld aan protesterende boeren.

10.11 Veehouders krijgen alsnog meer tijd van provincie om aan eisen milieuvriendelijke stallen te voldoen, zo heeft de provincie woensdagochtend besloten.

10.07 De boeren gaan toch niet naar DAF in Eindhoven. Ze rijden richting Geldrop-Mierlo met onbekende bestemming.

10.00 Onze live-uitzending is tijdelijk gestopt. We komen om 12.00 uur weer terug met een extra uitzending. Bij groot nieuws melden wij ons uiteraard eerder.

09.56 Een flinke groep boeren heeft de Amercentrale in Geertruidenberg bijna bereikt. De verwachting is dat ze daar elk moment kunnen zijn.

09.52: Er komen steeds meer boeren aan bij industrieterrein Moerdijk. De boeren voeren daar actie omdat ze vinden dat de vergunning van het bedrijf niet deugt.

Wachten op privacy instellingen...

09.47: Ondertussen in Moerdijk: de eerste boeren zijn daar aangekomen bij ATM, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van gevaarlijk afval.

09.46: De politie heeft opnieuw boetes uitgedeeld aan actievoerende boeren op de snelweg. Dit keer op de A59 bij Rosmalen. Vijf bestuurders kregen een boete.

Wachten op privacy instellingen...

09.44: Ook in Nuland hebben de boeren op dit moment even een koffiepauze.

Wachten op privacy instellingen...

09.42: Ondertussen krijgen de actievoerende boeren bij Jumbo in Breda koffie en koeken van het personeel. Bekijk hier de foto's.

09.37: Boeren blokkeren de toegangsweg naar het distributiecentrum van Jumbo in Breda.

Wachten op privacy instellingen...

Sinds 08.30 uur voeren de boeren actie rondom het distributiecentrum in Breda.

 

09.32: Eindhoven Airport waarschuwt reizigers voor extra reistijd, vanwege drukte op wegen rondom de luchthaven.

Wachten op privacy instellingen...

09.28: In Waalwijk waren de boeren onderweg naar het distributiecentrum van Bol.com. Maar na een rondje bij het industrieterrein gaan ze na korte tijd toch weer de andere kant op.

09.27: De boeren die vanochtend vertrokken vanuit Made en Dongen hebben nu pauze. Ze zitten aan de koffie bij wegrestaurant De Gouden Leeuw in Zevenbergschen hoek. Het plan is om na de koffiepauze richting industrieterrein Moerdijk te gaan. Ze willen daar onder andere bij afvalverwerkers Attero en ATM actie gaan voeren.

09.23: Dit zijn de beelden van de actie bij kunststoffenfabriek Sabic in Bergen op Zoom.

09.20: Volg ook onze live-stream met verslaggevers die vanuit de hele provincie verslag doen van de acties. Ook op de radio houden we je continu op de hoogte van het laatste nieuws.

09.13: Zo zag de actie bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg er eerder vanochtend uit.

09.10: De politie drukt automobilisten op het hart om aan hun eigen veiligheid te denken. Ook waarschuwen agenten nogmaals voor ernstige verkeersoverlast.

Wachten op privacy instellingen...

09.04: Boeren gaan ook richting hotel Van der Valk in Nuland om te hergroeperen, zegt boer Sjaak Wijnen.

08.57: En daar zijn ze weer... de boeren voeren net als vrijdag ook nu weer actie bij Eindhoven Airport. Er zijn een aantal tractoren gezien. Rondom het vliegveld loopt het verkeer niet vast, laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Wachten op privacy instellingen...

08.56: De boeren vertrekken weer bij kunststoffenfabriek Sabic in Bergen op Zoom. Het personeel kon korte tijd helemaal niet meer naar binnen door de blokkade van de hoofdingang. Bij de Amercentrale in Geertruidenberg is ondertussen de situatie ook weer rustig, vertelt verslaggever Jan Peels in deze video:

08.47: Acties bij het distributiecentrum van Jumbo in Veghel lijken nu ook aanstaande. Boeren zijn met trekkers onderweg, zo meldt onze verslaggever daar.

08.45: Boeren hebben rondjes gereden rondom het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg en lijken daar nu langzaam weer te vertrekken.

08.39: Boze boeren hebben kunststoffenfabriek Sabic in Bergen op Zoom met tientallen trekkers bezet. “De hoofdingang is bezet. Het personeel kan nog net naar binnen”, vertelt verslaggever Willem-Jan Joachems. “De sfeer is gemoedelijk.” Het bedrijf produceert onder nadere kunststofkorrels en –platen. Vermoedelijk hebben boeren dit bedrijf gekozen, omdat zij vinden dat ook dit bedrijf meer moet bijdragen om de stikstofcrisis op te lossen.

Wachten op privacy instellingen...

08.36: Ook bij het distributiecentrum van Jumbo in Breda voeren de boeren op dit moment actie.

08.34: Het uitdelen van boetes op de snelweg door de politie schrikt sommige boeren af. De groep die vanuit Boxtel onderweg was via de A2, is nu de snelweg af om binnendoor verder te gaan rijden.

Wachten op privacy instellingen...

08.30: Verslaggever Thomas van Groningen vertelt over de acties bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg. Bekijk zijn verhaal in deze video.

08.26: De Jumbo heeft maatregelen genomen tegen de boerenacties. Wat precies wil een woordvoerder niet zeggen. “We hebben er alles aan gedaan om de schappen zo goed mogelijk gevuld te houden. We proberen de overlast voor klanten zoveel mogelijk te beperken”, vertelt Sally Herygers. Verder wil ze niet inhoudelijk reageren. Er wordt gezegd dat de boeren vanochtend ook actie gaan voeren bij het distributiecentrum in Veghel.

08.21: De politie heeft de eerste boetes uitgedeeld aan boeren die op de snelweg rijden. Op de A2 bij Vught en Eindhoven werden 16 tractoren bekeurd.

Wachten op privacy instellingen...

08.17: De boeren die vertrokken vanuit Boxtel zijn nog altijd onderweg naar de Amercentrale. Verslaggever Noël van Hooft rijdt mee op de tractor.

Wachten op privacy instellingen...

08.09: Een grote groep boeren is aangekomen bij de Amercentrale, meldt verslaggever Jan Peels. Ze rijden rondjes rondom het terrein van de centrale. Het gaat om tientallen tractoren.

Wachten op privacy instellingen...

Verslaggever Jan Peels vertelt in deze video over de acties bij de Amercentrale.

08.05: In Tilburg hebben grote groepen boeren zich verzameld bij het distributiecentrum van Albert Heijn. De boeren hebben het distributiecentrum omsingeld. Er is veel politie op de been. De wegen rondom het distributiecentrum staan muurvast. Lees hier meer over de situatie in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

07.54: Er worden lijsten gedeeld met distributiecentra waar de boeren naar onderweg zouden zijn. Dit zijn de plekken in Brabant: Den Bosch (Jumbo), Veghel (Jumbo), Breda (Jumbo), Tilburg (Albert Heijn), Etten-Leur (Lidl), Waalwijk (Spar), Best (Aldi), Roosendaal (Aldi) en Oosterhout (Nettorama).

07.52: Zo’n 75 trekkers rijden op de N270 vanuit Deurne weer naar Helmond. De bestemming in onbekend. Het gaat allemaal vrij langzaam. In Deurne verzamelden de boeren en bouwers zich vanochtend voor de protestactie. Dit zijn de beelden.

07.49: De Amercentrale in Geertruidenberg is een van de plekken waar actie wordt gevoerd. De politie en ME zijn onderweg, melden onze verslaggevers. Ze zijn ook op weg naar de Amercentrale.

07.47: Vooral op de A58 staan er op verschillende plekken files door de acties, zo meldt de ANWB. Met name rondom Zegge staat het verkeer stil. Ook rondom Tilburg rijdt het langzaam op dit moment. Omdat ook op de provinciale wegen de boeren en bouwers op pad zijn, gaat het verkeer ook daar vastlopen is de verwachting.

07.44: Bergen op Zoom wordt wakker met toeterende boeren. Ze rijden daar door het centrum op weg naar een van de plekken waar actie wordt gevoerd.

Wachten op privacy instellingen...

07.42: Er wordt ook gemeld dat het distributiecentrum van de Albert Heijn aan de Jules Verneweg in Tilburg een van de doelen van de acties is. Boeren zouden toch ook richting het distributiecentrum van Jumbo in Veghel gaan.

07.37: Bij de Amercentrale in Geertruidenberg is overigens nog niemand bereikbaar om te reageren op het nieuws dat de boeren de bouwers onderweg zijn.

07.35: Verslaggever Eva de Schipper sprak eerder vanochtend met een van de actievoerende boeren in Made. Hij vertelde over het doel van de actie vandaag.

07.33: De politie laat weten dat het niet de bedoeling is dat tractoren de snelweg op gaan. “Doen ze dat wel dan zullen we hun bekeuren”, meldt woordvoerder Willem-Jan Uytdenhage. “Ook hopen dat ze het andere verkeer niet te veel hinderen. Waar nodig grijpen we in.” De politie heeft veel mensen paraat staan om alles in goede banen te leiden. “Hoeveel mensen er exact extra zijn, kan ik niet zeggen. Maar het gaat om een flinke politie-inzet.”

07.31: Verslaggever Noël van Hooft zit op de trekker vanuit Boxtel. Ze reden zojuist de A2 op.

07.27: De verzamelplaats in Helmond is verplaatst naar Deurne. Enkele honderden demonstranten, boeren en bouwvakkers zijn daar aanwezig. Er worden zo'n 100 tractoren geteld. De actievoerders vertrekken daar nu richting Helmond.

07.24: Vanuit Boxtel is de groep trekkers vertrokken. Volgens verslaggever Noël van Hooft rijden ze nu de A2 op. De snelweg loopt daardoor direct volledig vast.

Wachten op privacy instellingen...

07.19: De boeren lijken een rondje te maken langs verschillende plekken. Dit zou het plan zijn: eerst naar de Amercentrale, daarna naar industrieterrein Moerdijk, vervolgens Etten-Leur en dan naar Breda Airport in Bosschenhoofd.

07.17: Het belangrijkste doel voor nu lijkt bekend: industriële bedrijven in onze provincie. Een van de doelen van de protestacties is de Amercentrale in Geertruidenberg, zo melden actievoerders in Zeeland en Boxtel.

07.15: Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage vertelt over de inzet van de politie vanwege de acties.

07.14: Op de A58 van Breda naar Bergen op Zoom ontstaat file, hoogstwaarschijnlijk vanwege de acties van de boeren en bouwers daar. Verder valt het nog mee met de drukte op de Brabantse wegen, meldt de ANWB.

07.11: Ook vanuit Boxtel vertrekken de boeren naar de Amercentrale, zegt melkveehouder Peter van de Wielen uit het Land van Cuijk tegen onze verslaggever. Er hebben zich daar 200 trekkers verzameld en die gaan nu op pad.

07.10: Dinsdag besloot de rechter dat de boeren geen distributiecentra mogelijk platleggen. Verslaggever Tessel Linders staat bij Jumbo in Veghel. Daar zijn geen tractoren te zien en rijden de vrachtwagens van Jumbo af en aan. Acties bij de distributiecentra zou een enorme strop zijn voor de supermarkten, zo vlak voor de kerst.

07.08: In Tilburg staan op dit moment 30 bouwvakkersbusjes en wagens. Ze willen zich aansluiten bij de boeren en dan gaan ze op pad. Rond 8.00 uur weten ze waar de reis naar toe gaat, zo meldt actieorganisatie Bouw in Verzet. Dit is de situatie in Boxtel nu:

Wachten op privacy instellingen...

07.05: Boeren voerden de afgelopen tijd al regelmatig acties. In deze video zetten we alle acties nog even op een rijtje.

07.03: In Boxtel hebben zich ook vele tientallen boeren verzameld. Er wordt daar verwacht dat ze mogelijk richting de A2 trekken om zo overlast te veroorzaken in de ochtendspits.

06.59: Tientallen trekkers draaien nu de A58 op bij Wouw. Ze trekken richting Bergen op Zoom. Er wordt grote verkeerschaos verwacht door deze actie.

06.56: De hulpdiensten zijn ook goed voorbereid op de acties van de boeren. In Den Bosch wordt de situatie in Oost-Brabant op de voet gevolgd. Hoeveel agenten in de provincie worden ingezet, willen de hulpdiensten niet precies zeggen.

06.54: In Landerd overleggen boeren, bouwers en truckers achter gesloten deuren over de plekken waar ze actie gaan voeren. Het lijkt erop dat ze in colonne naar de Amercentrale in Geertruidenberg gaan rijden. Ook vanuit Made gaan de boeren richting industriële bedrijven.

06.52: In Made staan ruim 50 trekkers uit de regio Breda, meldt onze verslaggever. Er wordt daar komende minuten nog meer verwacht. Waar de boeren actie gaan voeren, is nog niet duidelijk.

06.51: In Helmond hebben zich ook bouwers verzameld. Er staan zo'n twintig mensen klaar om actie te gaan voeren.

06.48: Onze verslaggevers zijn op verschillende plekken in de provincie om verslag te doen van het boerenprotest. Vanaf 07.00 uur zie je een extra uitzending online en op televisie met het laatste nieuws over het boerenprotest.

Wachten op privacy instellingen...

06.44: In Wouw wordt het steeds drukker moet actievoerende boeren. Vanuit daar gaan ze zo meteen op pad. Waar ze exact actie gaan voeren, is nog niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

06.43: In verschillende Whatsappgroepen en op Facebook worden boeren geïnformeerd over de plekken waar actie wordt gevoerd. Ook steken ze elkaar daar een hart onder de riem.

06.40: In Tilburg verzamelen ook verschillende ondernemers uit de bouwwereld zich om actie te voeren. Ook de politie is aanwezig om alles in goede banen te leiden.

06.38: Gisteravond werd gemeld dat een groep land- en tuinbouworganisaties het op hoofdlijnen eens zijn geworden over de aanpak van de stikstofproblemen. Verschillende organisatie, zoals varkensboerenorganisatie POV en Farmers Defence Force laten nu weten dat er zeker nog geen akkoord is. “Het is zaak dat we er druk op houden, we laten ons niet zomaar aan de kant zetten”, zegt een van de boeren.

06.35 Het wordt langzaam drukker in Made. De verwachting is dat er straks zo'n 50 tractoren op pad gaan.

Wachten op privacy instellingen...

06.20: In onder andere Boxtel, Wouw, Helmond en Made staan diverse kleine groepjes trekkers. Zo’n 100 tractoren en boeren en een paar truckers hebben zich al verzameld bij Het Witte Huis in Zeeland. "Onder de boeren heerst veel onduidelijkheid over wat nu het plan is", vertelt verslaggever Paul Post.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

06.15: Boer Erik van Oosterhout uit Made vertelt op Omroep Brabant dat de kans groot is dat boeren actie gaan voeren bij vervuilende bedrijven in de provincie. “Die bedrijven zorgen voor veel meer uitstoot dan de landbouw. De kans dat we daar even langs gaan, is heel groot.” Over exacte plekken waar actie wordt gevoerd, wil hij nog niks zeggen.

06.00: De ANWB kondigde maandagavond aan dat het druk gaat worden op de weg vanwege de protestacties. Rond 06.15 uur is daar nog geen sprake van. “We zijn in afwachting van wat er gaat”, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...

06.00: Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) blies eerder dinsdag geplande protestacties woensdag bij distributiecentra en supermarkten af. Wel zouden aan FDF gelieerde boeren op eigen houtje acties plannen. Toch maken boeren en bouwers zich op om te protesteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.