Advies aan verpleeg- en verzorgingshuizen in Brabant: geen bezoekers vanwege coronacrisis

17 maart 2020 om 13:02
nl
Verpleeg- en verzorgingshuizen in Brabant moeten voorlopig op slot voor bezoekers vanwege de coronacrisis. Dat advies hebben ze gekregen vanuit een regionaal overlegorgaan dat zich bezighoudt met maatregelen die nodig zijn in verzorgingshuizen. Ook instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking wordt geadviseerd geen bezoekers meer binnen te laten.
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

De maatregelen zijn nodig om de bewoners te beschermen tegen het coronavirus, zo meldt een woordvoerder van de Brabantse veiligheidsregio’s.

Het niet toelaten van bezoekers heeft grote impact op de bewoners van de zorginstellingen. Kinderen, kleinkinderen en familieleden kunnen daardoor in ieder geval tot en met 6 april niet op bezoek bij ouderen.

De maatregel sluit wel aan bij de eerdere oproep om deze kwetsbare doelgroep voorlopig te mijden. In Brabant zijn al meerdere ouderen, vaak met onderliggende gezondheidsproblemen, overleden aan het coronavirus.

Regionaal overleg
Vanwege de corona-uitbraak vindt er op regionaal niveau overleg plaats over de maatregelen die nodig zijn in verzorgingshuizen. Op die manier moeten de maatregelen die nodig zijn op een goede manier worden afgestemd. Bij de overleggen zijn vertegenwoordigers van de verschillende zorginstellingen aanwezig.

Een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen besloot eerder zelf al geen bezoekers meer toe te laten. Daaronder waren alle tehuizen van BrabantZorg in Noordoost-Brabant en De Wever in Tilburg.

Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog en bekijk alle nieuwsartikelen op onze themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.