Video

'Vechten, ma, hou vol!' Een weekend op de corona-afdeling van het Amphia Ziekenhuis

1 april 2020 om 06:11
nl
Zaterdagochtend, het Amphia Ziekenhuis in Breda. Alweer worden er nieuwe coronaslachtoffers binnen gebracht. Artsen strijden er met man en macht voor de ernstig zieke patiënten. Nieuwsuur mocht dit weekend bij hoge uitzondering meekijken op de corona-afdelingen van het ziekenhuis.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"We zijn bezig met een marathon", vertelt verpleegkundige Claudia Verdaasdonk in de reportage van Nieuwsuur. "Je ziet dat mensen het heel benauwd hebben, dat ze naar de intensive care moeten en ook dat ze overlijden. Dat is heel heftig om mee te maken."

Wachten op privacy instellingen...

'Ik heb moeten vechten voor mijn leven'
Dora Potters ligt sinds twee weken op de corona-afdeling. "Ik was steeds zo moe en dacht: hoe kan dat nou toch? Totdat een van de kinderen zei, ma, ga eens naar de huisarts. Daar werd ik getest en bleek dat het foute boel was. En toen ben ik heel ziek geworden, hoor. Verschrikkelijk. Ik heb moeten vechten voor mijn leven. Mijn man en kinderen waren er en die zeiden: 'Vechten, ma, vechten! Hou vol!'"

Er worden momenteel 89 patiënten met een coronabesmetting verzorgd in het Amphia. 27 van hen liggen op de intensivecareafdeling.

In het Amphia Ziekenhuis in Breda overleden afgelopen maandag vier mensen aan het coronavirus. In totaal zijn er nu 35 mensen overleden in het Amphia. Net als een dag eerder mochten ook maandag zeven patiënten die besmet waren met het coronavirus het Bredase ziekenhuis verlaten.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.