Pauze in het klaslokaal en de kluisjes zijn verboden terrein op de middelbare school in coronatijd - Omroep Brabant

Pauze in het klaslokaal en de kluisjes zijn verboden terrein op de middelbare school in coronatijd

2 juni 2020 om 11:12 • Aangepast 10 juni 2020 om 15:50
Leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan voor het eerst sinds de coronacrisis weer naar school. Ook op het Varendonck College in Someren verschijnen na maanden leerlingen in de klas. De school heeft allerlei praktische maatregelen genomen om aan de coronaregels te kunnen voldoen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Zo wisselen niet de leerlingen van lokaal tussen de verschillende lesuren, maar de docenten. Ook in de pauzes blijven de leerlingen in hun klas. De kantine blijft gesloten en ook de kluisjes zijn verboden terrein.

Eenderde op school
Maar ook in volle klassen is het niet mogelijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Er mogen maximaal twaalf leerlingen in een lokaal. Dat betekent dat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen komen.

Op het Varendonck College blijft elke dag ongeveer tweederde van de leerlingen thuis, voor eenderde is ruimte in de klassen. Voor de leerlingen die thuisblijven, is er nog altijd onderwijs op afstand.

Persoonlijke gesprekken
Toch is het opstarten van de lessen in deze eerste week niet het belangrijkste doel. Er wordt volgens directeur Irma van Nieuwenhuijsen gekeken hoe het gaat met de leerlingen en hoe het met hun niveau en hun vaardigheden gesteld is.

In deze eerste week terug op school, wordt ingezet op persoonlijke gesprekken met de leerlingen. Elke leerling wordt daarvoor apart genomen. Leraren en de schoolleiding willen vooral weten hoe de leerlingen terugkijken op de afgelopen periode en vooruitkijken naar de rest van het schooljaar.

Met ruim zevenhonderd leerlingen in Someren en nog negenhonderd op de andere Varendonck-vestiging in Asten wordt dat een behoorlijke klus.

Schooldirecteur Irma van Nieuwenhuijsen laat zien hoe de lessen in zijn werk gaan:

Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...