Inbrekers slaan toe in appartementencomplex waar balkons neerstortten

4 september 2021 om 20:12 • Aangepast 6 september 2021 om 09:52
nl
In het appartementencomplex in Oudenbosch waar afgelopen woensdagnacht twee balkons neerstortten, zijn twee inbraken geweest. Dat bevestigt de politie zaterdagavond. De bewoners moesten donderdag hun huizen verlaten, omdat de situatie te gevaarlijk was. Ondanks constante beveiliging bij de flat aan het Luitenant Looymanshof wisten de inbrekers toch toe te slaan.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In één appartement gingen de dieven er met een fotocamera vandoor. Bij het andere appartement ging afgelopen nacht het alarm af. Agenten namen poolshoogte, maar zagen niets verdachts. De beveiliger was op dat moment ook aanwezig.

Spullen verplaatst
De bewoners van het tweede appartement keerden zaterdag terug en ontdekten toen dat er iemand in hun huis was geweest. Hoewel er geen braakschade was, waren er wel spullen verplaatst. Ook was er een raamhendel omhoog geschoven en lag er een bloempot op de grond. Het lijkt erop dat de dieven hier niets hebben buitgemaakt.

De bewoners van het complex schrokken in de nacht van woensdag op donderdag wakker uit hun slaap toen de balkons met een enorm geraas naar beneden stortten. "Er was een enorme klap. Ik dacht dat er een vliegtuig door de geluidsbarrière ging", vertelde een vrouw eerder. Een ander zei dat het klonk 'alsof er een auto naar binnen was gereden'. Toen ze naar buiten keek, zag ze de brokstukken voor haar raam liggen.

Noodgedwongen ergens anders verblijven
Dagenlang moesten de bewoners noodgedwongen ergens anders verblijven vanwege de onveilige situatie. Het complex was dus helemaal leeg. Zaterdag aan het eind van de middag mocht iedereen weer terugkeren naar huis.

Sommigen konden niet wachten om terug te gaan, maar de 25-jarige Shiva Kerdel vertrouwt het nog steeds niet. Het balkon dat aan zijn slaapkamer grenst, stortte in. "Elke keer als ik aan mijn woning denk, voel ik me allesbehalve veilig."

De balkons zijn gestut. (Foto: Imke van de Laar)
De balkons zijn gestut. (Foto: Imke van de Laar)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.