Liveblog

Man rijdt met zijn scooter tegen paaltje, gewond naar het ziekenhuis

4 oktober 2021 om 06:30 • Aangepast 12 oktober 2021 om 11:28
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in de provincie. Wil je via onze app een melding ontvangen zodra er een update verschijnt? Klik dan op het belletje bovenaan dit liveblog.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.19

Man onder invloed botst op paaltje, gewond naar het ziekenhuis

Een man is met zijn scooter op een paaltje gebotst, op de Hooge Akker in Geldrop. Hij liep een gebroken been op en raakte gewond aan zijn gezicht. Hij moest een blaastest afleggen en daaruit bleek dat hij vermoedelijk veel te veel gedronken had.

Hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
21.36

A16 ligt bezaaid met flessen lachgas

De A16 bij Breda is maandagavond afgesloten, door een ongeluk waarbij meerdere auto's betrokken zijn. Er liggen tientallen cilinders met lachgas op de snelweg, volgens een ooggetuige. De weg blijft waarschijnlijk de rest van de avond dicht.

17.13

Burgemeester Steenbergen legt opnieuw dwangsom op aan drugsdealer

Burgemeester Ruud van den Belt heeft voor de tweede keer een dwangsom opgelegd aan een drugsdealer. Het gaat deze keer om een man die door de politie betrapt werd op dealen in zijn auto. Hij heeft een zogenaamde 'last onder dwangsom' gekregen van 5000 euro. Als hij nog een keer de fout ingaat, moet hij dat bedrag ook daadwerkelijk betalen.

Het is de tweede keer dat de burgemeester gebruik maakt van de mogelijkheid om een dwangsom op te leggen aan een drugsdealer.

17.09

Auto vliegt in brand op de oprit in Deurne

Een auto is maandagmiddag in brand gevlogen, terwijl hij nog op de oprit van een huis stond geparkeerd. Dat gebeurde aan de Diepenbroek in Deurne. Hoe de auto vlam kon vatten, is nog niet duidelijk.

De brandweer heeft het vuur kunnen blussen en kon voorkomen dat de brand oversloeg op het huis ernaast.

De auto vatte vlam op de oprit (foto: Walter van Bussel/SQ Vision)
De auto vatte vlam op de oprit (foto: Walter van Bussel/SQ Vision)
17.01

Honderden kilo's zilver gevonden in Gelders/Brabants witwasonderzoek

De politie heeft in een tuin in Maasdriel honderden kilo's zilver gevonden. De zilveren staven zaten verstopt in vijf boxen onder de grond. Het zilver werd gevonden tijdens een zoektocht naar verborgen ruimtes in het kader van een onderzoek naar witwassen en belastingontduiking.

Vrijdag vielen politie, FIOD, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie binnen op zeven adressen in Maasdriel in Gelderland en Meierijstad in Brabant. Toen werden drie mensen opgepakt. Maandag zijn nog eens vier verdachten gearresteerd, aldus de politie. Zij zouden via verschillende bedrijven geld witwassen.

De politieactie in Velddriel
De politieactie in Velddriel
16.52

Huis in Eindhoven gesloten die als hennepkwekerij werd gebruikt

De gemeente Eindhoven heeft een huis aan het Nederlandplein voor een half jaar gesloten. De politie controleerde het huis in juli en toen werden er allemaal spullen gevonden die met het kweken van hennep te maken hebben. En tie zien aan de hoeveelheid ervan, denkt de gemeente dat die bedoeld waren om een grootschalige kwekerij op te zetten.

De politie vermoedt dat er in totaal acht keer hennep geoogst is in het huis aan het Nederlandplein. Er woonde niemand, het huis werd alleen als kwekerij gebruikt.

16.24

Winkeldief met kipfilet verstopt zich in een tuin

Wachten op privacy instellingen...
16.07

Politie zoekt fietsers die mogelijk gewapende overval Steenbergen hebben gezien

De politie zoekt fietsers die maandagochtend tussen kwart over acht en half negen over de Halsterweg in Steenbergen fietsten. Daar in de buurt, op de Witte Ruiterweg vond rond die tijd een gewapende overval plaats. Specifiek wordt gezocht naar een jongen of man die rond die tijd daar zou hebben gefietst en wellicht iets heeft gezien dat de politie kan helpen de daders op te sporen.

Wachten op privacy instellingen...
16.03

14.000 verkeersongelukken per jaar in Brabant

Afgelopen jaar vonden er zo'n 14.000 verkeersongelukken plaats in onze provincie. Dat blijkt uit de date van politie en Rijkswaterstaat. Verzekeraar Independer analyseerde die gegevens. De top drie in absolute aantallen bestaat uit Eindhoven, Tilburg en Breda. Hier lees je hoe vaak het in jouw gemeente mis ging.

15.56

Minderjarig meisje misbruikt in Waalwijk

Een 31-jarige Tilburger is opgepakt omdat hij een minderjarig meisje seksueel zou hebben misbruikt. Hij zou haar vrijdag mee hebben genomen in zijn auto, hebben misbruikt en vervolgens weer hebben vrijgelaten. Zaterdag is de verdachte opgepakt.

14.30

Automobilist komt achterstevoren tot stilstand

Een bestuurder is maandagmiddag lichtgewond geraakt toen zijn auto slipte. Hij reed op de Bredaseweg richting de Baroniebaan in Tilburg. Hij raakte de macht over het stuur kwijt, botste tegen een lichtmast en kwam achterstevoren tot stilstand. De bestuurder is door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De brandweer moest de lichtmast doorslijpen zodat de fietsers het fietspad weer konden gebruiken. Richting Tilburg is de Bredaseweg afgesloten voor verkeer.

13.25

Jongen (15) aangehouden omdat hij op een gestolen snorfiets reed

Een jongen van 15 jaar oud is zondagmiddag op de Ettensebaan in Breda aangehouden. Hij reed op een snorfiets die donderdag 30 september werd gestolen in Breda. Hij kon geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs laten zien. De snorfiets startte hij met losgetrokken stroomdraadjes.

13.10

Vrouw raakt onwel in haar auto en botst tegen een boom

Een bestuurder is maandagmiddag onwel geraakt toen ze op de Kerklaan in Raamsdonk reed. Ze raakte van de weg en ramde een hek. Ze kwam tegen een boom tot stilstand. Voorbijgangers ontfermden zich over het slachtoffer. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een berger zal de auto afvoeren.

De vrouw kwam tot stilstand tegen een boom (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
De vrouw kwam tot stilstand tegen een boom (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
12.13

Man verzet zich tegen zijn aanhouding in Tilburg

Zondagavond kreeg de politie een melding van een auto die midden op de rijbaan zou staan. Omdat de man nergens op reageerde, vermoedde de politie dat hij onder invloed was. Toen de politie bij de 28-jarige Pool was, stond de auto inmiddels niet meer midden op de weg maar diagonaal over twee parkeervakken.

De bestuurder was onvast ter been en had de autosleutel in zijn handen. Een van de agenten wilde voorkomen dat de man zijn auto weer in zou stappen en deed het portier dicht. Daar was hij niet van gediend, hij schreeuwde een belediging naar de agenten en sloeg een van hen met een vuist tegen de borst. Op het bureau schold hij de hulpofficier van justitie en de tolk uit.

12.08

Ongeluk op de A2 richting Eindhoven

Door een ongeluk bij Roosteren moet het verkeer op de A2 richting Eindhoven over een rijstrook. Iets verderop staat een vrachtwagen met pech. Daar is ook de spitsstrook dicht.

11.00

Brand op zonneweide in Dongen

Bij een zonneweide in Dongen is brand uitgebroken. De omgeving is afgezet, waaronder de Vierbundersweg, een doorgaande weg.

10.48

Bedreiging in park Tilburg

In het Reeshofpark in Tilburg is dinsdag 28 september een man bedreigd door een motorcrosser. De politie weet nog niet wie de motorcrosser is. Mensen die iets hebben gezien, worden gevraagd zich te melden.

11.22

Brand in een huis in Best

In een huis in Best heeft een kleine brand gewoed. Waarschijnlijk ging het om isolatie dat brandde, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Er ging een tankautospuit naartoe.

09.55

A4 afgesloten om automobilist aan te houden

De politie heeft maandagochtend een automobilist aangehouden op de A4. De snelweg is daarom tijdelijk afgesloten, inmiddels is de weg weer vrij. De man wordt voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Of de aanhouding te maken heeft met de gewapende overval in Steenbergen, kan de politie niet zeggen.

09.27

Halfuur file voor de Moerdijkbrug richting Rotterdam

Na een ongeluk met twee vrachtwagens is de rechterrijstrook op de A16 afgesloten. Voor de Moerdijkbrug staat daardoor zo'n twintig minuten file. De berger is onderweg, laat Rijkswaterstaat weten.

08.53

Gewapende overval in Steenbergen

Er is een gewapende overval gepleegd in steenbergen rond 08.30 uur. De verdachten zijn gevlucht in een wit busje, meldt de politie.

08.44

14 kilometer file op A59 tussen Den Bosch en Zierikzee

Vlak voor knooppunt Zonzeel is een ongeluk gebeurd, de linker rijstrook dicht. De vertraging is ongeveer 20 minuten. Rijkswaterstaat is bezig met bergen en hoopt de weg snel vrij te geven

Foto: Cor Bouma
Foto: Cor Bouma
05.49

Automobilist raakt boom in Odiliapeel

Een automobilist is zondagavond gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom reed langs de Nieuwedijk in Odiliapeel. De man is naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond halfacht in een flauwe bocht. Vanwege de ernst van de situatie werd een trauma-arts opgeroepen. De weg was na het ongeluk bezaaid met brokstukken.

05.47

Man opgepakt na schieten in Oss

Een man is zondagavond opgepakt na een schietpartij op de Brederostraat is Oss. De politie zocht onder meer met een helikopter naar een tweede verdachte. De schietpartij vond rond kwart voor negen plaats. Wat hieraan vooraf ging, wordt onderzocht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
05.44

Botsing auto en vrachtwagen op A67 bij Knegsel

Een vrouw is zondagavond lichtgewond geraakt bij een botsing op de A67 bij Knegsel. Ze zat als passagier in een auto die rond negen uur in botsing kwam met een vrachtwagen. De bestuurder van de auto is opgepakt. Hij wordt ervan verdacht gedronken te hebben. De auto liep bij de botsing flink wat schade op, de vrachtwagen een lekke band.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!