Liveblog

112-nieuws: fietsster zwaargewond na ongeluk • bejaarde vrouw bestolen

3 mei 2022 om 19:52 • Aangepast 11 mei 2022 om 14:22
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.50

Dit liveblog is afgesloten

21.20

Brand verwoest huisje Eindhoven

Een tiny house aan de Croy in Eindhoven is dinsdagavond grotendeels verwoest door een felle, uitslaande brand. Niemand raakte gewond.

LEES OOK: Felle brand verwoest tiny house in Eindhoven

19.45

Weer aanhouding in groot drugsonderzoek

In het onderzoek naar de groep die zich zou bezighouden met productie van en handel in synthetische drugs, werd maandag een 33-jarige Nederlander aangehouden op een vliegveld in Spanje. Eerder werden in het onderzoek al dertien verdachten aangehouden. Het onderzoek richt zich op een criminele organisatie, die zich op grote schaal bezighield met de productie van synthetische drugs.

De nu aangehouden verdachte maakte geen onderdeel uit van de criminele organisatie, maar zou zich wel hebben beziggehouden met onder meer de import van drugs. In het onderzoek kreeg de politie de beschikking over een groot aantal chatberichten van de berichtendiensten Encrochat, Sky-ECC en Anom. Meerdere drugslabs werden gedurende het onderzoek opgerold, onder meer in Eindhoven.

LEES OOK: Politieactie tegen drugsbende: in totaal tien verdachten aangehouden

19.30

Fietsster zwaargewond na aanrijding in Valkenswaard

Een fietsster is dinsdagavond op de Eindhovenseweg in Valkenswaard aangereden door een auto. Dat gebeurde rond zes uur. De fietsster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen.

De auto na het ongeluk (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto na het ongeluk (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
18.30

Aanhanger met spullen gedumpt

Onbekenden hebben aan het Oude Hilvarenbeeksepad in Goirle een aanhanger gedumpt. In de aanhanger zitten veel spullen waaronder dakplaten die mogelijk asbest bevatten. Dit wordt onderzocht. Politie, gemeente en Samen Sterk in Brabant gaan op zoek naar de dader.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
18.20

Aanrijding in Helmond

Op de Berkendonk in Helmond is een automobilist achterop een file gereden. Het voertuig dat hij raakte, schoot daardoor naar de andere weghelft en werd vervolgens geraakt door een tegemoetkomende vrachtwagen. Omdat de chauffeur van de truck op tijd kon uitwijken, kon de vrouw in de aangereden auto zonder letsel uitstappen. De weg was tijdelijk afgesloten.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
16.00

Dode bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval bij Koenen Recycling aan de Canadesestraat in Kaatsheuvel is dinsdagmiddag een medewerker om het leven gekomen.

LEES OOK: Dode bij bedrijfsongeval bij Koenen Recycling in Kaatsheuvel

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
15.50

A4 bij Hoogerheide weer vrij na ongeval

Op de A4 bij Hoogerheide waren vanwege een ongeval beide rijstroken richting Bergen op Zoom volledig afgesloten. Een bestelbus belandde bij het ongeval op de zijkant en blokkeerde de weg. Er is niemand gewond geraakt.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
15.00

82-jarige vrouw slachtoffer babbeltruc

Een 82-jarige inwoonster van Volkel werd maandag het slachtoffer van een babbeltruc. Dat meldt de politie. Er werden enkele honderden euro's buitgemaakt nadat de vrouw haar bankpas had afgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
14.25

Twee auto's gebotst in Breda

Twee auto's zijn vanmiddag op de kruising van de Tinstraat met de Zinkstraat in Breda tegen elkaar gebotst. Er raakte volgens een 112-corresondent niemand gewond. Wel liepen de twee auto's forse schade op. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

14.05

Tilburger (60) aangehouden voor overval waarbij bewoner gewond raakte

Een man van 60 jaar uit Tilburg is vanochtend aangehouden voor een woningoveral in januari 2021 in Werkendam. Een 57-jarige man werd toen in zijn huis aan de Wilgenlaan overvallen. Hij raakte gewond. Voor de overval werd vorig jaar al een man van 38 jaar uit Tilburg aangehouden. Beide verdachten zitten vast.

Rond drie uur werd het slachtoffer destijds ruw uit zijn slaap gehaald door een vreemde die in zijn slaapkamer stond. Die schreeuwde volgens een buurtbewoner om de sleutels van zijn auto.

LEES OOK: Inbreker schreeuwt in slaapkamer om sleutel van de auto

13.10

Geschokte reacties na misbruik vrouw in Bladel

Een vrouw en een meisje zijn door een man van hun fiets getrokken op de Rondweg tussen Bladel en Reusel. De vrouw werd seksueel misbruikt in de bosjes. In Bladel is het dinsdagmorgen het gesprek van de dag, constateert onze verslaggever die daar vanochtend was.

LEES OOK: Geschokte reacties na misbruik vrouw in Bladel: 'Ik loop daar nooit meer'

12.15

45-kilometerwagentje van de snelweg gehaald

Een 45-kilometerwagentje is vanochtend op de A2 bij Vught van de weg gehaald. Met zo'n wagentje, een brommobiel, mag je niet op de snelweg rijden. De wijkagent bedankt op Twitter degenen die de melding deden.

Wachten op privacy instellingen...
12.05

Weet wat je weegt!

Of beter gezegd weet wat je camper weegt. En dan gaat het niet over het gewicht dat op het kentekenbewijs staat, maar het gewicht inclusief de complete vakantiebelading. Belangrijke kennis voor jouw veiligheid en die van passagiers en andere weggebruikers, zo waarschuwt de politie. Daarom organiseert de Nederlandse Kampeerauto Club zaterdag in Den Bosch een camperweegdag. Een afspraak maken is niet nodig en de service is gratis. In juni volgt er nog zo'n dag in Roosendaal.

Wachten op privacy instellingen...
11.35

Weer een ongeluk in Bergen op Zoom

Bij een aanrijding tussen een auto en een snorscooter in Bergen op Zoom zijn vanochtend twee vrouwen die op de scooter zaten gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde iets voor elf uur op de de kruising van de Jan van Bijnenstraat met de Guido Gezellelaan. Een van de vrouwen is volgens een 112-correspondent met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of zij de scooter bestuurde. De andere vrouw raakte lichtgewond. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
10.50

Auto's botsen in Bergen op Zoom

Twee auto's zijn vanochtend rond half elf op de kruising van de Zoomvlietweg met de Weststraat in Bergen op Zoom met elkaar gebotst. Volgens een 112-correspondent is een van de automobilisten, een vrouw, door hulpverleners nagekeken. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten beschadigd. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
10.25

Automobilist die scooter aanreed, had drugs gebruikt

De automobilist die zondagnacht een scooter aanreed op de Beerseweg in Diessen was onder invloed van drugs. Dit bleek uit een speekseltest ter plaatse. De politie heeft dit bekendgemaakt. Een bloedtest moet aantonen om hoeveel en welke drugs het ging. De bestuurder komt uit Diessen.

Bij het ongeluk raakten een vrouw en een man zwaargewond. Ze werden rond kwart over twaalf bij de Schutweg aangereden door de auto. De bestuurder hiervan heeft waarschijnlijk het duo over het hoofd gezien bij het afslaan naar de Schutweg. Het is niet bekend hoe het met de slachtoffers gaat en waar ze vandaan komen.

De man en vrouw die op de scooter zaten, belandden na de aanrijding in Diessen in een droge sloot (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De man en vrouw die op de scooter zaten, belandden na de aanrijding in Diessen in een droge sloot (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
10.00

Nog veel onduidelijk over steekpartij in Herpen waarbij man (61) gewond raakte

Er is nog veel onduidelijk over de steekpartij zondagochtend vroeg in een huis aan de Molenstraat in Herpen waarbij een man van 61 jaar gewond raakte. Het onderzoek van de politie naar wat zich precies heeft afgespeeeld in het huis is nog in volle gang. De politie houdt rekening met alle scenario's, zo laat ze weten. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

09.35

Geen bekeuring dankzij protest politie

125 automobilisten in Alphen hadden maandag geluk. Bij een snelheidscontrole op de Chaamseweg bleek dat ze te hard reden. Voldoende reden voor een bekeuring. Maar omdat de politie actie voert voor een betere cao, krijgen de automobilisten toch geen bekeuring op de mat.

LEES OOK: 125 hardrijders hebben geluk, géén bekeuring op de mat

09.20

Zoek parkeerplaats op om te herdenken

Rijkswaterstaat roept weggebruikers vandaag al op om morgen tijdens de twee minuten stilte tijdens de Nationale Dodenherdenking niet stil te gaan staan op de vluchtstrook. "Zoek een parkeerplaats op", luidt het advies. "Stoppen op de vluchtstrook is onveilig en kan gevaarlijke situaties opleveren", aldus Rijkswaterstaat. Op 4 mei en ook vandaag al staat op elektronische borden boven en langs snelwegen de tekst 'Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook!'.

09.05

UPDATE Problemen door kapotte auto op A58 bij Best voorbij

09.00

'Bolle Jos' uit Breda op Nationale Opsporingslijst

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag de beruchte en al geruime tijd voortvluchtige 30-jarige Jos Leijdekkers, 'Bolle Jos', uit Breda op de Nationale Opsporingslijst van meest gezochte criminelen van Nederland geplaatst. Ook is een beloning van 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

Justitie jaagt op 'Bolle Jos' uit Breda: 75.000 euro beloning uitgeloofd (foto: Politie.nl).
Justitie jaagt op 'Bolle Jos' uit Breda: 75.000 euro beloning uitgeloofd (foto: Politie.nl).
08.30

Nog altijd behoorlijke file op A58 bij Best

Tussen Moergestel en Best staat rond half negen nog altijd zo'n elf kilometer file. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer een half uur vertraging. De problemen worden veroorzaakt door een kapotte auto.

08.00

Politiehond Stapper in de hoofdrol bij aanhouding inbreker

In Best zijn vannacht twee verdachten van een inbraak aangehouden, zo meldt de politie op Instagram. Bij de aanhouding van een van de verdachten speelde politiehond Stapper de hoofdrol. De tweede verdachte werd door een geleider zónder hond aangehouden.

Beeld: Instagram politiehonden_oostbrabant.
Beeld: Instagram politiehonden_oostbrabant.
07.35

File door kapotte auto op A58

Verkeer op de A58 van Tilburg richting Eindhoven moet vanochtend rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging. De vertraging wordt veroorzaakt door een kapotte auto bij Best. Rond half acht stond er hierdoor tussen Moergestel en Best een file van elf kilometer. In eerste instantie werd een ongeluk gemeld, later bleek het te gaan om een kapotte auto.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
18.30

Veel vertraging na ongeluk met vrachtwagens op A58

Het verkeer op de snelweg A58 van Tilburg richting Eindhoven had gisteren lange tijd te maken met een forse vertraging. Na een ongeluk met drie vrachtwagens ontstond tussen knooppunt De Baars en Best een lange file, goed voor een extra reistijd van op het hoogtepunt 140 minuten. De rechterrijstrook was lang dicht en het verkeer kreeg het advies om te rijden via Den Bosch, over de N65 en de A2. Pas rond zeven uur maandagavond was het verkeersleed op de A58 voorbij.

LEES OOK: Enorme vertraging op A58 door ongeluk met drie vrachtwagens

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!