Liveblog

112-nieuws: paard valt op straat na botsing • hennepkwekerij gevonden

20 juni 2022 om 14:54 • Aangepast 28 juni 2022 om 13:00
nl
In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.15

Jongere met alcohol en mes betrapt

Wijkagenten in Etten-Leur ontvingen maandagavond het bericht dat er door een groepje minderjarigen alcohol werd gedronken. Ze onderwierpen de groep aan een controle en stuitten op een tas vol alcohol. Maar de tas bleek van niemand.

Al gauw blijkt dat er in de tas ook een identiteitskaart zit, die is van een van de groepsleden. Ook vinden de wijkagenten een mes in de tas. Ze hebben een stevig gesprek gevoerd met de jongeman.

Wachten op privacy instellingen...
22.00

Grote brand in stal Nieuwendijk onder controle, zeven dieren overleden

De grote brand bij een landbouwbedrijf aan de Schenkeldijk in Nieuwendijk is onder controle. Iets voor tien uur maandagavond heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven. In de stal stonden dertig stieren en kalveren.

De dierenarts heeft zeven dieren laten inslapen vanwege brandwonden die de dieren opliepen.

LEES OOK: Grote brand in stal Nieuwendijk onder controle, zeven dieren overleden

Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
Het vee is veilig naar buiten gebracht (foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision).
Het vee is veilig naar buiten gebracht (foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision).
21.20

Hennepkwekerij met 91 planten in Sint Oedenrode

Wachten op privacy instellingen...
19.45

Grote brand in stal in Nieuwendijk, dieren staan veilig buiten

Er woedt een grote brand bij een agrarisch bedrijf aan de Schenkeldijk in Nieuwendijk. In de stal stonden stieren en kalveren, zij zijn inmiddels veilig naar buiten gebracht. De brand brak iets voor half acht uit.

Er is niemand gewond geraakt bij de brand. De brandweer is ter plaatse met korpsen uit Midden West-Brabant en Zuid Holland Zuid. Zij zijn ter plaatse met tankautospuiten en een hoogwerker.

LEES OOK: Grote brand in stal in Nieuwendijk, dieren zijn veilig buiten

Het vee is veilig naar buiten gebracht (foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision).
Het vee is veilig naar buiten gebracht (foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision).
19.34

Auto rijdt met paardentrailer achter op vrachtwagen, paard valt op straat

Een auto met daarachter een paardentrailer is maandagavond achterop een vrachtwagen gereden. Dat gebeurde aan de Gemertseweg in Boekel. Het paard viel door de botsing uit de trailer.

Het dier lag op straat en kon niet meer opstaan. Met hulp van de brandweer is het paard verplaatst naar de berm, waar het dier later zelfstandig op kon staan. Het paard staat inmiddels weer op stal en maakt het goed.

Het paard kon uiteindelijk zelf overeind komen (foto: Marco van den Broek - SQ Vision).
Het paard kon uiteindelijk zelf overeind komen (foto: Marco van den Broek - SQ Vision).
18.36

Vrouw raakt macht over stuur kwijt en raakt lichtgewond

Een vrouw is maandagavond de macht over het stuur verloren op de Eindsestraat in Dongen. Ze raakte met haar auto een verkeersbord en vloog daarna met haar auto over een vluchtheuvel. De auto kwam tot stilstand in nabijgelegen bosjes, de vrouw raakte lichtgewond bij het ongeval.

Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
18.30

Kapotte vrachtwagen op A58 leidt tot file

Door een kapotte vrachtwagen op de A58 richting Breda is één rijstrook afgesloten. Vanwege de opgelopen vertraging adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers om te rijden vanaf knooppunt Batadorp (A2, A59 en A16).

Wachten op privacy instellingen...
18.01

Verwarde man uit Tilburg vermist

Een verwarde man (84) uit Tilburg wordt vermist, dat meldt de politie in een Burgernet-melding. De man heeft grijs kort haar, is 1,70 meter lang, draagt een lichtkleurig petje, groene trui, grijze broek en bruine schoenen.

Wachten op privacy instellingen...
17.45

Nog eens drie schapen van aangevallen kudde overleden

Nog eens drie schapen van de aangevallen kudde van zorgboerderij Binckhorst in Rosmalen zijn overleden. Zondag stierven er al 19 schapen, nadat zij door drie herdershonden werden aangevallen. De cliënten van de zorgboerderij kregen het slechte nieuws maandagochtend te horen. "Ze zijn verslagen."

LEES OOK:

Nog eens drie schapen van aangevallen kudde overleden: 'We zijn verslagen'

Kudde aangevallen schapen compleet van slag: 'Lammetjes zijn moeder kwijt'

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
17.35

Dollemansrit in Budel-Dorplein leidt tot ravage

Een automobilist heeft maandagmiddag een ravage aangericht in Budel-Dorplein. De man wilde zijn auto op een oprit zetten aan de Prins Hendrikstraat waarna hij per ongeluk op het gas duwde in plaats van de rem. De man schrok zo erg, dat hij vervolgens aan de achterkant van de garage door een kozijn naar buiten reed. Maar daar bleef het niet bij, de man reed vervolgens door verschillende tuinen en een speeltuin.

LEES OOK: Automobilist rijdt van schrik door garage, tuinen en speeltuin

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.45

Overval op juwelierszaak, politie zoekt twee daders

Bij Mignon Juwelier en Goudsmeden aan de Dorpsstraat in Oisterwijk is zondagnacht ingebroken. Twee daders wisten het rolluik aan de buitenkant te openen, zij vernielden een winkelruit en wisten zo binnen te komen. Eenmaal binnen sloegen ze in een paar minuten vitrines kapot en namen gouden sieraden mee.

Het duo vluchtte samen op een scooter, ze gingen in de richting van de Kerkstraat. De politie is op zoek naar de daders en vraagt getuigen om zich te melden. Ze vraagt buurtbewoners om eventuele camerabeelden van zondagnacht met ze te delen.

LEES OOK: Dieven slaan slag bij juwelier: 'Vreselijk, de ravage die is aangericht'

15.55

Overval op Mark Gillis: derde verdachte opgepakt

Een 22-jarige Bosschenaar is maandagochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de overval op Mark Gillis. Dat meldt de politie. Eerder zijn een 39-jarige man uit Den Bosch en een 42-jarige verdachte uit Rosmalen aangehouden.

LEES OOK: Overval Mark Gillis: derde verdachte opgepakt

15.47

Update: stroomstoring Eindhoven opgelost

De stroomstoring in Eindhoven is rond kwart voor vier opgelost, dat meldt Enexis. In totaal duurde de storing zo'n drie kwartier. Als bewoners toch nog hinder ondervinden van de stroomstoring, kunnen ze het storingsnummer bellen van Enexis.

14.59

Stroomstoring in Eindhoven, bijna 1300 mensen zonder stroom

Bijna 1300 mensen zitten zonder stroom in Eindhoven, dat meldt Enexis. De stroomstoring werd om tien voor drie gemeld. Naar verwachting duurt de storing tot ongeveer vijf uur.

Beeld: Enexis Storingen
Beeld: Enexis Storingen
14.48

Bosbrandje bij Waalre

Er heeft maandagmiddag een brandje gewoed in het bos bij Waalre aan de Merenstraat. De melding kwam rond kwart voor twee binnen. De brandweer rukte snel uit, maar kon de brand aanvankelijk moeilijk bereiken.

Toen dat lukte, hadden brandweerlieden het vuur snel onder controle. Uiteindelijk is een stuk van zo'n tien bij tien meter bos verloren gegaan. Er wordt nog een tijdje nageblust.

Het vuur was snel onder controle (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision)
Het vuur was snel onder controle (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision)
14.00

Niemand reageert op verdachte lokbus in Heusden

Een verdachte witte bestelbus die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan de Steenweg in Heusden, heeft geen enkele reactie opgeleverd. De bus stond daar om te peilen hoe oplettend buurtbewoners, ondernemers en andere voorbijgangers waren. Niet zo heel erg, blijkt.

Het is belangrijk dat mensen verdachte situaties melden, zegt de politie en het Bestuurlijk Interventieteam de Meijerij (BIM), om zo ondermijning te kunnen bestrijden.

De actie liep van 9 tot en met 29 mei en in verschillende gemeenten werd een lokbus geparkeerd. In totaal kwamen er maar twee meldingen binnen.

13.54

Brand in keuken in Waalwijk

In een huis aan de Talmastraat in Waalwijk is maandagmiddag brand uitgebroken in de keuken. De brandweer van Waalwijk was snel ter plaatse en kon zo erger voorkomen, maar de schade aan de keuken is groot.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
13.46

Gipsplaat door de voorruit

Let op dat je lading goed vastzit, is de boodschap van de politie Best - Oirschot. Een stuk gipsplaat raakte los en ging bij de auto erachter dwars door de voorruit. 'Gelukkig' aan de kant van de bijrijder, waar niemand zat.

Wachten op privacy instellingen...
13.33

Wielrenster gewond na botsing, auto rijdt door

Op de Vliedbergweg bij Vlijmen is maandagochtend een wielrenster gewond geraakt tijdens een tocht met een groep andere wielrenners. De vrouw werd aangetikt door een automobilist, die vervolgens is doorgereden. Ze kwam hard ten val, maar het is nog onduidelijk of de bestuurder heeft gemerkt dat de fietsster werd geraakt.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
13.05

Paal door achteruit van auto in Eindhoven

In de wijk Geestenberg in Eindhoven zijn afgelopen weekend verschillende vernielingen aangericht, dat meldt de politie op Instagram. In de nacht van vrijdag op zaterdag vloog er een steen door de ruit van een huis en de nacht daarna werd er een paal door de achteruit van een auto geslagen. Ook zijn twee andere auto's vernield.

Wachten op privacy instellingen...
12.38

Man in scootmobiel rijdt vrouw met rollator aan

Een vrouw met een rollator is maandag aangereden door een man in een scootmobiel. De vrouw wilde oversteken naar winkelcentrum De Belleman in Valkenswaard, vanuit het Rudolfsdal. Ze kreeg voorrang van een automobilist, maar de man in de scootmobiel zag haar over het hoofd.

De vrouw kwam hard ten val en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent heeft ze waarschijnlijk een been gebroken. De man in de scootmobiel bleef ongedeerd maar was erg geschrokken en ontdaan.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
12.34

400 kilo hasj gevonden in een bestelbusje

De politie heeft de bestuurder aangehouden van een bestelbusje met bijna vierhonderd kilo hasj erin. Agenten kwamen het busje op het spoor na een anonieme tip.

LEES OOK: 400 kilo hasj in een busje: bestuurder opgepakt

11.55

Geitje bevrijd uit hekwerk

Brandweerlieden hebben maandagochtend een geitje bevrijd dat vast was komen te zitten in een hekwerk langs een weiland aan de Nieuwe Baan van Breda in Dongen. Het dier was gespot door wandelaars.

De brandweer had het geitje snel weer vrij en het was niet gewond geraakt.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
10.59

Brand in vuilniswagen

In Rucphen is maandagochtend brand ontstaan in een vuilniswagen. Rond kwart over tien werd die brand gemeld. De brandweer kwam met een blusvoertuig en een watertank naar de vuilniswagen om het afval te blussen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
09.42

A58 is weer vrij

De weg is weer vrij, meldt de ANWB. De file lost nu snel op.

09.33

Twee rijstroken dicht op A58 bij Tilburg

Er liggen voorwerpen op de weg, op de A58 tussen Tilburg-Reeshof en Tilburg-Centrum. Twee rijstroken zijn daarom dicht, meldt de ANWB.

Er staat inmiddels vijf kilometer file.

08.37

Snorfietser aangereden

Een snorfietser is maandagochtend op de Ommelseweg in Asten aangereden door een afslaande vrachtwagenchauffeur. Die zou het slachtoffer over het hoofd hebben gezien omdat die zich in zijn blinde hoek bevond. De snorfietser viel en liep lichte verwondingen op. Mensen die de aanrijding zagen gebeuren, kwamen het slachtoffer snel te hulp. Hij is nagekeken door ambulancemedewerkers en mocht daarna zijn weg vervolgen.

De aanrijding van de snorfietser vond maandagochtend  plaats op de Ommelseweg in Asten (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De aanrijding van de snorfietser vond maandagochtend plaats op de Ommelseweg in Asten (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
08.34

Kapotte vrachtauto op A16

De rechterrijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam was maandagochtend bij de randweg Dordrecht korte tijd afgesloten vanwege een kapotte vrachtauto. Dit leidde rond halfnegen tot een acht kilometer lange file vanaf Breda-Noord, goed voor 22 minuten vertraging. Rond negen uur waren de problemen verleden tijd.

08.03

Auto's in vlammen op in Eindhoven

Twee auto's zijn zondagnacht uitgebrand aan het Kerstroosplein in Eindhoven. Een derde auto liep lichtere schade op. Het vuur werd rond kwart voor twee ontdekt. Bewoners hoorden een harde knal en zagen de vlammen toen ze uit het raam keken. Om kwart over zeven maandagochtend zagen buurtbewoners dat een boom vlakbij een van deze auto's nog aan het gloeien was. Hierop werd de brandweer weer gebeld om de boom te blussen.

Twee auto's aan het Kerstroosplein in Eindhoven brandden volledig uit, een raakte beschadigd (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Twee auto's aan het Kerstroosplein in Eindhoven brandden volledig uit, een raakte beschadigd (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Van twee auto's aan het Kerstroosplein in Eindhoven bleef weinig over (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Van twee auto's aan het Kerstroosplein in Eindhoven bleef weinig over (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
21.00

Overval in Bergen op Zoom

Zes mannen zijn zondagavond aangehouden na een overval in een huis aan de Koepelstraat in Bergen op Zoom. De overvallers namen een crossmotor mee. Bij een van de aanhoudingen loste de politie een waarschuwingsschot.

LEES OOK: Politie lost waarschuwingsshot en houdt zes verdachten van overval aan

20.00

Aanrijding op spoor Oudenbosch

Op het station van Oudenbosch is een man zondagavond ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een trein. Volgens de politie wilde het slachtoffer samen met een ander persoon het spoor bij de Parklaan oversteken terwijl de trein in aantocht was. Na de aanrijding reden er een tijd lang geen treinen tussen Roosendaal en Dordrecht.

LEES OOK: Man ernstig gewond na botsing met trein in Oudenbosch

Na de aanrijding bij Oudenbosch werden meerdere hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Na de aanrijding bij Oudenbosch werden meerdere hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!