Liveblog

112-nieuws: fietser belandt in sloot • bestuurder valt in slaap

14 juli 2022 om 15:21 • Aangepast 15 juli 2022 om 10:18
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.10

Vrouw overlijdt na verkeersruzie

Een 38-jarige vrouw uit Lith is woensdagnacht aan haar verwondingen overleden na een uit de hand gelopen verkeersruzie. Een 69-jarige vrouw uit Oss is aangehouden. De rol van een 42-jarige man, de partner van de overleden vrouw, wordt ook onderzocht. De politie roept getuigen op zich te melden.

LEES OOK: Vrouw (38) overlijdt na uit de hand gelopen verkeersruzie over blikschade

18.36

A2 deels gesloten door botsing busjes

Op de A2 is de linkerrijstrook ter hoogte van Leenderheide donderdagmiddag gesloten in de rijrichting Maastricht. Drie busjes zijn op elkaar gebotst tussen knooppunt Leenderheide en Leende. Er staat zes kilometer file, wat zorgt voor veertig minuten. Dat meldt de ANWB.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.32

Bestuurder valt in slaap en botst tegen boom

Een automobilist op de Dongenseweg in Rijen is donderdagmiddag in slaap gevallen tijdens het rijden. Hij botste vervolgens tegen een boom en raakte daarbij gewond. De man verloor kort de macht over het stuur, reed vervolgens een boom omver en kwam tegen een volgende boom tot stilstand. De weg is korte tijd afgesloten geweest.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
15.15

Vrachtwagen en auto botsen in Roosendaal

Op de kruising van de Zwaanhoefstraat en de Christiaan Huijgensstraat in Roosendaal zijn een vrachtwagen en een auto tegen elkaar gebotst. Een vrouw raakte daarbij gewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De kruising was enige tijd afgesloten voor het verkeer. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De vrachtwagen raakte aan de voorzijde beschadigd maar kon rijden. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
14.30

Fietser belandt in droge sloot en raakt gewond

Een fietser is gewond geraakt nadat hij op de Lindenlaan in Westerbeek in een droge sloot was beland. Voorbijgangers zagen een fiets in de berm liggen. Toen ze verder keken vonden ze de man in de sloot. Daarop zijn de hulpdiensten ingeschakeld. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat is niet bekend.

Foto: SK -Media/SQ Vision
Foto: SK -Media/SQ Vision
13.45

Ongeluk met meerdere auto's en vrachtwagen op A2

Op de snelweg A2 bij Budel zijn twee auto's en een vrachtwagen tegen elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde in de richting van Weert. Niemand raakte gewond. De auto's zijn weggesleept door een bergingsbedrijf. De vrachtwagen kon gewoon verder rijden. De afrit Budel is tijdelijk afgesloten geweest.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.05

Gewonde bij botsing tussen auto en scooter

Een scooterrijdster is gewond geraakt bij een botsing met een auto. De auto werd bestuurd door een oudere man. Het ongeluk gebeurde op een rotonde bij de Oude Litherweg in Oss. De rotonde is op de hoogte van de Zaltbommelseweg. De scooterrijdster raakte gewond en is in de ambulance behandeld aan haar verwondingen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
12.55

Man op slippers vermist in Sprundel

In Sprundel wordt een 26-jarige man vermist. Hij is voor het laatst gezien op de Doelakkers in Sprundel. De man heeft een fors postuur en is ongeveer 1.85 m. lang. Hij draagt een donkere joggingbroek, een donker shirt en hij loopt op zwarte slippers.

12.15

Gewonde bij botsing tegen boom

Een auto is donderdagochtend op de Ettenseweg in Roosendaal tegen een boom gebotst. De bestuurder raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Rond elf uur raakte de auto door onbekende oorzaak van de weg. De auto botste eerst tegen een lantaarnpaal en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken.


09.45

Gesprongen waterleiding in Breda

Op de Haagweg in Breda is vanochtend een waterleiding gesprongen. De waterleidingmaatschappij is aanwezig om het lek te dichten.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
09.30

Man uit brandende auto gered door omstanders, na botsing tegen boom

Een man is woensdagnacht uit een brandende auto gered. Even daarvoor was hij met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De auto vloog na de botsing in brand. Mensen die het ongeluk zagen gebeuren wisten de bestuurder net op tijd uit zijn auto te halen.

LEES OOK:
Man uit brandende auto gered door omstanders, na botsing tegen boom

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
08.45

Vermissing 13-jarige jongen in Eindhoven

In de omgeving van de Klaartje Donzestraat in Eindhoven is een jongen van 13 vermist. De jongen draagt een zwarte korte broek, een geel/oranje shirt en loopt op witte schoenen. Volgens de politie gaat het om een getinte jongen.

08.15

Wietroker betrapt bij school waar eerder cocaïne werd gevonden

Bij basisschool De Lage Weide in Made is zaterdag een man van 18 staande gehouden, omdat hij wiet aan het roken was. Dezelfde school kwam twee dagen eerder ook al in het nieuws toen een leerling er wat cocaïne vond vlak naast de fietsenstalling. Een bestuurder van de overkoepelende Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen zei toen nog dat er niet regelmatig drugs in en rondom onze scholen gevonden worden. De 18-jarige werd te verstaan gegeven dat een jointje roken dom en ongezond is. Ook werd hij bekeurd voor het feit dat zijn bromfiets niet verzekerd bleek te zijn. Twee jongens die ook bij hem waren, reden op hun bromfiets weg toen ze de politie zagen aankomen.

LEES OOK:
Wietroker betrapt bij school waar eerder cocaïne werd gevonden

08.00

Bezoeker 'Latino Gang' beroofd van sieraden

Bij het evenement 'Latino Gang' op zaterdag 9 juli op het Breepark in Breda is iemand beroofd. Dat gebeurde rond twee uur. Het slachtoffer was samen met een vriend. Na afloop ontstond een woordenwisseling met enkele andere bezoekers. Het slachtoffer belandde op de grond is daarbij beroofd van zijn sieraden, waaronder een ketting met veel emotionele waarde. De politie zoekt getuigen van de beroving.

Na afloop van het evenement is er ook een schietpartij geweest. Daarbij is een 21-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden.

LEES OOK:
Schietpartij na festival in Breda: 'De sfeer sloeg in één klap om'

07.25

Jongeren belagen hardloopster

Een hardloopster is dinsdagavond in Udenhout zwaar mishandeld door een groep jongens. Ze was aan het trimmen over het Kuilpad toen ze de jongens op een bankje zag zitten. Op een bepaald moment werd ze zo door hen belaagd dat ze zwaargewond raakte. Dit gebeurde rond kwart over acht.

De leeftijd van de jongens wordt geschat op vijftien tot achttien jaar oud. Een arm van een van hen was voorzien van een legerprint. De politie, die de mishandeling woensdag bekendmaakte, vraagt getuigen zich te melden.

06.40

A59 dicht door autobrand

Het verkeer op de snelweg A59 heeft bij Oss al enige tijd last van een autobrand. Rond kwart voor zeven werd de weg bij Knooppunt Paalgraven in de richting van Oss afgesloten, maar dat duurde niet lang. Het verkeer kan nog wel gebruik maken van de rechterrijstrook. De vertraging schommelt tussen een kwartier en een half uur. Door de autobrand is ook op de A50, tussen Ravenstein en Paalgraven, een file ontstaan en wel in de richting van Eindhoven.

04.50

Urenlange zoektocht naar man in haven

Onder meer politie, brandweer en Rijkswaterstaat zoeken al een paar uur naar een man die mogelijk in het water van de haven van Willemstad terecht is gekomen. Volgens de politie is hij aan boord van een schip gegaan, maar hij was daarna ineens nergens meer te vinden. Het gaat om man van ongeveer 60 jaar oud, die volgens de politie opvallend groot is.

Grote inzet van hulpverleners (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Grote inzet van hulpverleners (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
02.00

Grote kans op natuurbranden

De drie veiligheidsregio's in Brabant vragen om extra alertheid, omdat het al langere tijd droog is in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat en die kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind, zo wordt gesteld.

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook medewerking van het publiek om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Woensdag was het even alle hens aan dek in Budel, waar aan de Geuzendijk een brand woedde.

Beelden van een de brand in Budel:

01.15

Picnic valt uit door storing

Een bezorgauto van online supermarkt Picnic heeft woensdagnacht bij het distributiecentrum aan de Fuutlaan in Eindhoven last gehad van een storing in de batterij. Vervolgens trad een veiligheidssysteem in werking, waarbij de batterij ontgast werd via een veiligheidsventiel. Hierbij komt witte rook vrij. De oorzaak van de storing wordt onderzocht in samenwerking met externe experts en de brandweer.

De brandweer wist de wagen naar buiten te rollen. Een groot deel van het bedrijventerrein aan de Fuutlaan moest bij de inzet van de brandweer worden afgezet. De hal van het Picnic-filiaal stond vol rook en is door de brandweer ontgast en geventileerd. Volgens een woordvoerder van Picnic heeft de storing geen gevolgen voor mensen die boodschappen hebben besteld.

Het bedrijventerrein werd deels afgesloten (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Het bedrijventerrein werd deels afgesloten (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer houdt iedereen op afstand (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer houdt iedereen op afstand (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
01.05

Man met steekwond gevonden

In het Wilhelminapark in Tilburg is in de nacht van woensdag op donderdag een gewonde man gevonden. Hij is vermoedelijk neergestoken en is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Iemand hoorde geschreeuw en belde 112.

Na de vondst werden ambulance, politie en een traumahelikopter opgeroepen. De heli steeg ook op, maar is ter hoogte van Boxtel omgekeerd. De politie was ondertussen, met onder meer een politiehond, in de omgeving van het Wilhelminapark een onderzoek begonnen. Er is nog niemand aangehouden.

Agenten houden een oogje in het zeil (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten houden een oogje in het zeil (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
00.50

Drie bekeuringen voor motorrijder

Een motorrijder heeft woensdagavond laat drie bekeuringen gekregen van de politie. De 53-jarige man uit Oss reed 41 kilometer te hard over de Beatrixweg in Oijen waar een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Bovendien gold er op de weg waar agenten hem betrapten een inhaalverbod. Tijdens de controle overhandigde de man bovendien met, zoals de politie dat twitterde, droge ogen een geldig rijbewijs, waarin de bevoegdheid voor categorie A echter ontbrak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.