112-nieuws: achtervolging eindigt in R'veer • fietser overleden na ongeluk - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: achtervolging eindigt in R'veer • fietser overleden na ongeluk

1 augustus om 18:33 • Aangepast 2 augustus om 09:33
nl
In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

21.30

Man scheldt boa's uit en zorgt voor overlast

Bij het treinstation in Breda is maandagavond een man aangehouden. Dat gebeurde ter hoogte van de Willemstraat. Om onduidelijke redenen was de man boa's herhaaldelijk aan het beledigen. De boa's overmeesterde samen met de politie de overlastgevende man. Hij is met een busje van handhaving afgevoerd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
18.30

Beroving in Rotterdam eindigt na wilde achtervolging in Raamsdonksveer

Een overval in Rotterdam is maandagmiddag na een wilde achtervolging geëindigd in Raamsdonksveer. Bij de overval is volgens de politie een wapen gebruikt. Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden.

Na de overval gingen de daders er in een auto vandoor. Via de A16 draaide de vluchtauto de A59 op. De daders werden achtervolgd door meerdere politiewagens. Ook werd een politiehelikopter ingezet.

De Rotterdamse politie kreeg bij de achtervolging hulp van de Brabantse collega's. De achtervolging strandde op een afrit van de A59. Agenten hebben inmiddels een verdachte aangehouden. De politie hield in de omgeving nog twee daders aan.

Wilde achtervolging vanuit Rotterdam eindigt in Raamsdonksveer.
Wilde achtervolging vanuit Rotterdam eindigt in Raamsdonksveer.
17.00

Bestelbus botst achter op vrachtwagen in file op snelweg A2 bij Best

Op de snelweg A2 bij Best is maandagmiddag een bestelbus achter op een vrachtwagen gebotst. Daarbij is de 73-jarige bestuurder uit Den Bosch overleden. Het ongeluk gebeurde rond vier uur in een file in de richting van Den Bosch. De vrachtwagen stond stil in de file. De chauffeur van het bestelbusje zag vermoedelijk de vrachtwagen te laat en botste er achterop.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.35

Politie zoekt man die met zwaar vuurwerk gevel vernielde

De politie is op zoek naar de man die op vrijdagavond 8 juli rond kwart over tien in de Markstraat in Uden zwaar vuurwerk tegen een gevel van een pand gooide. Daarbij raakte niemand gewond. Het pand staat in een drukke winkelstraat. De ingang van een appartementencomplex is beschadigd. De schade bedraagt zo'n zeshonderd euro. De politie zoekt getuigen.

16.15

Fietser (90) overleden nadat hij werd aangereden tijdens proefrit met auto

Een 90-jarige fietser uit Breda die vrijdag was aangereden door een auto is een dag later in het ziekenhuis overleden. Het ongeluk gebeurde rond kwart over twee op het fietspad aan de Ulvenhoutselaan in zijn woonplaats.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.40

Man (54) aangehouden voor het beroven van vier vrouwen in Helmond

LEES OOK:
Fietser (90) overleden nadat hij werd aangereden tijdens proefrit met auto

Met de aanhouding van een 54-jarige man uit Helmond denkt de politie de man te pakken te hebben die verantwoordelijk is voor vier recente straatroven in die stad. Slachtoffers waren vier vrouwen in leeftijd variërend van 25 tot 61 jaar. De man werd vrijdag in de buurt van zijn huis aangehouden, zo maakte de politie maandag bekend.

LEES OOK:
Man (54) aangehouden voor het beroven van vier vrouwen in Helmond

15.15

Voorzorglanding van tankvliegtuig op Eindhoven Airport

De start- en landingsbaan op Eindhoven Airport is tijdelijk dicht, omdat er een militair vliegtuig met een technisch mankement is geland. Volgens het vliegveld kunnen er daardoor mogelijk vertragingen ontstaan.

Het gaat om een tankvliegtuig dat voorbij Eindhoven Airport vloog voor inspectie. Tijdens de vlucht ontstond er een probleem met het tanksysteem, dat onder de linkervleugel van het vliegtuig zit. Het systeem kon niet ingeklapt worden, waardoor een tankslang er zo'n vijftien meter uithing.

LEES OOK:
Tankslang hangt uit vliegtuig, startbaan Eindhoven Airport dicht

14.32

Vermist meisje (14) terecht

Het vermiste meisje van 14 uit Sint-Oedenrode dat sinds zaterdagochtend werd vermist, is terecht. Dat laat een woordvoerder van de politie maandagmiddag weten. Het meisje is in goede gezondheid gevonden.

13.45

Doorrijder meldt zich

De vermoedelijke doorrijder die vrijdagnacht in Eindhoven met zijn auto twee fietsers aanreed, heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 22-jarige man uit Eindhoven. Hij meldde zich zondagavond bij de politie, zo maakte de politie maandagmiddag bekend.

Eerder vandaag gaf de politie nog aan tegenover Omroep Brabant dat de man zich nog niet had gemeld.

LEES OOK: Fietsers zwaargewond bij aanrijding, vluchtende automobilist is bekend

12.25

Meisje (14) sinds zaterdag vermist

Een 14-jarige meisje uit Sint-Oedenrode wordt sinds negen uur zaterdagochtend vermist. Ze vertrok op de fiets richting Best en is sindsdien niet meer teruggezien. Ze is 1,65 meter lang en heeft een normaal postuur. Op de dag van haar vermissing droeg ze een licht shirt en een donkere broek, zwarte sneakers met een witte streep en een grijs vest.

De politie is op de hoogte gebracht van haar vermissing. Die heeft maandagochtend laten weten dat het bericht naar de landelijke politie en de recherche is gestuurd.

11.15

Doorrijder heeft zich nog niet gemeld

De automobilist die vrijdagnacht twee fietsers aanreed op de Mecklenburgstraat in Eindhoven en zich daarna uit de voeten maakte, heeft zich nog altijd niet gemeld bij de politie. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De twee fietsers, een man en een vrouw, raakten bij de aanrijding zwaargewond. De politie zegt te weten wie de automobilist is, maar heeft hem desondanks nog niet kunnen aanhouden. Mensen die meer weten, wordt gevraagd contact op te nemen.

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen na de aanrijding in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Diverse hulpdiensten werden opgeroepen na de aanrijding in Eindhoven (foto: SQ Vision).
11.13

Verwaarloosde hond in beslag genomen

Een verwaarloosde hond is vrijdag in de gemeente Altena in beslag genomen. Dit heeft de politie vanochtend bekendgemaakt. Het dier was volgens de politie dagenlang aan een veel te korte ketting zonder eten of water aan zijn lot overgelaten op een erf. Waar precies maakt de politie niet bekend. De eigenaar van het dier, een man van 32, was niet thuis toen de politie ingreep. Hij krijgt een proces-verbaal.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl
11.00

17-jarige hardrijder aangehouden

Een jongen van 17 uit Breda is gisteravond thuis aangehouden nadat hij hardrijdend op zijn snorscooter de aandacht had getrokken van agenten. In zijn poging aan de politie te ontkomen, veroorzaakte hij volgens de politie meerdere gevaarlijke situaties. Uiteindelijk kon de jongen thuis worden aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
11.00

Automobilist crasht en slaat op de vlucht

Agenten hebben gisteravond na een korte achtervolging een 18-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Hij had mogelijk drugs op zak, laat de politie vanochtend weten. Een agent zag de verdachte rond half elf op de Van Beethovenlaan rijden. Hij reed zonder verlichting.

Toen de agent dit duidelijk maakte aan de bestuurder, reageerde hij niet. Ook een stopteken dat de agent vervolgens gaf, had niet het gewenste effect. In tegendeel, de jongeman gaf gas. Op het Heilig Hartplein botste hij vervolgens op een andere auto. De verdachte stapte uit en nam de benen. Op de Marconistraat wist de agent, die te voet de achtervolging had ingezet, hem in de kraag te grijpen.

Vlakbij de auto van de man werd een zakje met vermoedelijk drugs gevonden. Even verderop lagen nog meer van dit soort zakjes. Deze zijn in beslag genomen. Of het inderdaad gaat om drugs, wordt door de politie nog onderzocht. De verdachte kreeg bekeuringen omdat hij een stopteken negeerde en omdat hij zonder licht reed. Daarnaast is er tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van een plaats ongeval. Hij zit vast.

10.50

Het is weer druk op de A58

Wanneer je op de A58 van Tilburg naar Breda rijdt, moet je rekening houden met vertraging. Tussen Tilburg-Reeshof en knooppunt Galder loopt het vast. Ook op de A27 vanuit Gorinchem, tussen Breda-Noord en knooppunt Sint Annabosch moet je hierdoor even wat meer geduld hebben.

Wachten op privacy instellingen...
10.40

Boksbeugel in auto, man aangehouden

Een man van 21 uit Tilburg is gisteren in zijn woonplaats aangehouden voor verboden wapenbezit. Onder een stoel in zijn auto lag een boksbeugel, zo laat de politie vanochtend weten. "Hoewel die volgens hem van een vriend was, werd hij toch aangehouden. De beugel lag tenslotte in zijn auto", geeft de politie aan.

Archieffoto. (Foto: Pixabay)
Archieffoto. (Foto: Pixabay)
09.45

Vat met salpeterzuur lekt

Bij het bedrijf OQEMA op industrieterrein Ekkersrijt in Eindhoven is vanochtend een vat met salpeterzuur gaan lekken. Volgens een woordvoerder van de brandweer hing de damp vervolgens in het bedrijf. Twee medewerkers ademden de damp in. Ze zijn nagekeken door ambulancemedewerkers, maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De melding kwam rond half acht bij de hulpdiensten binnen. Iets voor half tien was de situatie volgens een woordvoerder van de brandweer onder controle.

OQEMA is een distributiebedrijf voor onder meer chemische grondstoffen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.00

Vertraging door werkzaamheden bij Eindhoven

Op de A50 van Oss naar Eindhoven moet je vanochtend rekening houden met een half uur vertraging wanneer je richting Eindhoven wilt. Dit komt door de werkzaamheden op de A2/N2 bij Eindhoven waarmee afgelopen week is begonnen. Er wordt bij Eindhoven een tunnelbak geplaatst. Deze werkzaamheden duren tot 22 augustus.

LEES OOK: Maand lang verkeershinder op A2/N2 door plaatsing tunnelbak bij Eindhoven

03.29

Vrouw gewond bij botsing

Een automobiliste is gisteravond laat gewond geraakt op de kruising van het Heilig Hartplein met de Rector Hellemonsstraat in Roosendaal. Daar kwam ze met haar auto in botsing met een andere auto. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen. De vrouw is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto zou er na de botsing vandoor zijn gegaan, maar kon vrij snel worden aangehouden.

De botsing vond plaats op de kruising van het Heilig Hartplein met de Rector Hellemonsstraat in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De botsing vond plaats op de kruising van het Heilig Hartplein met de Rector Hellemonsstraat in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
02.12

Tractor in vlammen op

Op de Hapseweg in Sint Hubert is vannacht een tractor in vlammen opgegaan. Het vuur werd rond kwart voor een ontdekt. De tractor stond bij een maisveld. Vermoedelijk om dit te beregenen, laat een 112-correspondent weten. Toen de brandweer aankwam, stond de tractor al in lichterlaaie. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Van de tractor in Sint Hubert bleef weinig over (foto: SK-Media).
Van de tractor in Sint Hubert bleef weinig over (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone