Liveblog

112-nieuws: fietser zwaargewond • elektrische scooter in brand

7 november 2022 om 14:04 • Aangepast 15 november 2022 om 13:10
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.45 Elektrische scooter brandt volledig uit in Breda
Op de Zuilenstraat in Breda is maandagavond in elektrische deelscooter van Check uitgebrand. Een man had de scooter gehuurd en tijdens het rijden begon de tweewieler te roken en kwamen de vlammen uit het voertuig. Hij reed de stoep op en belde de brandweer. Hoewel die er snel bij was, ging de scooter verloren.

21.31

Jonge Rotterdammer opgepakt voor brute overval op 80-jarige Veldhovenaar

Een 18-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag aangehouden voor betrokkenheid bij een woningoverval op een 80-jarige man in Veldhoven. De oudere man belde rond kwart voor drie bebloed aan bij zijn buren en vertelde dat hij overvallen was en gevochten had.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd de man in zijn huis aan de Helleberg in Veldhoven overvallen en mishandeld. Hij moest naar het ziekenhuis maar is inmiddels weer thuis.

LEES OOK: Jonge Rotterdammer opgepakt voor brute overval op 80-jarige Veldhovenaar

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
20.31

Dode vrouw op straat in Breda blijkt geen misdrijf

De vrouw die maandagmiddag dood is gevonden op straat in Breda, is niet om het leven gekomen door een misdrijf. Dat concludeert de politie na onderzoek.

De vrouw werd maandagmiddag door een voorbijganger gevonden op straat, vlakbij een flatgebouw en een parkeerplaats aan de Brusselstraat. Medische hulp mocht niet meer baten. In eerste instantie hield de politie rekening met alle mogelijke scenario's.

20.20

Fietser zwaargewond na aanrijding in avondspits: ‘Er moeten getuigen zijn'

Een fietser is maandag in Eindhoven aan het eind van de middag ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Huizingalaan en de Fakkellaan tijdens de drukke avondspits rond halfzes, maar getuigen hebben zich nog niet gemeld. “Er moeten mensen zijn die het hebben gezien.”

Wie het slachtoffer is, is nog altijd onduidelijk. “Het was op het moment van het ongeluk hartstikke druk”, zegt een woordvoerder van de politie. Toch heeft zich nog niemand zich gemeld als getuige. “Die moeten er heel veel zijn geweest. We zijn naarstig naar ze op zoek, want we hebben nu geen beeld van wat er is gebeurd.”

LEES OOK: Fietser zwaargewond na aanrijding in avondspits: ‘Er moeten getuigen zijn'

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
18.45

Eindhovens Dagblad heeft gehackt Twitter-account weer terug

Het Eindhovens Dagblad heeft weer toegang tot haar eigen Twitterkanaal. Hackers namen het kanaal zondagavond over vlak voor het einde van de wedstrijd Ajax-PSV. De Amsterdammers verloren met 2-1 in eigen huis.

De hackers lieten maandag in een kanaal op berichtendienst Telegram weten dat ze de gegevens hadden overgedragen aan het ED. Ook op Twitter, op het account @ED_Eindhoven, meldden ze dat ze hun laatste tweet hadden verzonden. "Was gezellig!", viel er te lezen.

LEES OOK: Eindhovens Dagblad heeft gehackt Twitteraccount weer terug: 'Was gezellig!'

Uiteindelijk is het account maandagavond rond kwart voor zeven, zo'n 24 uur later, weer in gebruik genomen door het ED. De tweets die de hackers eerder de wereld in stuurden, zijn inmiddels grotendeels verwijderd.

18.43

UPDATE: Vrachtwagen vliegt in brand in Tilburg

Een vrachtwagen is maandag rond kwart over vijf in brand gevlogen op de Burgemeester Bechtweg in Tilburg. De oplegger was geladen met meubels voor Ikea, zo meldt een 112-correspondent. Het gebeurde net voor de afrit naar de Midden-Brabantweg in Tilburg.

Het ging om een hevige brand omdat de aluminium dieseltank vlam vatte. Brandweerkorpsen uit Loon op Zand en Tilburg kwamen ter plaatse om de brand te blussen. De Burgemeester Bechtweg werd vanaf de Stokhasseltlaan tot aan de Midden-Brabantweg afgesloten voor verkeer.

De Oostenrijkse vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De meubels voor Ikea raakten zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een technisch mankement.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
17.54

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Een fietsster is maandagavond op de Helmondseweg in Deurne aangereden door een auto. De fietsster ging rechtsaf op een rotonde, net als de automobilist. De vrouw is met de ambulance naar het Elkerliek Ziekenhuis gebracht. De automobilist raakte niet gewond.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
18.01

900 cobra's gevonden in huis in Veldhoven: drie mannen opgepakt

Drie 21-jarige mannen zijn vrijdag in Veldhoven opgepakt nadat een grote hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk in huis werd gevonden door de politie. In totaal zijn 900 Cobra's in beslag genomen.

Een van de mannen viel op toen hij op een brommer zonder achterlicht aan de Kerkweg stond. Agenten spraken hem aan en al gauw bleek dat de brommer niet van hemzelf was. Hij had een onduidelijk verhaal en kon niet zeggen van wie de brommer dan wel was.

De agenten controleerden de man en al gauw bleek dat hij een tas vol zwaar illegaal knalvuurwerk bij zich had. In een huis aan de Kerkweg vond de politie nog meer illegaal zwaar vuurwerk. De politie spreekt van een levensgevaarlijke situatie.

LEES OOK: 900 Cobra's gevonden in huis in Veldhoven: drie mannen opgepakt

Een aantal van de gevonden cobra's (foto: Politie.nl).
Een aantal van de gevonden cobra's (foto: Politie.nl).
18.00

Vermist meisje Bergen op Zoom is weer terecht

De politie laat via Burgernet weten dat het 9-jarige meisje dat in Bergen op Zoom vermist werd, in goede gezondheid is gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
17.36

Vrachtwagen in brand in Tilburg

Aan de Burgemeester Bechtweg in Tilburg-Noord staat een vrachtwagen in brand. Het is niet duidelijk of er meer voertuigen bij de brand betrokken zijn en of er iemand gewond is geraakt.

17.19

Meisje vermist in Bergen op Zoom

Een negenjarig meisje wordt vermist in Bergen op Zoom, dat meldt de politie op Twitter en in een Burgernetmelding. Ze is voor het laatst gezien in de omgeving Potterstraat en Molstraat.

Het meisje draagt een halflange roze jas, een grijze broek, witte schoen en heeft een roze/paarse bril. Het meisje draagt in haar haar twee vlechten en heeft een pony. Ze spreekt geen Nederlands.

17.15

Dode wallaby is niet afkomstig uit Wouw

Een dode wallaby is zondag gevonden in een sloot in Biezenmortel. Dierenambulance Brabant Noord-Oost is dringend op zoek naar de eigenaar want ze heeft geen idee van wie het dier kan zijn. Eén ding weet ze wel zeker, dit is niet de wallaby die in Wouw is ontsnapt vorige week.

“Het dier dat is gevonden, is een albino wallaby. De ontsnapte wallaby in Wouw heeft een andere kleur. We hebben daarover contact gehad met de eigenaar”, vertelt woordvoerder Rens van Lieshout van Dierenambulance Brabant Noord-Oost.

LEES OOK: Wallaby ligt dood in de sloot maar het is niet de wallaby uit Wouw

15.38

Politie doet onderzoek naar dode vrouw op straat in Breda

In Breda is maandagmiddag een dode vrouw gevonden op de Brusselstraat. Dat meldt de politie. Er is nog medische hulp ingeroepen maar dat mocht niet baten. Het is nog niet duidelijk waaraan de persoon overleden is.

"We doen daarom onderzoek en houden hierbij alle scenario's open", zo meldt de politie op Twitter.

LEES OOK: Politie doet onderzoek naar dode vrouw op straat in Breda

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
14.30

Hardleerse automobilist op A59

Een automobilist van 41 kreeg vanochtend een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag op de A59 bij Den Bosch. Hij slingerde over de weg, reed over de vluchtstrook en voegde te laat in toen hij vanaf de Vlijmenseweg de A59 bij Den Bosch wilde oprijden.

Het was niet voor het eerst dat de man in de fout ging, zo laat de verkeerspolitie weten. Eerder kreeg de man al drie keer een bekeuring.

Wachten op privacy instellingen...
13.50

Dode wallaby gevonden in Biezenmortel

In Biezenmortel heeft een voorbijganger gisteren een dode wallaby gevonden. De dierenambulance doet via Facebook een oproep aan de eigenaar van het dier om zich te melden. "Ze horen en leven normaal niet los in de Nederlandse natuur. Wie weet waar deze vandaan komt?"

Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.

Vorige week nog stonden voorbijgangers in Wouw raar te kijken toen ze oog in oog stonden met een kangoeroe. Hier zou het volgens de politie ook een wallaby geweest kunnen zijn.

Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
13.25

Voetganger gewond bij aanrijding

Een voetganger is op de Clarissenhof in Tilburg aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer, een vrouw, kwam onder het wiel van de auto terecht. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zo laat de politie weten.

Het ongeluk gebeurde iets na twaalf uur. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De automobilist is meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Hij was volgens de politie aangedaan.

12.50

Verwaarloosde kippen in Someren

In Someren is de dierenpolitie gestuit op een aantal verwaarloosde kippen. De eigenaar moet de manier verbeteren waarop hij de kippen houdt, zo laat de dierenpolitie vanmiddag weten. Er zal een nieuwe controle volgen om te kijken of hij dat heeft gedaan.

Wachten op privacy instellingen...
10.58

Twitteraccount ED nog steeds overgenomen

Het Twitteraccount @ED_Eindhoven van het Eindhovens Dagblad is vanochtend nog steeds in handen van vreemden. Gisteren aan het begin van de avond namen onbekenden het account over. ED-hoofdredacteur Joris Roes zegt dat er alles aan gedaan wordt om het account terug te krijgen, "maar we zijn afhankelijk van Twitter".

"We krijgen Twitter nog niet te pakken", aldus Roes vanochtend. "We proberen ze echt te bestoken maar ze zijn heel lastig te bereiken. We balen enorm."

LEES OOK: Twitteraccount Eindhovens Dagblad gehackt en omgedoopt tot 'Ajax fans'

07.50

File op A59 door ongeluk

Op de A59 in de richting Den Bosch moet je vanochtend tussen knooppunt Hooipolder en Drunen-West rekening houden met ongeveer een uur vertraging. Er staat zo'n elf kilometer file door een ongeluk bij Drunen-West. De linkerrijstrook was dicht, maar rond acht uur was de weg weer vrij. Vanaf dat moment nam de vertraging snel af. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

22.30

Auto raakt van de weg, bestuurder raakt gewond

Op de Ettenseweg in Sprundel is gisteravond een auto van de weg geraakt. De auto kwam op de zijkant in de berm terecht. De bestuurder raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was de man vermoedelijk onder invloed van alcohol. Daarom is in het ziekenhuis bloed van hem afgenomen. De bestuurder moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Foto: Politie
Foto: Politie
22.00

Automobilist scheurt door Etten-Leur

De politie heeft het rijbewijs afgepakt van een automobilist die met 139 kilometer per uur over de Vosdonk in Etten-Leur scheurde. Daar is 50 toegestaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!