Liveblog

112-nieuws: veel ongelukken door gladheid • asielzoekers in de fout

18 december 2022 om 21:58 • Aangepast 27 december 2022 om 16:00
nl
In dit liveblog hebben we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.47

Persoon naar het ziekenhuis gebracht na valpartij op Havenplein in Helmond

Op het Havenplein in Helmond zijn er meerdere mensen ten val gekomen door de gladheid. Ook vonden er diverse aanrijdingen plaats. Daarbij werd iemand zo gewond dat behandeling in een ziekenhuis nodig was.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
22.35

Ongevallen op de N69 door extreme gladheid

Op de N69 tussen Dommelen en Valkenswaard raakten twee auto's in een slip. Ze kwamen daarna aan de andere kant van de weg tegen een vangrail terecht. Ook de bestuurder van een andere wagen overkwam dit. Bij deze twee ongevallen raakte een vrouw zo gewond dat ze naar een ziekenhuis moest. De weg is aan beide zijden afgesloten voor verkeer.

LEES OOK: Meldkamer politie overbelast: het regent ongelukken door gladheid

21.55

Asielzoekers veroorzaken ophef

Twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel hebben de boel op stelten gezet op het NS-station in Weert. Ze wilden zonder kaartje met de trein reizen. Een beveiliger met een hond moest de conducteur te hulp schieten, omdat het tweetal de trein niet wilde verlaten. Het incident liep zo ernstig uit de hand dat drie politiewagens naar het station kwamen om in te grijpen. Daar aangekomen hadden de twee asielzoekers ook nog ruzie met elkaar gekregen.

21.15

Ongelukken in Midden- en West-Brabant

Op snelwegen in West- en Midden-Brabant zijn de eerste ongelukken gebeurd als gevolg van gladheid. Dat was onder meer het geval op de A4 bij Steenbergen en Willemstad en op de A58 in de buurt van Bergen op Zoom, zo meldde de politie. Ook bij Tilburg was het raak. De meldkamer van de politie loopt over met meldingen van tientallen aanrijdingen. En ondertussen bellen er mensen om die gladheid te melden, maar daar zitten de centralisten niet op te wachten. Bovendien adviseert de politie, net als Rijkswaterstaat, alleen de weg op te gaan als dat nodig is.

In de provincies Zeeland en Zuid-Holland geldt sinds vijf uur vanmiddag code oranje vanwege ijzel. Vanaf half negen is die waarschuwing voor het hele land van kracht. Dit vanwege de gladheid als gevolg van ijzel.

Wachten op privacy instellingen...
19.00

Hardrijders betrapt

Voor ruim vijfhonderd weggebruikers krijgt vandaag een staartje. Volgens de politie hadden vandaag 503 van de 1878 passanten op de Geldropseweg binnen de ring van Eindhoven moeite om zich te houden aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was ... 103 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

16.30

Kachelbrand in Middelrode

De brandweer heeft vanmiddag in Middelrode een kachelbrand geblust. Dat was nodig in een huis aan De Kunning. Veel buurtbewoners keken op straat toe hoe de brandweer de klus klaarde. Van bovenuit werd het schoorsteenkanaal gecontroleerd en de brandende restanten werden beneden uit de kachel geschept en buiten afgeblust. De brand was rond kwart voor vier gemeld.

De smeulende troep wordt afgeblust (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De smeulende troep wordt afgeblust (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De troep die de brand veroorzaakte (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De troep die de brand veroorzaakte (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer is druk doende (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer is druk doende (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
14.45

Weer schietpartij in Den Bosch

Ook in de Lagelandstraat in Den Bosch is dit weekend een schietpartij geweest. In een raam van een huis aan deze straat werden vanmiddag kogelgaten ontdekt. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

In een huis aan de Topaas in Den Bosch liep tegen middernacht een 43-jarige Bosschenaar wel een schotwond op. Later op de dag werd een 39-jarige vrouw als verdachte aangehouden.

De politie bezig met sporenonderzoek (foto: Bart Meesters/ Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie bezig met sporenonderzoek (foto: Bart Meesters/ Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de kogelgaten in het huis aan de Lagelandstraat in Den Bosch (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de kogelgaten in het huis aan de Lagelandstraat in Den Bosch (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
13.20

Aanhouding na beschieten Bosschenaar

Een 39-jarige vrouw is aangehouden in verband met het beschieten van een man in een huis aan de straat Topaas in Den Bosch gisteravond laat. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.

LEES OOK: Vrouw (39) aangehouden na beschieten man in huis in Den Bosch

12.15

Stapper belandt in het water in Breda

Een 19-jarige man uit Dongen is afgelopen nacht in het water beland aan de Hoge Brug in het uitgaanscentrum van Breda. Hij dacht, samen met een paar andere stappers, over het bevroren water naar de overkant te kunnen lopen, maar ze zakten door het ijs en in het erg koude water. De man uit Dongen kon niet zelf uit het water komen. Agenten wisten hem ternauwernood met een touw uit het water te trekken. De man had onderkoelingsverschijnselen en is naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Stapper onderkoeld nadat hij over ijs naar overkant loopt en in water valt

10.42

Winkeldief aangehouden in Den Bosch

Een winkeldief is vanmorgen aangehouden in Den Bosch. Het gaat volgens een wijkagent om een bekende dakloze uit de stad, die eten weghaalt om te overleven. "We weten dat hij dagelijks spiritus drinkt vermengd met frisdrank. Erg zorgelijk, maar het lastige is dat het een zorgmijder is die alle hulp weigert."

10.27

Hooibalen vatten vlam in Erp

Een groot aantal hooibalen vatte vanmorgen vlam op het terrein van een melkveebedrijf aan de straat Ham in het buitengebied van Erp. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en twee waterwagens naar het terrein. In samenwerking met de eigenaar werden de hooibalen uit elkaar getrokken en vervolgens geblust. Een tweede blusploeg werd opgeroepen om de manschappen op tijd te kunnen afwisselen. De rook veroorzaakte nauwelijks overlast in de omgeving. In naastgelegen stallen bevonden zich geen dieren.

De brandweer op het complex van het melkveebedrijf in Erp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer op het complex van het melkveebedrijf in Erp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De hooibalen vatten vlam op het terrein van een melkveebedrijf aan de straat Ham in Erp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De hooibalen vatten vlam op het terrein van een melkveebedrijf aan de straat Ham in Erp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
10.17

IJzel in aantocht, KNMI waarschuwt

Wie vanavond de weg opgaat, moet goed oppassen. Het kan gaan ijzelen, waarschuwt Johnny Willemsen van Weerplaza. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. De gladheid kan enkele uren aanhouden.

LEES OOK: Code oranje vanwege ijzel: 'Je moet echt even oppassen vanavond'

08.35

NL Alert vanwege brand in Boekel

De uitslaande brand in een loods met kokoscompost in Boekel veroorzaakt vanochtend veel overlast in de regio. Door de wind waait de rook richting de gemeenten Meierijstad en Bernheze. De Veiligheidsregio Brabant-Noord stuurde rond acht uur vanochtend een NL Alert. De N605 tussen Volkel en Boekel werd vanwege de rook in beide richtingen afgesloten.

LEES OOK: Brand in Boekel: NL Alert in groot deel regio, blussen kan nog uren duren

07.25

Weg dicht vanwege afgevallen lading

De aansluiting van de N279 met de N270 was vanochtend korte tijd in beide richtingen afgesloten nadat iemand lading was verloren bij Helmond-Dierdonk. Om wat voor lading het ging, is niet bekendgemaakt.

02.36

Man neergeschoten in huis Den Bosch

In een huis aan de Topaas in Den Bosch is afgelopen nacht een neergeschoten man gevonden. Dat meldde de politie afgelopen nacht rond halfeen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerster van de politie is er nog veel onduidelijk. De politie doet uitgebreid onderzoek. De neergeschoten man belde zelf de hulpdiensten.

LEES OOK: Neergeschoten man gevonden in huis Den Bosch, politie doet onderzoek

02.33

Aanhanger in vlammen op in Vinkel

Aan de Rekken in Vinkel is gisteravond een aanhanger in vlammen opgegaan. De brand werd rond middernacht doorgegeven aan de brandweer. Die had het vuur snel onder controle. Nadat de brandweer de aanhanger geblust had, werd de omgeving afgezet met lint. Bij de aanhanger hing volgens een 112-correspondent een bijzondere lucht. "Mogelijk is de aanhanger gebruikt voor criminele doeleinden."

Van de aanhanger in Vinkel bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
Van de aanhanger in Vinkel bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
01.57

Brand bij bedrijf in Boekel

Bij het bedrijf Dutch Plantin in Boekel brak afgelopen nacht brand uit. Dit bedrijf verwerkt kokos tot compost en bevindt zich op een industrieterrein aan de Vlonder. Het vuur werd rond halfeen ontdekt. De brandweer rukte met verschillende wagens uit om de brand te blussen.

LEES OOK: Brand bij compostverwerker in Boekel, vlammen slaan uit het dak

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!