Liveblog

112-nieuws: uitslaande brand schuur • morgenochtend grote kans op gladheid

16 januari 2023 om 17:11 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:35
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.43

Mannen laten pony achter op terras

Twee straalbezopen mannen van 30 en 44 jaar hebben maandagavond een pony op een terras in het centrum van Den Bosch vastgeknoopt en achtergelaten. Hoe ze aan de pony kwamen, is nog een groot raadsel. "De mannen konden geen zinnig antwoord geven over waar het dier vandaan kwam", zegt Ans van Kollenburg van de dierenambulance.

LEES OOK: Straalbezopen mannen laten pony achter op terras midden in Den Bosch

20.13

Aankoop hond zonder paspoort

De dierenpolitie heeft een melding gekregen van de aankoop van een hond zonder paspoort. Het dier maakt het inmiddels goed.

Wachten op privacy instellingen...
19.03

Jongeman neergestoken na ruzie

Een jongeman heeft meerdere steekwonden opgelopen bij een ruzie aan de Orthensedonk in Den Bosch. Dat gebeurde op een veldje in de wijk. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Aan de steekpartij zou een ruzie vooraf zijn gegaan.

LEES OOK: Jongeman neergestoken op veldje in woonwijk na ruzie

17.45

15 gestolen fietsen gevonden

De politie heeft gisteren in Veldhoven en Waalre vijftien fietsen gevonden. Een aantal daarvan stond geregistreerd als gestolen. De politie zoekt nog naar negen eigenaren en heeft foto's van de fietsen gedeeld.

Wachten op privacy instellingen...
17.35

Ongeluk op A50

Op de A50 van Eindhoven naar Oss is een ongeluk gebeurd tussen Son en Breugel en Uden-Zuid. Verkeer moet rekening houden met zo'n vijftien kilometer file en ruim twintig minuten vertraging.

16.01

Scholen ontruimd na gaslek

Twee scholen en meerdere huizen aan de Mendelssohnlaan in Breda zijn vanmiddag ontruimd. Om iets voor halfvier werd een gaslek gemeld. Dat ontstond bij graafwerkzaamheden aan de Ruiterboslaan. De brandweer verwacht dat het nog enkele uren duurt voordat het lek gedicht is.

LEES OOK: Twee scholen en meerdere huizen ontruimd na gaslek

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
15.56

Verdachten opgepakt voor gewapende overval

De politie heeft maandag drie mannen opgepakt voor het overvallen en bedreigen van twee medewerkers van busmaatschappij Arriva. Dat gebeurde in augustus vorig jaar aan de Potlodenlaan in Bergen op Zoom.

LEES OOK: Gewapende overval op medewerkers busmaatschappij: drie mannen opgepakt

14.15

Morgenochtend code geel vanwege kans op gladheid

Het KNMI heeft ook voor onze provincie morgenochtend code geel uitgegeven vanwege de kans op gladheid. De waarschuwing geldt vanaf vier uur komende nacht tot negen uur morgenochtend. Er is grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeeltes, waarschuwt het weerinstituut. Let dus op wanneer je moprgenochtend de weg op gaat.

13.15

Spookrijder A16 mogelijk betrokken bij schietpartij

De inzittenden van de spookrijdende auto op de A16 zijn mogelijk betrokken geweest bij een schietincident eerder op de avond in Roosendaal. Dat meldt de politie vanmiddag. De auto botste gisteravond op de A16 bij Prinsenbeek op een andere auto. De bestuurder van de spookrijdende auto, een 33-jarige Tilburger, en een passagier, een 17-jarige jongen uit het Gelderse Harreveld, kwamen daarbij om het leven.

Een derde inzittende, een 19-jarige man uit Drunen, raakte gewond. Hij wordt door de politie gezien als mogelijke verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij. Ook de bestuurder van de andere auto, een man van 54 uit Rotterdam, kwam om het leven. Een moeder (51) en dochter (14) die bij hem in de auto zaten, raakten gewond. Zij komen uit Antwerpen.

LEES OOK:

Spookrijders waren op de vlucht na schietpartij

Man beschoten op straat, politie zoekt in omgeving naar schutter

13.00

Vele regen maakt veld Jong PSV onbespeelbaar

De wedstrijd Jong PSV - VVV vanavond in de Keuken Kampioen Divisie is afgelast omdat het veld in Eindhoven onbespeelbaar is geworden na de vele regen van de afgelopen dagen. Jong PSV speelt op het veld van sportcomplex De Herdgang in Eindhoven. De KNVB heeft besloten het duel te verplaatsen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

12.17

Weer aanhouding in verband met aanslag

Een 30-jarige man uit Eindhoven is vanochtend aangehouden in verband met de aanslag op het huis van een politieagent in Best. Vorige week hield de politie al een 42-jarige man uit Waalre en een 24-jarige man uit Best aan in verband met deze zaak. De vandaag aangehouden Eindhovenaar wordt ervan verdacht dat hij de tussenpersoon is.

12.14

Onderzoek naar asbest na brand in Nistelrode

Aan het Loo in Nistelrode is onderzoek gedaan of er bij de brand in de schuur asbest is vrijgekomen. De gemeente meldt aan het einde van de middag dat er asbest lag op het dag van de schuur. De brandweer heeft de luchtkwaliteit gemeten en geconstateerd dat het niet gevaarlijk is. De asbestdeeltjes zijn niet verder gekomen dat het terrein waar de schuur op stond.

De gemeente meldt om zes uur dat de brand volledig is geblust en dat de brandweer klaar is met de werkzaamheden. De schuur wordt gebruikt voor de opslag van vouwwagens. Onduidelijk is hoeveel vouwwagens er stonden.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
11.30

Spookrijder kwam zelf ook om bij ongeluk op A16

Bij het ongeluk met een spookrijder vannacht bij Prinsenbeek is ook de spookrijder zelf om het leven gekomen. Dat meldt de politie vanochtend. Ook een inzittende van de auto die tegen het verkeer in reed, kwam om net als de bestuurder van de aangereden auto. Bij het ongeluk vielen ook drie ernstig gewonden.

LEES OOK: Spookrijder A16 kwam zelf ook om het leven

11.05

Uitslaande brand in schuur

In een schuur bij een boerderij aan het Loo in Nistelrode is vanochtend brand uitgebroken. De brand is uitslaand. In de schuur staan volgens onze 112-correspondent een aantal caravans. De brand werd iets voor half elf gemeld. Omstanders worden op afstand gehouden. Er zou sprake zijn van asbest in het dak. Ook zijn verschillende explosies te horen. Het zou gaan om exploderende gasflessen.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
09.50

Man bekent meerdere afvaldumpingen

Voor meerdere afvaldumpingen eind vorig jaar in Heeswijk-Dinther, onder meer aan de Laverdonk, is na onderzoek een verdachte in beeld gekomen. Het gaat om een man van 49 jaar uit Veghel. Hij heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor meerdere dumpingen.

Het onderzoek naar de man wordt gedaan door Samen Sterk in Brabant (SSiB), een samenwerking van onder meer gemeenten, provincie, terreinbeheerders en waterschappen. In het geval van de dumpingen in Heeswijk-Dinther worden de opruimkosten door de gemeente Bernheze verhaald op de verdachte. Het gaat om zo'n vierhonderd euro. Ook wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De verdachte kon worden achterhaald nadat een getuige een auto met aanhanger spotte en een deel van het kenteken doorgaf aan het SSiB.

Een van de afvaldumpingen in Heeswijk-Dinther (foto: SSiB).
Een van de afvaldumpingen in Heeswijk-Dinther (foto: SSiB).
09.27

Drukste spits van het jaar

Het aantal kilometers file in ochtendspits steeg vanmorgen door meerdere ongevallen boven de achthonderd kilometer. Rijkswaterstaat spreekt van een zware ochtendspits en adviseert weggebruikers die niet in files willen staan een andere keuze te maken of thuis te werken.

Op het drukste moment stond er 864 kilometer file in heel Nederland. Uit data van Flitsmeister blijkt dat dit de drukste spits van 2023 is en bijna de drukste van de afgelopen twaalf maanden.

08.30

Ongeluk op A67

Een ongeluk op de A67 bij Geldrop zorgt vanochtend voor een file in de richting Eindhoven. Tussen de afrit Liessel en Geldrop was de linkerrijstrook even dicht. Inmiddels is de weg weer vrij. Op het hoogtepunt van de file moest verkeer rekening houden met meer dan een uur vertraging. Nadat de weg werd vrijgegeven, nam de vertraging snel af.

Wachten op privacy instellingen...
08.27

Enorm drukke ochtendspits

Er staan vanochtend opvallend veel files, meldt Rijkswaterstaat. De ANWB telde rond acht uur in heel Nederland ruim achthonderd kilometer file in Nederland. Volgens Rijkswaterstaat komen de files door ongelukken, maar ook doordat er simpelweg veel verkeer op de weg is. "Bovendien werkt het weer ook niet mee."

08.05

Veel rook bij brand in huis

Bij een brand vanochtend in een huis aan de Palmstraat in Oss was er vooral sprake van veel rook. De bewoner wist volgens onze 112-correspondent met zijn huisdier op tijd buiten te komen. de brand zou in de schouw zijn ontstaan.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
07.26

Uur vertraging op A58

De linkerrijstrook van de A58 van Tilburg richting Breda is vanochtend rond zeven uur afgesloten na een ongeluk bij Bavel. De afsluiting leidde rond halfacht tot een dertien kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum West, goed voor een uur vertraging. Sinds halfacht is de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

02.43

Man beschoten in Roosendaal

Een man is gisteravond beschoten op de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Hij man is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij was volgens een 112-correspondent aanspreekbaar. Vanwege onderzoek werd een groot deel van de omgeving afgezet. Volgens een 112-correspondent zouden twee hulzen zijn gevonden op de hoek van de Eikenlaan met de Burgerhoutsestraat. Of een verdachte is aangehouden, is niet bekendgemaakt.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
01.11

Drie doden bij aanrijding met spookrijder op A16

Bij een aanrijding op de A16 bij Prinsenbeek zijn gisteravond drie mensen en een hond om het leven gekomen. Daarnaast raakten drie mensen gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht. Bij de aanrijding was een spookrijder betrokken. De A16 is sinds de aanrijding afgesloten voor het verkeer.

LEES OOK: Drie doden en drie gewonden na aanrijding met spookrijder op A16

00.43

Kerstbomen in brand in Vught

Op het Lidwinaveld in Vught is gisteravond een stapel kerstbomen in vlammen opgegaan. De bomen lagen op een speelveld aan de Lidwinastraat. Een 112-correspondent vermoedt dat jeugdigen de bomen in brand hebben gestoken. De brandweer heeft de bomen snel kunnen blussen. Zaterdag zouden in de gemeente Vught de kerstbomen opgehaald worden, maar op Facebook komen diverse berichten voorbij dat de bomen in diverse straten niet opgehaald zouden zijn.

De brandweer bluste de kerstbomen in Vught (foto: Bart Meesters).
De brandweer bluste de kerstbomen in Vught (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!