Liveblog

112-nieuws: man neergestoken op schoolplein • dode man in park Breda

4 april 2023 om 16:43 • Aangepast 13 april 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.10

Man neergestoken door tiener in Prinsenbeek

Een man is vanavond neergestoken op het schoolplein van De Griffioen in Prinsenbeek. Dat gebeurde rond half acht.

Het slachtoffer was aanspreekbaar. De politie heeft een verdachte aangehouden van 15 jaar. Hij wordt overgebracht naar een cellencomplex.

LEES OOK: Tiener (15) steekt man neer op schoolplein in Prinsenbeek

Foto: Perry Roovers/ SQ Vision
Foto: Perry Roovers/ SQ Vision
18.14

Voortvluchtige verdachte van dodelijke steekpartij in Tilburg is overleden

De politie heeft in Rome Neculaie Negura dood gevonden. Hij was verdacht van betrokkenheid van een steekpartij in Café Friends in 2009 in de Hasseltstraat in Tilburg. Bij de steekpartij kwam Tilburger Gheorge Matei om het leven. Negura is een natuurlijke dood gestorven in een afgelegen barak langs een van de wegen in de Italiaanse hoofdstad.

LEES OOK: Voortvluchtige verdachte van dodelijke steekpartij in Tilburg is overleden

17.55

Groot ongeluk met drie auto's en bestelwagen op A59

Wachten op privacy instellingen...
17.46

Boete voor autobestuurder die foto's maakt van ongeluk

De politie heeft een bestuurder beboet die vandaag bij een groot ongeluk op de snelweg (A67) bij Ommel foto's maakte van het ongeluk. De bestuurder reed aan de andere kant van de snelweg, waar hij zo langzaam reed dat een vrachtwagen ervoor claxonneerde. Een boete van 380 euro is onderweg, aldus de politie Helmond.

16.55

A50 weer vrij na ongeval

Wachten op privacy instellingen...
16.42

Drie auto's betrokken bij botsing

Op de weg tussen Nuenen en Lieshout is een ongeval gebeurd. Drie auto's raakten daarbij betrokken. Ook kwamen drie ziekenwagens ter plaatse. In een van de wagens zat een jong kind op de achterbank in een kinderstoeltje. Het kind is naar het ziekenhuis gebracht, net als twee bestuurders.

Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk. Volgens getuigen zou iemand hard op de rem hebben getrapt, waarna de auto's op elkaar botsten.

Door het ongeval is één rijbaan dicht, op de drukke N615 staat ondertussen in beide richtingen een flinke file.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.40

Dode man in Valkenbergpark Breda

In het Valkenbergpark in Breda is een overleden man aangetroffen. De politie doet onderzoek, meldt ze. Een forensisch team is aanwezig. Ook de Koninklijke Marechaussee is ter plekke. De man werd namelijk gevonden in de bosjes naast een militair gebouw. Meer is er nog niet bekend.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
16.27

Gewonde bij botsing in Waalre

Bij een ongeluk in Waalre, is één persoon gewond geraakt. Een automobilist die uit de Nassaustraat kwam, zag een andere auto op de Brabantialaan over het hoofd, waarna een botsing volgde. Eén van de bestuurders is nagekeken door ziekenwagenpersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn weggesleept door een berginsgbedrijf.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
16.24

64 lachgasflessen gevonden, gemeente sluit huis

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch heeft een huis aan de Steve Bikostraat voor drie maanden gesloten nadat de politie 64 lachflessen vond. Het is de eerste keer dat een huis in de gemeente wordt gesloten na een lachgasvondst. Het middel is sinds 1 januari verboden.

Omwonenden hadden al een tijd overlast door het gebruik en de handel van lachgas vanuit het huis.

LEES OOK: 64 lachgasflessen gevonden, gemeente sluit huis

16.23

Flinke file op A50 door ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
15.25

120 taakstraf voor man die dodelijk ongeluk veroorzaakte

Een 22-jarige man uit Raamsdonksveer die in april 2021 door rood en reed en een dodelijk ongeluk veroorzaakte, krijgt een taakstraf van 120 uur. De man botste, zonder af te remmen, op de kruising van de Burgemeester Letscherweg en de Eindsestraat tegen een andere auto. De 58-jarige inzittende uit Tilburg kwam daarbij om het leven.

Bij de opgelegde straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man zich ervan bewust is wat voor leed hij heeft veroorzaakt. En dat hij verder moet leven met het besef hij iemand heeft doodgereden.

LEES OOK: Man (22) rijdt door rood en veroorzaakt dodelijk ongeluk: 120 uur taakstraf

15.21

Stroomstoring in Berlicum is weer voorbij

De stroomstoring in Berlicum is weer voorbij, meldt Enexis. De netbeheerder stelt: 'De oorzaak was een spontane storing'.

14.00

Stroomstoring in Berlicum

Mensen in Berlicum kunnen dinsdagmiddag last hebben van een stroomstoring. 1060 huizen zitten op dit moment zonder stroom. Monteurs zijn onderweg om de problemen op te lossen, volgens de netbeheerder.

Wachten op privacy instellingen...
13.38

A67 weer helemaal vrij na ongeval met vrachtwagens

De politie is klaar met het onderzoek bij een ongeval op de A67 bij Liessel. De weg is rond half 2 weer vrijgegeven. De vrachtwagens zijn van de weg en het asfalt is schoongemaakt. Dinsdagochtend botste een vrachtwagenchauffeur op een truck voor hem. Het ongeluk gebeurde rond halfelf in de staart van een file voor Ommel.

13.18

Aanhouding in Geldrop na melding vuurwapen

Een arrestatieteam heeft vanochtend een 37-jarige man aangehouden aan de Beringstraat in Geldrop. De verdachte zou geblinddoekt zijn meegenomen, laat iemand uit de buurt weten. Bij de politie kwam eerder op de dag een melding binnen dat hij een vuurwapen zou hebben.

LEES OOK: Arrestatieteam houdt man aan, verdachte geblinddoekt meegenomen

Vanwege de arrestatie in Geldrop werd een arrestatieteam ingeschakeld.
Vanwege de arrestatie in Geldrop werd een arrestatieteam ingeschakeld.
12.45

Ongeluk op A27

De rechter rijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem is sinds halfeen vanmiddag afgesloten bij Oosterhout-Oost na een ongeluk. De afsluiting leidde rond een uur tot een vier kilometer lange file vanaf Breda-Noord, goed voor ruim een kwartier vertraging.

12.21

Aanhoudingen vanwege puppyhandel

Twee mensen zijn vandaag opgepakt vanwege illegale puppyhandel in Veldhoven. Het gaat om een vrouw van 28 en een 30-jarige man uit de plaats. De politie kwam de verdachten op het spoor na meerdere aangiftes van oplichting. De puppy's werden verkocht via Marktplaats en waren in veel gevallen ziek, te vroeg van hun moeder gescheiden of een ander ras dan aangegeven.

LEES OOK: Illegale puppyhandel: twee verdachten uit Veldhoven opgepakt

Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
12.00

A67 bij Ommel vrijgegeven

De A67 van Venlo richting Eindhoven is rond het middaguur vrijgegeven bij Ommel. De weg ging daar rond halfnegen 's ochtends dicht na een ongeluk bij Ommel. Hierbij waren twee vrachtwagens en een auto betrokken. Rond halfelf gebeurde in de staart van de file nog een ongeluk, bij Liessel. Daar botsten twee vrachtwagens op elkaar. Daar is de weg nog wel dicht.

11.11

Sluiting huis Geldrop

Een huis aan het Sporkehout in Geldrop is door de gemeente voor een periode van drie maanden gesloten. Aanleiding was de vondst van een grote, werkende hennepkwekerij e in de schuur bij het huis. Hierin stonden toen negentig planten. Uit onderzoek is gebleken dat er een eerdere oogst heeft plaatsgevonden.

10.48

Dood Helmonder: tweede verdachte aangehouden

In verband met de dodelijke steekpartij op de Korte Lijnbaan in Rotterdam, waarbij eind maart een 22-jarige Helmonder om het leven kwam, is een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een 18-jarige man uit Rotterdam. Kort na de steekpartij werd al een 19-jarige man uit Spijkenisse opgepakt. Het slachtoffer werd gestoken vlakbij een hamburgerrestaurant in een winkelstraat in het centrum van de stad. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis.

LEES OOK: Man (22) doodgestoken met groot mes, mogelijk om zijn dure donsjas

De McDonald's-zaak en de directe omgeving werden afgesloten (foto: Rijnmond).
De McDonald's-zaak en de directe omgeving werden afgesloten (foto: Rijnmond).
10.35

Botsing in file A67

In de staart van de file op de A67 bij Ommel - waar vanochtend vroeg een ongeluk gebeurde waarbij twee vrachtwagens en een auto betrokken waren - is rond halfelf nog een ongeluk gebeurd. Dit keer vlakbij Liessel. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB. "Ook hier moeten de hulpdiensten veilig kunnen werken. De weg is daarom nu dicht vanaf Liessel."

LEES OOK: Vrachtwagenchauffeur heeft engeltje op schouder: ongedeerd na fikse botsing

09.23

Kettingen van hals getrokken tijdens evenement

Tijdens het festival 'Dagcollege' dat op zaterdag plaatsvond in het Klokgebouw in Eindhoven is bij verschillende mensen de ketting van hun hals getrokken. De politie vraagt mensen die dit hebben zien gebeuren zich te melden.

LEES OOK: Kettingen van hals getrokken tijdens evenement 'Dagcollege'

Wachten op privacy instellingen...
09.22

Weer lange file op A50

Verkeer op de A50 van Oss richting Arnhem belandde vanochtend in een lange file voor Renkum. Daar stond een kapotte vrachtwagen. Rond kwart over negen 's ochtends was de file, die begon bij Ravenstein, zeventien kilometer lang. Op dat moment bedroeg de vertraging drie kwartier.

08.50

Ongeluk op A67

De A67 richting Eindhoven is sinds halfnegen vanochtend afgesloten bij Someren. Daar botsten twee vrachtwagens en een auto op elkaar. De politie doet onderzoek. Naar verwachting is de weg in de loop van de middag pas weer vrij. Verkeer dat van Venlo richting Eindhoven wil rijden, wordt aangeraden om te rijden via Maastricht over de A73 en de A2.

LEES OOK: A67 uren dicht in richting van Eindhoven na ongeluk bij Asten

08.51

Sluiting huis in Eindhoven

Een huis aan de St. Adrianusstraat in Eindhoven is door de gemeente voor een periode van drie maanden gesloten. Aanleiding voor dit besluit was de vondst van een zeer grote hoeveelheid softdrugs en harddrugs eind vorig jaar en voorwerpen die duiden op drugshandel vanuit dit huis. Hierbij ging het om onder meer gripzakjes, droogrekken voor hennep en een koffer met hennepresten. De eigenaar van het huis vroeg de rechter de sluiting tegen te houden, maar die ging hier niet in mee.

08.50

Kop-staartbotsing in Rijen

Een vrouw is vanochtend gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Rijksweg in Rijen. Drie auto’s waren hierbij betrokken. De gewonde vrouw is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk ontstond een lange file. Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld en meegenomen.

Vanwege de botsing bij Rijen werden diverse hulpdiensten gealarmeerd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Vanwege de botsing bij Rijen werden diverse hulpdiensten gealarmeerd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De kop-staartbotsing vond plaats op de Rijksweg bij Rijen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De kop-staartbotsing vond plaats op de Rijksweg bij Rijen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
08.24

Botsing auto's bij Schaijk

Twee auto's botsten vanochtend op elkaar op de N324 Rijksweg bij Schaijk. De lage stand van de zon speelde hierbij waarschijnlijk een rol. Bij een van de auto's openden door de klap alle airbags. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Beide auto’s zijn getakeld.

De auto's botsten op de N324 bij Schaijk (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De auto's botsten op de N324 bij Schaijk (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
07.14

Lange files op A50

Het verkeer had vanochtend een tijd lang last van veel vertraging op de A50. Rond zeven uur botsten op de weg van Eindhoven richting Arnhem meerdere auto's op elkaar bij Oss. Korte tijd later ging het mis op de weg van Oss richting Eindhoven, na een botsing bij knooppunt Ekkersweijer. Hier werden twee rijstroken afgesloten. Dit leidde rond halfnegen tot drie kwartier vertraging vanaf Eerde. Op dat moment stond er twaalf kilometer file.

Wachten op privacy instellingen...
07.04

Urn gevonden in de sloot

Vorige week werd in de sloot van De Verfraaiing in Roosendaal een urn gevonden. Het gaat om een honden urn. De eigenaar van de urn wordt nog gezocht en kan zich melden bij de gemeente.

Foto: Wijk Burgerhout Buurtpagina Roosendaal
Foto: Wijk Burgerhout Buurtpagina Roosendaal
04.17

Chaletbrand Baarle-Nassau

Op Parc De Kievit in Baarle-Nassau vond afgelopen nacht een chaletbrand plaats. Hoe die kon ontstaan, wordt onderzocht.

Een chaletbrand op Parc De Kievit in Baarle-Nassau (foto: Instagram jeugdagenten Markdal).
Een chaletbrand op Parc De Kievit in Baarle-Nassau (foto: Instagram jeugdagenten Markdal).
01.34

Bestuurder zonder geldig rijbewijs

De wijkagenten in Roosendaal hebben vannacht een bestuurder betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs. Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt.

Wachten op privacy instellingen...
21.30

Politie waarschuwt voor louche ontstoppingsbedrijven

De politie in Oss en Bernheze waarschuwt voor louche ontstoppingsbedrijven. De afgelopen weken komen veel meldingen over de oplichtingspraktijken binnen. Oplichters bezorgen klanten torenhoge rekeningen.

De bedrijven geven aan dat de hoge rekening wordt vergoed door de gemeente, maar dat het bedrag eerst moet worden voorgeschoten. Daarom is het advies om altijd contact op te nemen met de gemeente wanneer er zoiets wordt gezegd. Ook adviseert de politie om eerst te kijken of je te maken hebt met een erkend bedrijf en om van tevoren een prijs af te spreken.

20.00

Schuur brandt uit

In de Van Berckenrodelaan in Waalwijk is gisteravond een schuur uitgebrand. Dat gebeurde iets voor acht uur. Niemand raakte gewond. Er was veel rookontwikkeling, zo meldde de Veiligheidsregio. Rond half negen had de brandweer de situatie onder controle. Dit dankzij de inzet van drie tankautospuiten en een watertank.

De Veiligheidregio meldde in eerste instantie dat de brand was overgeslagen naar twee huizen. Dat bleek niet het geval. Eén huis raakte door de brand beschadigd en twee naastgelegen schuren raakten licht beschadigd.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!