Liveblog

Brabant knalt 2024 in: volop autobranden • mogelijke schietpartij

1 januari om 04:39 • Aangepast 9 januari om 02:05
nl
Brabant telde af naar 2024. In dit liveblog hielden we je op de hoogte van het laatste nieuws van alles wat er in de provincie gebeurde rondom de jaarwisseling. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

06.00

Dit liveblog is gesloten.

05.55

Brand onder carport in Sint-Michielsgestel

Bij een carport naast een huis aan De Rietzanger in Sint-Michielsgestel is rond vijf uur brand uitgebroken. Omstanders en bewoners hebben de brand grotendeels zelf kunnen blussen.

foto; Sander van Gils/SQ Vision
foto; Sander van Gils/SQ Vision
05.40

Uitslaande brand bij zorgcomplex Taling West in Den Bosch

Een bijgebouw van zorgcomplex Taling West aan de Eendenkooi in Den Bosch is in vlammen opgegaan. Rond half twee brak er brand uit op het terrein. In het gebouw zouden volgens aanwezige agenten gas- en zuurstofcilinders liggen opgeslagen. Het is niet duidelijk of deze ontploft zijn tijdens de brand.

05.17

Drones leggen spectaculaire jaarwisseling in 'vuurwerkvrije' steden vast

Het mocht niet, maar toch werd er volop geknald rondom de jaarwisseling in Eindhoven en Tilburg. Misschien niet de bedoeling, maar het zorgt wel voor mooie plaatjes. En dat werd fraai vastgelegd door drones.

05.00

Brand in parkeergarage in Teteringen

In Teteringen is rond half vier brand uitgebroken in een parkeergarage onder een appartementencomplex. Het vuur woedde in een containerruimte. Volgens onze verslaggever ter plaatse staan alle bewoners van de twintig woningen in het complex op straat, sommigen in badjas. Er komt veel rook vrij bij de brand.

04.40

Dronken automobilist rijdt tegen stilstaande auto

Op de Haagweg in Breda is een automobilist tegen een stilstaande auto gereden. De schade aan beide voertuigen is groot. De bestuurder van de auto bleek onder invloed en raakte lichtgewond. Volgens de politie mag hij zelf opdraaien voor de schade. De grijze Renault die door de zwarte auto werd geraakt, is door de klap helemaal gedraaid op zijn plek.

Foto: Eva de Schipper
Foto: Eva de Schipper
De door klap zijn de airbags ontploft (foto: Eva de Schipper).
De door klap zijn de airbags ontploft (foto: Eva de Schipper).
04.27

Mogelijk schietpartij in Best

In Best is rond half drie mogelijk een schietpartij geweest. Dat was aan de Bernard Beekmansstraat. Volgens onze verslaggever lagen de ruiten van de voordeur bij een van de huizen aan diggelen. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
04.15

Opnieuw straat onder water in Eindhoven

En weer is er een waterleiding gesprongen na het blussen van een autobrand. Deze keer was het raak in de Vaalserbergweg in Eindhoven. Het water kwam tussen de tegels omhoog. De auto kon niet meer gered worden.

Straat blank in Eindhoven: waterleiding springt na blussen brand

foto: SQ Vision
foto: SQ Vision
foto: SQ Vision
foto: SQ Vision
04.15

Overkapping in brand in Valkenswaard

Onder een overkapping naast een huis aan de Pastoor Bolsiusstraat in Valkenswaard is brand geweest. De brandweer kon net op tijd twee gasflessen bij het vuur weg krijgen. De overkapping en de schutting zijn zwaar beschadigd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis.

04.05

Gewonde na steekpartij in Den Bosch

Bij een steekpartij in een huis aan de Van Noremborghstraat in Den Bosch is rond drie uur iemand gewond geraakt. Het slachtoffer werd in zijn been gestoken. Politieagenten hebben eerste hulp verleend. De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er is een verdachte aangehouden.

03.55

Brand in garagebox in Eindhoven

De brandweer heeft een brand geblust in een garagebox aan de Oberonstraat in Eindhoven. Voorbijgangers zagen rook door de kieren van de garage komen en belden de brandweer. Die forceerde de deur en bluste de brand.

foto: SQ Vision
foto: SQ Vision
03.10

Vuurwerk ontploft in hand van jongen

Een jongen van 18 is zwaargewond aan zijn hand geraakt bij een vuurwerkongeval op de Count Basiegracht in Eindhoven. Het vuurwerk ontplofte in het slachtoffer zijn hand. Hij is daarna met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht.

03.00

Weer raak in Veen

In Veen zijn meerdere auto's in vlammen opgegaan. Dat gebeurde op de beruchte kruising Witboomstraat/Van der Loostraat. Op die plek worden rond de jaarwisseling vaker autowrakken in brand gestoken. Bij de kruising zijn naar schatting tussen de vijf- en zeshonderd mensen op de been. Er wordt ook veel vuurwerk afgestoken.

02.49

Straat blank na gesprongen waterleiding

Ook in Eindhoven was het nieuwjaarsnacht twee keer raak. Daar brandden achter elkaar twee auto's uit. De auto's stonden geparkeerd aan de Johannes Vermeerstraat en de Hendrik Staetslaan. In die laatste straat sprong na het blussen ook de waterleiding, waardoor de straat blank kwam te staan.

De autobrand in de Hendrik Staetslaan in Eindhoven (foto: SQ Vision)
De autobrand in de Hendrik Staetslaan in Eindhoven (foto: SQ Vision)
02.34

Auto uitgebrand in Oss

Aan de Tollensstraat in Oss is tijdens de oudjaarsnacht een auto volledig in vlammen opgegaan. Ook de carport waaronder de auto geparkeerd stond, is zwaar beschadigd. De twee bewoners van het aangrenzende huis lagen op het moment dat het vuur uitbrak al te slapen. Zij zijn wakker gemaakt door een buurtbewoner. Eenmaal buiten zijn de bewoners nagekeken in de ambulance. Ze zouden rook ingeademd hebben, maar bleven verder ongedeerd.

De auto onder de carport brandde volledig uit (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
De auto onder de carport brandde volledig uit (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
02.23

Serre brandt volledig uit in Rijsbergen

In Rijsbergen is een serre naast een huis volledig uitgebrand. De brandweer werd tijdens het blussen gehinderd door omstanders. De politie moest eraan te pas komen. Een man is aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde.

undefined
02.19

Jongen (17) raakt zwaargewond

Bij een vuurwerkongeluk aan de Prinsendaalder in Uden is tien voor half één een jongen van 17 zwaargewond geraakt. Tijdens het aansteken ontplofte het vuurwerk in zijn gezicht.

Foto: Persbureau Smits
Foto: Persbureau Smits
01.45

Politieauto onderweg naar zwaargewond kind vliegt uit de bocht

Een politieauto die onderweg was naar de brand in Den Bosch vloog op de Vlijmenseweg uit de bocht. Daarbij raakte niemand gewond. Een bergingsbedrijf moest de politiewagen afslepen. Bij de brand raakte een kindje van twee jaar oud.

Bij het ongeluk raakte niemand gewond (foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia)
Bij het ongeluk raakte niemand gewond (foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia)
01.33

Kind (2) zwaargewond na flatbrand in Den Bosch

Een 2-jarig kindje is vlak na de jaarwisseling gewond geraakt bij een brand op een balkon van een flatgebouw aan de Admiraliteitslaan in Den Bosch. Het kindje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft het vuur geblust. Het gebouw hoefde niet ontruimd te worden.

Er zouden twee mensen gewond zijn geraakt (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
Er zouden twee mensen gewond zijn geraakt (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
01.27

PSV wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar

Voor PSV was 2023 al een fantastisch jaar, maar de Eindhovense opclub kan van 2024 een van de mooiste jaren sinds tijden maken. De club gaat als winterkampioen ruim aan de leiding in de Eredivisie.

Wachten op privacy instellingen...
00.57

Auto en twee bestelbussen in brand in Geldrop

In de Reinoutlaan in Geldrop is een auto helemaal uitgebrand. Twee bestelbussen die ernaast stonden raakten beschadigd. Mogelijk is de auto in brand gestoken.

Drie wagens vatten vlam, mogelijk zijn ze in brand gestoken (foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
Drie wagens vatten vlam, mogelijk zijn ze in brand gestoken (foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
00.50

Vuurwerkverbod in Eindhoven massaal genegeerd

In Eindhoven geldt, net als in Tilburg, deze jaarwisseling een vuurwerkverbod. Maar daar is weinig van te merken:

Wachten op privacy instellingen...
00.43

In Tilburg wordt gezellig samen nieuwjaar gevierd

In de Tilburgse wijk Broekhoven stoken ze er flink op los, ondanks het vuurwerkverbod. Sommige inwoners gaan het in 2024 helemaal anders doen.

00.38

30 miljoen valt in Woensdrecht

Het nieuwe jaar is voor iemand in Woensdrecht wel heel goed begonnen. Daar viel de hoofdprijs van 30 miljoen in de oudejaarstrekking. Het winnende lotnummer is EF 44384.

Hoofdprijs van 30 miljoen in Staatsloterij valt in Woensdrecht

00.30

Autobrand in Geldrop

Ook in de Roelantlaan in Geldrop vloog een auto in brand. De brandweer bluste het voertuig met schuim.

Ook andere auto's werden voor de zekerheid bespoten met schuim (foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
Ook andere auto's werden voor de zekerheid bespoten met schuim (foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
00.26

Geen vuurwerkshow in Tilburg, wél in de Efteling

Ook in de Efteling werd gezamenlijk het nieuwe jaar ingeluid met de jaarlijkse vuurwerkshow.

Wachten op privacy instellingen...
23.53

Auto gaat in vlammen op in Berghem

In Berghem is een auto in vlammen opgegaan. Dat gebeurde aan de Speenkruid. De auto stond geparkeerd naast een schuur, maar de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg.

De auto brandde helemaal uit (foto: Persbureau Smits)
De auto brandde helemaal uit (foto: Persbureau Smits)
23.46

Vuurwerkshow in Eindhoven gaat wel door, bekijk hier LIVE

Eindhoven gaat knallend het nieuwe jaar in met een gezamenlijke vuurwerkshow. In de gemeente geldt tijdens deze jaarwisseling een vuurwerkverbod. Ook in Tilburg is zo'n verbod. Ook daar zou een vuurwerkshow zijn, maar die is vanwege de harde wind afgelast. Bekijk de vuurwerkshow hier:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
23.23

Auto in brand in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is een auto in brand gevlogen. De auto stond aan de Churchilllaan. Vuurwerk is waarschijnlijk de boosdoener geweest. De auto is volgens een 112-correspondent total loss.

De auto is waarschijnlijk total loss (foto: Rijnhout Media)
De auto is waarschijnlijk total loss (foto: Rijnhout Media)
23.15

Insectenhotel in Vlijmen vliegt in brand

De brandweer van Vlijmen moest oudjaarsavond uitrukken voor een brand bij een insectenhotel aan het Geerpark. Het vuur was snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, maar waarschijnlijk is er vuurwerk in het spel.

Het insectenhotel was niet meer te redden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
Het insectenhotel was niet meer te redden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
23.05

Gemeente Tilburg durfde het risico niet te nemen

De harde wind heeft ervoor gezorgd dat de vuurwerkshows in Tilburg niet door konden gaan. "Onze weerexperts voorspellen windvlagen die twee keer zo hard zijn als de wettelijke norm. We konden het risico niet nemen", vertelt een woordvoerster. De gemeente wilde ook voorkomen dat mensen helemaal voor niets naar de twee afsteeklocaties zouden afreizen.

Geen vuurwerkshows in Tilburg: 'Konden het risico met deze wind niet nemen'

22.57

Overkapping in brand

In Hank is brand geweest onder een afdak naast een huis. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis. De brand was snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
22.33

Brand lijkt onder controle

De brand bij het voormalige gebouw van BASF in Boxtel lijkt onder controle. Het vuur werd even na negen uur ontdekt. De hulpdiensten rukten direct massaal uit om het vuur te bestrijden. Even werd gevreesd dat het vuur zou overslaan naar een van de naastgelegen loodsen. BASF verkocht de loodsen twee jaar geleden aan een particuliere belegger.

Veel rook bij grote brand in Boxtel: kunststof in brand

22.15

Hulpverleners bekogeld met vuurwerk

In Bergen op Zoom zijn brandweermannen bekogeld met vuurwerk. Zij kwamen rond zeven uur 's avonds af op melding van een brandje aan de Duitslandstraat. Agenten moesten komen helpen om de brandweermannen te beschermen. Het is onduidelijk of er mensen zijn aangehouden.

Foto: 112 Markiezaten
Foto: 112 Markiezaten
22.00

Grote brand in Boxtel: kunststof in brand bij BASF

In Boxtel is oudjaarsavond een grote brand uitgebroken aan de Hemelrijk. Het vuur werd even na negen uur ontdekt. De hulpdiensten rukten direct massaal uit om het vuur te bestrijden. De brand brak uit onder een overkapping bij een gebouw waar voorheen BASF zat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!