Liveblog

112-nieuws: drugsgebruiker raakt auto kwijt • 'waterprobleem' deel Tilburg

16 januari om 20:40 • Aangepast 1 februari om 02:05
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog gesloten

20.40

Drugsgebruiker hardleers

Een man heeft vanmiddag zijn auto moeten inleveren, omdat hij volgens de politie in Someren voor de zoveelste keer werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een agent zag de auto op de Dr. Eijnattenlaan met draaiende motor staan, met de man achter het stuur. Hij is al eens betrapt op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Bovendien weigerde hij toen ook nog een drugstest.

Vandaag was het amper anders. De politie zag hem wegrijden en liet hem stoppen op de Speelheuvelstraat. De man stelde zich niet bepaald coöperatief op en gooide expres zijn deur in het slot, terwijl zijn sleutels nog binnen lagen. Toch wisten agenten in de auto te komen.

Omdat daar een henneplucht hing, is de man een speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ‘zeer positief’ testte op cannabis en ‘licht’ op het gebruik van opiaten en amfetamine. De bestuurder weigerde een bloedtest. Ook dit zal in een proces-verbaal worden opgenomen. De kans dat hij zijn auto terugkrijgt, lijkt nihil.

De testresultaten (foto: politie).
De testresultaten (foto: politie).
20.15

Bruin water in deel van Tilburg

Bewoners van de Karel Doormanlaan en directe omgeving in Tilburg hebben sinds half zeven vanavond een 'waterprobleem'. Door een storing komt er geen water, bruin water of water met een lage druk uit de kraan. BrabantWater weet ervan en heeft een monteur op pad gestuurd. Het drinkwaterbedrijf gaat ervanuit dat het probleem rond elf uur is opgelost. De oorzaak van de storing is onbekend.

BrabantWater adviseert apparatuur dat water gebruikt, zoals boilers, geisers, wasmachines en vaatwassers, uit te zetten. Nog een goede raad: doof de waakvlam van de geiser.

Zo ziet het water in een deel van Tilburg eruit (foto: Carlijn Kosters).
Zo ziet het water in een deel van Tilburg eruit (foto: Carlijn Kosters).
19.30

Havenmedewerker bedreigd om cocaïne

Een man van 27 uit Bergen op Zoom zit vast, omdat hij een medewerker van de Rotterdamse haven heeft benaderd om in de haven van Vlissingen cocaïne uit scheepsladingen te halen. Met een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zou hij de medewerker van de Zeeuwse haven ernstig bedreigd hebben. De twee wilden op deze manier een deel achterhalen van een lading van bijna 3300 kilo cocaïne die door de politie was onderschept.

Man zet havenmedewerker onder druk om cocaïne binnen te slepen

17.58

Werkstraf voor poging tot zware mishandeling ambtenaar

De politierechter in Den Bosch heeft een vrouw van 27 uit Schijndel een werkstraf opgelegd van 150 uur vanwege een poging tot zware mishandeling. Ook moet de oud-wereldkampioene kickboksen een schadevergoeding van 2000 euro betalen, zo werd vanmiddag bepaald. Vorig jaar november heeft ze twee ambtenaren van de gemeente Meierijstad mishandeld in het gemeentehuis in Veghel, bleek uit de rechtszaak.

Oud-wereldkampioene kickboksen mishandelt ambtenaren in gemeentehuis

17.20

Loos alarm om helm op ijs

De brandweer is vanmiddag rond kwart voor vijf gealarmeerd nadat op een bevroren vijver vlakbij de Ikea-vestiging in Son een helm was gevonden. Er zou 'een persoon te water' zijn geraakt, zo werd gemeld. Een zogeheten oppervlaktereddingsteam van de brandweer werd hierop ingeschakeld. Dit gebeurt wanneer er drenkelingen of slachtoffers aanwezig zijn op plekken waar een boot niet bij kan.

Een van de brandweerlieden ging het ijs op, vonden de helm bij een wak, maar al snel bleek dat er niemand door het ijs was gezakt. Mogelijk is er wel iemand op het ijs geweest die de helm heeft achtergelaten en niet meer opgehaald. De hulpdiensten keerde hierop weer terug naar de kazerne.

De brandweerman die op zoek ging naar de helm en de eventuele eigenaar (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweerman die op zoek ging naar de helm en de eventuele eigenaar (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het wak waar de helm werd gevonden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het wak waar de helm werd gevonden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Ook de politie kwam een kijkje nemen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Ook de politie kwam een kijkje nemen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De zoektocht was vlakbij het magazijn van Ikea (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De zoektocht was vlakbij het magazijn van Ikea (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
17.18

Woningbrand zelf aangestoken

De dodelijke woningbrand, gisteren in Eersel, was geen gevolg van een misdrijf. De 35-jarige bewoner die hierbij om het leven kwam, heeft de brand zelf gesticht. De vier mensen die na de brand waren aangehouden, omdat ze hierbij betrokken zouden zijn geweest, zijn vrijgelaten. Dit meldt de politie.

Man (35) die omkwam bij woningbrand stak zelf vuur aan, verdachten vrij

14.46

Gewonde bij botsing in Heerle

Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt op de Bergsebaan in Heerle. Hij kwam op de kruising vlakbij de op- en afrit van de snelweg A58 in botsing met een vrachtwagen. Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en een ambulance, kwamen naar de plaats van het ongeluk. De automobilist is voor verdere behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur kon ondanks de schade aan zijn vrachtauto verder rijden. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

De vrachtwagenchauffeur kon ondanks de schade aan zijn vrachtauto verder rijden (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De vrachtwagenchauffeur kon ondanks de schade aan zijn vrachtauto verder rijden (foto: Christian Traets/SQ Vision).
14.45

Ongeluk met vrachtwagen op A58

De rechterrijstrook van de snelweg A58 van Breda richting Tilburg is afgesloten bij knooppunt Sint Annabosch na een ongeluk waarbij een vrachtwagen betroken is. De afsluiting leidde rond kwart voor drie 's middags tot een zes kilometer lange file vanaf knooppunt Galder, goed voor veertig minuten vertraging. Verkeer krijgt het advies om te rijden via de west- en noordkant van Breda, via de A16, de A59 en de A27.

Wachten op privacy instellingen...
14.20

Auto crasht en blijft net boven water hangen

Een automobiliste had vanmiddag aan de Scheepstal in Helmond een engeltje op de schouder. De wagen waarin ze reed schoot op het gladde wegdek rechtdoor, door een hek voor de rivier Aa en gleed naar beneden. Haar auto bleef net boven het water hangen. De vrouw is door hulpverleners uit de auto gehaald en in een ambulance nagekeken

Lees hier de details.

De auto bleef net boven het water hangen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De auto bleef net boven het water hangen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
13.45

Rook bij CycleTrend in Nuenen

De brandweer rukte rond halfeen vanmiddag uit naar CycleTrend aan de Duivendijk in Nuenen. Daar kwam dikke rook uit deze fietsenwinkel. De brandweer kwam er al snel achter dat de reukloze rook niet werd veroorzaakt door brand, maar door een alarmsysteem. Dit systeem spuit bij een inbraak rook de winkel in waardoor binnen enkele tellen het zicht en oriëntatie van de inbreker(s) weg is. Waarom het alarm afging is niet bekend. De eigenaar was op dat moment even weg en had de winkel op slot gedraaid.

Uit de winkel van CycleTrend in Nuenen kwam de nodige rook (foto: SQ Vision).
Uit de winkel van CycleTrend in Nuenen kwam de nodige rook (foto: SQ Vision).
13.39

Herstelwerkzaamheden aan het spoor

Tussen Den Bosch en Tilburg reden tot halfdrie vanmiddag geen treinen vanwege herstelwerkzaamheden.

12.44

Dode in huis Eersel was man (35)

De man die gistermiddag om het leven kwam bij een brand in een huis aan de Voortseweg in Eersel was 35 jaar oud. Dat maakte de politie vanmiddag bekend, op basis van een eerste identificatie. Vier verdachten werden aangehouden omdat de politie vermoedt dat er bij de brand sprake was van opzet. De vier woonden, net zoals het slachtoffer, in dit huis. Het gaat om een 47-jarige man, die zwaargewond was, een 40-jarige vrouw en twee mannen van 40 en 41 jaar oud.

Lees hier de details.

12.05

Eis: tot 9 jaar cel voor overval Nikkie de Jager

Vanwege de overval in het huis van YouTube-ster Nikkie de Jager in Uden en nog andere gewelddadige overvallen bij BN'ers zijn dinsdag bij het gerechtshof in Den Haag celstraffen tot negen jaar geëist tegen zes verdachten van 23 tot en met 35 jaar uit Rotterdam en Ridderkerk. De Jager werd op 8 augustus 2020 samen met haar verloofde overvallen in hun eigen huis door vier mannen, gewapend met een pistool en een koksmes. Ze werden op stoelen vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen.

Lees hier de details.

11.10

Man verwijderd uit azc Budel

De politie heeft een man vanochtend verwijderd uit het asielzoekerscentrum in Budel. Hij hoorde daar niet thuis, meldt een wijkagent op Instagram. De politie ontdekte de man tijdens een kamercontrole in het azc.

De man werd ontdekt tijdens een kamercontrole in azc Budel (foto: Instagram wijkagent azc Budel).
De man werd ontdekt tijdens een kamercontrole in azc Budel (foto: Instagram wijkagent azc Budel).
11.14

Wisselstoring op spoor verholpen

De wisselstoring op het spoor tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is verholpen. Vanwege de storing reden sinds vanochtend vroeg geen Sprinters op dit traject. Reizigers moesten tot elf uur vanochtend rekening houden met een halfuur extra reistijd.

11.05

Oprit Bergen op Zoom vrijgegeven

De oprit Roosendaal op de A58 van Breda richting Bergen op Zoom is rond kwart over elf vrijgegeven. De afrit was afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen.

11.04

Problemen op A2 van Maastricht naar Eindhoven verleden tijd

De grote problemen op de A2 van Maastricht naar Eindhoven van vanochtend zijn verleden tijd. Urenlang moest het verkeer tussen Nederweert en knooppunt Leenderheide rekening houden met zo'n zestien kilometer file. Na een ongeluk was bij Leenderheide een tijd lang de linkerrijstrook afgesloten. In eerste instantie moest het verkeer rekening houden met anderhalf uur vertraging. Dit nam pas rond kwart voor tien 's ochtendsaf tot een uur.

10.48

Oprit A58 dicht vanwege vrachtwagen

De oprit Roosendaal op de A58 van Breda richting Bergen op Zoom is afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen.

10.12

Spoedreparatie bij Sint Annabosch

Op de A58 van Tilburg richting Breda is bij knooppunt Sint Annabosch de verbindingsweg naar de A27 richting Gorinchem dicht. Aanleiding is een spoedreparatie. Waarom die moet plaatsvinden, is niet naar buiten gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
10.00

Meer dan een uur vertraging op de A2 van Maastricht naar Eindhoven door sneeuw

De file die al sinds 's ochtends vroeg stond op de A2 van Eindhoven richting Maastricht is verleden tijd. Het verkeer moest daar lange tijd rekening houden met drie kwartier vertraging. Pas rond halftien nam de vertraging wat af.

08.56

Man bedreigd met hamer en beroofd

Een 20-jarige Tilburger is gisteravond rond middernacht beroofd door drie mannen. Dit gebeurde op de Ringbaan Noord, toen hij vanuit een sportschool naar zijn auto liep. Toen het slachtoffer naar buiten kwam, werd hij ineens aangesproken door een man. Die vroeg hem mee te lopen. Toen kwam er nog een man bij staan en moest hij naar een steeg gaan. Daar zwaaide een derde man met een hamer richting van de benen van het slachtoffer. Ze eisten zijn horloge en telefoon. Daarna gingen ze ervandoor.

Lees hier het signalement van de drie daders.

08.28

Automobilist met ongeldig rijbewijs

Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is afgelopen nacht aangehouden in Dongen. Agenten zagen de man met een behoorlijke snelheid over de Bolkensteeg rijden en gingen achter hem aan. Op de Hamsesticht, waar 30 kilometer per uur de maximumsnelheid is, verhoogde de man zijn snelheid verder. Na een paar honderd meter verloor de man de macht over het stuur, slipte hij en klapte met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De man vluchtte vervolgens de auto uit en rende weg, maar ver kwam hij niet. De man bleek een ongeldig rijbewijs te hebben.

De auto crashte op de Hamsesticht in Dongen (foto: Instagram politie Langstraat)
De auto crashte op de Hamsesticht in Dongen (foto: Instagram politie Langstraat)
08.03

Probleem op het spoor

Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden sinds vanochtend vroeg geen Sprinters vanwege een wisselstoring. Reizigers moeten rekening houden met een halfuur extra reistijd. De NS hoopt dat de treinen vanaf halfelf 's ochtends weer volgens schema rijden.

07.58

Lange file op A16

Twee rijstroken van de A16 van Breda richting Rotterdam werden vanochtend vroeg afgesloten vanwege een kapotte auto bij Hendrik-Ido-Ambacht. Die afsluiting leidde rond kwart voor acht tot een 22 kilometer lange file die begon bij Breda-Noord, goed voor ruim een uur vertraging.

Ook op de A58 was het druk. Op de weg van Tilburg richting Bergen op Zoom stond rond acht uur een zestien kilometer lange file tussen knooppunt Galder en Rucphen, goed voor een halfuur vertraging. Die file was na een halfuur opgelost. Op de weg van Bergen op Zoom richting Breda stond elf kilometer file tussen knooppunt De Stok en Etten-Leur-West, eveneens goed voor een halfuur vertraging. Die vertraging nam rond negen uur af.

07.30

Vrachtwagen rijdt van viaduct af bij Dommelen, weg vol doperwten

Op de N69 bij Dommelen is een vrachtwagen van een viaduct gegleden. De chauffeur raakte de macht over het stuur kwijt en uiteindelijk kwam de vrachtwagen beneden op de N397 terecht. Wonder boven wonder kwam de chauffeur met de schrik vrij en hoefde hij niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Beide wegen werden na het ongeluk in beide richtingen afgesloten.

LEES HIER VERDER: Vrachtwagen vol doperwten rijdt van viaduct af, grote ravage op de weg

foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
07.00

Meer dan een uur vertraging op de A2 van Maastricht naar Eindhoven door sneeuw

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven is het druk. Tussen Nederweert en knooppunt Leenderheide staat ruim zestien kilometer file. Na een ongeluk is de linkerrijstrook afgesloten. Automobilisten moeten rekening houden met bijna anderhalf uur vertraging. In de richting van Eindhoven naar Maastricht staat achttien kilometer file. Daar moet je rekening houden met drie kwartier vertraging.

06.45

Code geel vanwege sneeuwresten en ijs op de weg

Er is deze ochtend kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en door winterse buien. De strooiwagens hebben sinds maandagavond zeven uur in heel het land bijna 8,6 miljoen kilo zout gestrooid. De ANWB waarschuwt om alert te zijn en rustig te rijden.

Wachten op privacy instellingen...
01.00

Automobilist gewond nadat auto tegen boom glijdt

Op de Eikelkampen tussen Nuenen en Son en Breugel is een auto van de weg gegleden en op een boom gebotst. Doordat gesmolten sneeuw opnieuw bevroor werden de klinkertjes op de weg spekglad. De bestuurder slipte en gleed van de weg. Ze belandde met haar auto tegen de boom en bijna in een sloot. De vrouw wist zelf 112 te bellen en is door de hulpdiensten uit haar auto gehaald. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

foto: SQ Vision
foto: SQ Vision
foto: SQ Vision
foto: SQ Vision
23.00

Auto belandt op zijn kop in de sloot in Andel

Een automobilist is op de Hoge Maasdijk in Andel de macht over het stuur kwijtgeraakt en ondersteboven in een sloot beland. Waarschijnlijk omdat de weg daar spekglad was. De vrouw slaagde erin zelf uit de auto te komen en werd bijgestaan door twee voorbijrijdende automobilisten. Ze liep een nat pak op, maar raakte niet gewond bij het ongeluk.

foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
22.34

Inbreker opgepakt na klopjacht

De politie heeft op de Opwettenseweg Nuenen een inbreker opgepakt, die bezig was om bij een huis binnen te komen. Hij had een raam ingegooid en stond in een dakgoot toen buurtbewoners hem zagen. Na een klopjacht in de wijk kwam de politie de man letterlijk op het spoor. In de verse sneeuw had hij voetstappen achtergelaten. Uiteindelijk vonden de agenten de inbreker in een tuin. Omdat de man bij de val zijn been had gebroken, kon hij geen kant op.

LEES HIER MEER: Inbreker opgepakt nadat Wil-Jan achtervolging inzet: ‘Hij brak een been'

foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
20.11

Auto botst tegen boom

De bestuurder van een auto is vanavond door gladheid van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De automobilist reed op de Molenstraat in Helvoirt toen dat gebeurde. De bestuurder is nagekeken door medewerkers van de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De weg was gedeeltelijk afgesloten.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!