Liveblog

112-nieuws: café gesloten na drugsvondst • gestolen vlees gedoneerd

28 december 2021 om 06:12 • Aangepast 10 januari 2022 om 17:31
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vond je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is gesloten

Woensdag openen we een nieuw liveblog waarin we je op de hoogte houden van het laatste 112-nieuws in Brabant.

19.53

Twee fietsers aangereden in Tilburg

Een automobilist (51) uit Oosterhout heeft dinsdagmiddag twee fietsers aangereden op de Noordhoekring. Daarna ging hij ervandoor. Niet veel later botste hij tegen een barrier op de Spoorlaan. De man is aangehouden. De politie is nog op zoek naar een van de fietsers, een maaltijdbezorger.

16.11

Café in Helmond gesloten na drugsvondst

Burgemeester Blanksma in Helmond heeft een café aan de Noord Koninginnewal gesloten voor een jaar en een huis aan de Lithoyensweg moet vier maanden dicht. Er is onder meer cocaïne en hasj gevonden, en meer dan een gewone gebruikershoeveelheid. Ook werden er andere spullen gevonden die volgens de gemeente duiden op professionele handel en productie van drugs.

Begin deze maand werd er een inval gedaan bij het café, in een lopend onderzoek naar drugscriminaliteit.

LEES OOK: Politie valt café in Helmond binnen, drie mannen opgepakt

14.14

Gestolen vlees geschonken aan supermarkt voor minima

Een winkeldief stal in Helmond voor ruim driehonderd euro aan vlees, vis, drank en andere boodschappen. Toen hij was betrapt, kon de supermarkt de vleeswaren niet zomaar terugnemen om het alsnog te verkopen. Daarom werd alles geschonken aan een supermarkt voor mensen met een kleine portemonnee. Zij kunnen het vlees gratis ophalen.

LEES OOK: Gestolen vlees gedoneerd aan supermarkt voor minima

De spullen die de dief heeft gestolen (foto: politie).
De spullen die de dief heeft gestolen (foto: politie).
13.52

Vrachtwagen gestopt: APK 3 jaar verlopen

De politie heeft maandagnacht in Breda een vrachtwagen van de weg gehaald. De APK van het voertuig was sinds 2019 verlopen. De verlichting deed het niet meer, de banden waren verouderd en het draagstuk van de oplegger was verroest. De bestuurder mocht niet meer verder rijden en er zijn verschillende processen-verbaal geschreven.

Wachten op privacy instellingen...
12.58

Politie laat verdachte vrij voor dodelijke steekpartij Oosterhout

De politie heeft een verdachte vrijgelaten die mogelijk betrokken is bij een dodelijke steekpartij in Oosterhout. Daar werd op eerste kerstdag een man doodgestoken. Twee mannen werden aangehouden. Eén van hen zit nog vast en de ander is dus vrijgelaten.

LEES OOK: Dodelijke steekpartij in Oosterhout: één verdachte is vrijgelaten

12.24

Vrouw trekt aan noodrem trein nadat ze dieven betrapt

Een 49-jarige vrouw uit Breda heeft maandagmiddag aan de noodrem van een trein getrokken toen ze twee dieven een tasje zag stelen van een slapende vrouw. Nadat de trein van Eindhoven naar Breda gestopt was vertelde de Bredase wat ze had gezien aan een conducteur. Op het station van Tilburg zijn de verdachten aan de politie overgedragen.

Foto: politie.
Foto: politie.
11.56

File A27 Utrecht richting Breda

Bij een ongeluk met een vrachtwagen was er drie kwartier vertraging op de A27 vanuit Utrecht in de richting van Breda. Dat was tussen Noordeloos en Nieuwendijk en tussen Noordeloos en knooppunt Gorinchem. De rechterrijstrook was daardoor dicht.

Foto: TomTom.
Foto: TomTom.
11.18

Politie zoekt twee mannen voor overval echtpaar in Someren

De politie zoekt twee mannen voor de overval bij een echtpaar in Someren. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Het gaat om mannen tussen de 1,70 en de 1,80 meter. Ze waren donker gekleed en droegen een mondkapje. Een was stevig en de ander had een 'normaal' postuur.

LEES OOK: Ouder stel overvallen terwijl ze lagen te slapen in hun huis in Someren

10.33

94 kilo vuurwerk gevonden in schuur

In een schuur bij een huis in Westerbeek vond de politie 94 kilo vuurwerk. De politie kreeg een melding over het vuurwerk en nam daarom op maandag een kijkje. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De eigenaar wordt later verhoord en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Er werd 94 kilo vuurwerk gevonden (foto: politie).
Er werd 94 kilo vuurwerk gevonden (foto: politie).
10.18

Drukte op de weg richting Antwerpen

Het is opnieuw extra druk op de weg in de richting van Antwerpen. Er zijn de hele ochtend al meerdere files in het zuiden. Veel mensen gaan naar België, omdat daar de winkels en restaurants open zijn.

Maandag trokken veel Nederlanders ook over de grens. Toen stonden er ook files en was het behoorlijk druk op de stations.

LEES OOK: Dagjesmensen massaal naar België, tjokvolle trein en files op snelwegen

7.50

Politie doet huiszoekingen na meldingen vuurwerkoverlast

Agenten hebben na verschillende meldingen van vuurwerkoverlast maandagavond huiszoekingen gedaan in Oud Gastel. De politie vond daar illegaal vuurwerk. De eigenaren van het vuurwerk krijgen een proces-verbaal en worden verantwoordelijk gehouden voor het vernielen van tafels en stoelen bij een hangplek voor jongeren. Ook in Rucphen en Sint Willebrord heeft de politie huiszoekingen gedaan. Hier vonden ze vuurwerk en hennepstekken.

LEES OOK: Politie doet huiszoekingen bij jongeren vanwege vuurwerkoverlast

7.41

Grote brand verwoest bedrijfspand Picnic volledig

De brand die om half zeven 's ochtends uitbrak bij een bedrijfspand aan de Rechtzaad is Roosendaal heeft het hele pand verwoest. In het gebouw zit onder meer een distributiecentrum van de online supermarkt Picnic.

Het bedrijfspand in Roosendaal is reddeloos verloren (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Het bedrijfspand in Roosendaal is reddeloos verloren (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
06.30

Bedrijf in Roosendaal in lichterlaaie

Rond halfzeven dinsdagmorgen is in een bedrijf aan de Rechtzaad in Roosendaal een grote, uitslaande brand uitgebroken. De oorzaak is onbekend. Vanuit diverse plaatsen zijn brandweerwagens naar industrieterrein Borchwerf gereden, waar het pand staat. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

00.30

Huis overvallen, daders gevlogen

Een ouder stel schrok maandagnacht wakker toen inbrekers zich in hun huis aan de Bosselerstraat in Someren meldden. Het is niet bekend of de daders iets hebben gestolen en om hoeveel mensen het ging. De slachtoffers raakten niet gewond.

LEES OOK: Ouder stel overvallen terwijl ze lagen te slapen in hun huis in Someren

00.20

Nieuw 'kopschopincident' in Eindhoven

In november is een man zwaar mishandeld in het centrum van Eindhoven. De politie liet maandagavond beelden zien in Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van justitie, politie en Omroep Brabant. Het roept associaties op met de beruchte 'kopschopperszaak' uit 2013. Toen werd een 22-jarige student in Eindhoven meermalen tegen zijn hoofd geschopt en vervolgens bewusteloos achtergelaten.

De man die nu te grazen is genomen, wilde juist iemand helpen. Dit gebeurde toen hij over het Catharinaplein naar de Jan van Lieshoutstraat liep. Het kwam hem duur te staan. De politie zoekt nog vier van de zes verdachten.

Wie herkent de daders van de mishandeling?Screenshot: Bureau Brabant.
Wie herkent de daders van de mishandeling?Screenshot: Bureau Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!