112-nieuws: automobilist rijdt tegen drie bomen • reeën op de snelweg - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: automobilist rijdt tegen drie bomen • reeën op de snelweg

14 januari om 13:21 • Aangepast 24 januari om 17:10
nl
Met dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.39

Automobilist rijdt tegen drie bomen en raakt gewond

Een automobilist is vrijdagavond rond kwart voor zeven gewond geraakt, nadat hij op de Salesdreef in Breda tegen drie bomen was gebotst. Hij kwam honderdtachtig graden gedraaid aan de andere kant van de weg tot stilstand.

De man raakte gewond en werd in een ambulance behandeld. Het is niet bekend of hij naar het ziekenhuis moest. De auto is weggetakeld.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.56

File door ongeluk op A50 bij Ravenstein

Door een ongeluk op de A50 bij Ravenstein moeten weggebruikers rekening houden met 25 minuten vertraging. Het ongeluk gebeurde in de richting van Eindhoven naar Arnhem.

Wachten op privacy instellingen...
17.38

Reeën op de A2, weg afgesloten

Wachten op privacy instellingen...
16.35

Mannen opgepakt voor produceren en verhandelen drugs

De politie heeft donderdag twee mannen opgepakt die worden verdacht van het produceren en verhandelen van drugs. De Eindhovense politie had een 31-jarige man uit Polen al langer in het vizier, donderdag werd hij op de A2 opgepakt met een tas waarin ‘enkele kilo’s amfetamine’ zaten. Ook een 37-jarige man zit vast.

Na de drugsvangst op de A2, werden huizen in Eindhoven en Den Bosch doorzocht. In het huis in Den Bosch werd een kleine hennepkwekerij gevonden in een afgesloten kamer. Ook werden er ‘enkele liters vloeistof’ gevonden, laat de politie vrijdag weten. “Dit betreft mogelijk amfetamineolie en dat wordt verder onderzocht.” De 37-jarige man werd in het huis in Den Bosch opgepakt.

In het doorzochte huis in Eindhoven werd niets gevonden. De mannen zitten nog vast en de politie doet nog onderzoek.

15.50

Vliegverkeer Eindhoven weer op gang na mistige ochtend

Wachten op privacy instellingen...
15.46

4 honden dood door vergiftiging in Tilburg: pas op voor vergiftigde worst

Sinds eind december zijn er in Tilburg vier honden overleden als gevolg van vergiftiging. Dat meldt de politie. Vrijdagochtend werd er vergiftigde worst gevonden in het parkje naast het Von Weberpad in Tilburg-Noord. En later op de dag ontving de politie een melding dat er een hond vergiftigd zou zijn.

15.40

Man overleden die werd opgepakt na rijden onder invloed

Een 46-jarige man is donderdag overleden op politiebureau Leijdal in Tilburg, nadat hij was aangehouden voor rijden onder invloed. De man is nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Dat meldt de politie vrijdag.

14.37

Scooterrijders onderuit in Cuijk

Twee scooterrijders zijn vrijdagmiddag in Cuijk tegen een geparkeerde auto gebotst, een raakte gewond. Het ongeluk gebeurde aan de Professor van den Brinkstraat.

Een traumahelikopter werd opgeroepen maar hoefde niet in actie te komen. De gewonde is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk en heeft daarom de weg afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
13.40

Aanhouding op A58, afrit Ulvenhout dicht

Op de A58 van Breda richting Tilburg heeft de politie iemand aangehouden tussen Galder en knooppunt Ulvenhout. De auto met Belgisch kenteken is klemgereden. De auto raakte beschadigd en is meegenomen door een bergingsbedrijf. Ook een onopvallende politie-auto raakte beschadigd. Waarom de bestuurder is aangehouden, is niet bekend.

Tijdens de actie werd een rijbaan en een afrit afgesloten, daardoor ontstond er een file.

Aanhouding op A58 (foto: Christel van der Meer)
Aanhouding op A58 (foto: Christel van der Meer)
12.55

Verdachten steekpartij Middelburg twee weken langer vast

De twee minderjarige jongens die worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij op de 15-jarige Tim uit Middelburg blijven twee weken langer vast. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die dat heeft bepaald. Een van de verdachten is een 15-jarige jongen uit Steenbergen. De jongens zitten in beperking, dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaten.

Tim raakte zondagmiddag gewond bij de steekpartij en overleed woensdag aan zijn verwondingen.

LEES OOK: 'Ruzie over sigaretten of geld was aanleiding dodelijke steekpartij'

Wachten op privacy instellingen...
11.58

'Voet' steekt uit gecrashte auto, hulpdiensten rukken uit

Na een melding van een gecrashte auto waar een voet uitstak, zijn hulpdiensten vrijdagochtend met spoed vertrokken naar de Heizenschedijk in Moergestel. Toen ze aankwamen, ontdekten ze de auto met 'een voet' uit de deur. Al gauw zagen ze dat de auto leeg was en dat het enkel om een schoen ging.

'Voet' steekt uit de auto (foto: SQ Vision - Toby de Kort).
'Voet' steekt uit de auto (foto: SQ Vision - Toby de Kort).
Wachten op privacy instellingen...
11.47

Man wordt betrapt bij cokedeal en rijdt expres agent aan

Een 25-jarige man uit Hoogerheide heeft donderdag een agent aangereden nadat hij betrapt was bij een vermoedelijke drugsdeal. De man wilde er vandoor gaan in een auto en schepte daarbij een agent. Hij is op de motorkap beland en enkele meters meegesleurd. Na een achtervolging is de verdachte uit de auto gestapt en rennend verder gegaan. Op de KLM-laan is hij aangehouden.

De agent doet aangifte van poging tot doodslag.

Wachten op privacy instellingen...
09.15

Voor de derde keer gepakt met drank

Een beginnende bestuurder slingerde donderdagavond over de Bestseweg in Oirschot. Hij raakte daarbij de stoeprand en reed twee banden kapot. De politie heeft hem laten blazen en hij bleek behoorlijk onder invloed. Niet voor het eerst, in korte tijd is deze bestuurder al drie keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. Het rijbewijs is afgenomen, de rechter bepaalt een straf.

Twee kapotte banden (foto: Facebook Politie Oirschot).
Twee kapotte banden (foto: Facebook Politie Oirschot).
08.00

Mistig in Brabant, code geel

Opnieuw komt in delen van het land mist voor. In onze provincie is het zicht op sommige plekken minder dan tweehonderd meter. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Brabant. Ook Eindhoven Airport heeft last van de mist, vluchten wijken uit of zijn vertraagd.

LEES OOK: Vluchten Eindhoven Airport vertraagd door dichte mist

Wachten op privacy instellingen...
07.35

Drugsdumping in Knegsel

Een oplettende burger zag donderdagavond dat er spullen werden gedumpt in Knegsel en raadpleegde de politie. Het ging om spullen die gebruikt worden in een hennepkwekerij. Later die avond konden ze de bestuurder van de betrokken bus aanhouden op de Zilverbaan in Veldhoven. De bus is in beslaggenomen. Ook daar lagen nog spullen in die gebruikt worden bij een hennepkwekerij.

Drugsafval gedumpt in Knegsel (foto: Facebook Politie De Kempen)
Drugsafval gedumpt in Knegsel (foto: Facebook Politie De Kempen)
05.30

Oplegger vol goederen van Kruidvat door brand verwoest

Een oplegger geladen met goederen van drogist het Kruidvat is rond 4 uur verwoest door brand op de Nieuwe Atelierstraat in Tilburg. De chauffeuse van de vrachtwagen kreeg tijdens het rijden een melding op haar dashboard dat er een probleem was met de remmen.

Ze zette haar truck met oplegger aan de kant om te kijken wat er aan de hand was. Toen ontdekte ze dat de trailer aan de achterkant al in brand stond. De vrouw koppelde snel haar truck af van de trailer en waarschuwde de brandweer. De brandweer zette een tankautospuit en een schuimbluswagen in om het vuur te blussen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties
04.45

Busje door brand verwoest in Helmond

Een busje is donderdagavond laat uitgebrand op de Goorkesdijk in Helmond. De brandweer was toevallig net twee straten verderop toen de melding binnenkwam, maar kon niet voorkomen dat het busje in vlammen opging. Het voertuig met laadbak stond er al een tijd geparkeerd. Een bergingsbedrijf heeft het wrak weggetakeld. Niemand raakte gewond bij de brand.

Wachten op privacy instellingen...
04.15

'Ontsnapte doodgeschoten gevangene was onvoorspelbaar'

De 21-jarige ontsnapte gevangene die woensdag in Brecht werd doodgeschoten door de Belgische politie, was zeer onvoorspelbaar. Dat schrijft de Telegraaf, gebaseerd op stukken van de rechtbank van Rotterdam uit 2020. De man ontsnapte woensdag uit de jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda.

Hij wordt door gedragsdeskundigen omschreven als iemand met antisociale, narcistische en paranoïde trekken, een gebrek aan vertrouwen en ’chronisch instabiel in zijn denken, handelen en voelen’, schrijft de Telegraaf.

De gevangene was aan een vuurwapen gekomen toen hij zonder toestemming was vertrokken op zijn werk buiten de jeugdgevangenis Den Hey-Acker. Toen twee gevangenismedewerkers hem gingen ophalen, werden zij onder bedreiging van het wapen gegijzeld.

LEES OOK: Geweld in jeugdgevangenis Den Hey-Acker: 'Personeel voelt zich onveilig'

04.10

Illegale b&b ontdekt door politie, gasten in sauna tijdens inval

De politie heeft woensdag in een huis aan de Engelsedijk in Den Bosch een illegale bed and breakfast met sauna ontdekt. Tijdens de controle zaten er gasten in die sauna en arriveerden er nieuwe vakantiegangers.

De gemeente doet verder onderzoek naar de b&b. De inval was onderdeel van een grotere actie van de politie en de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone