Liveblog

112-nieuws: Tilburgse vast voor fraude • auto op zijn kant in Nuenen

28 maart 2022 om 23:13 • Aangepast 5 april 2022 om 12:18
nl
In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.15

Dit liveblog is gesloten.

23.10

Tilburgse aangehouden voor fraude

Onder anderen een vrouw van 44 uit Tilburg is aangehouden wegens grootschalige internationale fraude. Zij en vier anderen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer hypotheekfraude, valsheid in geschrifte, witwassen, het structureel niet betalen van grote sommen loonbelasting en het vermoedelijk onterecht ontvangen van coronasteun. Een aantal van hen werkte bij een landelijk hypotheekbemiddelaarskantoor.

De verdachten werden maandag opgepakt, tijdens een actiedag van de politie Limburg, de FIOD, de Nederlandse Arbeidsinspectie en het Openbaar Ministerie. Tijdens de actie werden 22 panden doorzocht, in onder meer Eindhoven en Tilburg. Zes panden werden in beslag genomen, net als twee voertuigen, grote sommen contant geld, administratie en digitale gegevensdragers.

19.59

Twee agenten onder de loep na grensoverschrijdend gedrag

Opnieuw wordt er onderzoek gedaan naar twee medewerkers van de politie vanwege grensoverschrijdend gedrag. Eén van hen is per direct geschorst, ‘vanwege de ernst van de verdenking’ en de ander is met onmiddellijke ingang overgeplaatst.

Het gaat om medewerkers van de eenheid Zeeland West-Brabant.

LEES OOK: Opnieuw twee agenten onder de loep na grensoverschrijdend gedrag

19.00

Ongeval op A4 bij Bergen op Zoom, man uit auto geslingerd

Bij een ongeluk op de A4 bij Bergen op Zoom is een man zwaargewond geraakt. Een traumahelikopter landde op de snelweg om hulp te verlenen. "De man is uit de auto geslingerd en op het wegdek terechtgekomen", meldt een woordvoerder van de politie.

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zat alleen in de auto.

LEES OOK: Man uit auto geslingerd op A4, traumahelikopter landt op snelweg

17.32

Auto raakt van de weg en ramt lantaarnpaal in Nuenen

Aan de Geldropsedijk in Nuenen is een automobilist van de weg geraakt en tegen een paal geknald. Na de botsing belandde de auto op z'n kant. De brandweer van Eindhoven en Helmond werden opgeroepen maar de bestuurder wist zelf al uit de auto te komen. Hij raakte niet gewond.

De weg werd afgesloten in de richting van Nuenen, dit zorgde in de spits voor drukte en hinder op de Collsehoefdijk.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.12

Moeder en dochter nog altijd in ziekenhuis na ongeval in Chaam

De moeder die zaterdag met haar gezin tegen een boom reed in Chaam, is nog niet gehoord. De 22-jarige vrouw ligt zwaargewond in het ziekenhuis, net als haar 2-jarige dochter. Haar zoontjes van 4 en 0 kwamen bij het fatale ongeval om het leven.

De auto raakte van de weg op de Oude Bredasebaan in Chaam en botste tegen een boom naast de nagenoeg rechte weg. Er was geen ander verkeer bij betrokken.

De politie wil de vrouw graag spreken maar gaf van het weekend al aan dat haar gezondheid en de dramatische situatie waarin ze verkeert nu prioriteit hebben.

LEES OOK: Ongeluk Chaam: moeder (22) en dochter (2) in ziekenhuis, nog niet gehoord

15.45

Bosbrand bij Geffense Plas in Oss

In de bossen bij de Geffense Plas in Oss heeft maandagmiddag een brand gewoed. Een gebied van dertig tot veertig vierkante meter natuur is verloren gegaan. Volgens de brandweer is de natuur extreem droog en is het een geluk dat het maandag windstil bleef. Daardoor verspreidde de brand zich niet snel.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie heeft wel jongeren aangesproken die in de buurt waren.

Brandweer blust bosbrand Oss (foto: Gabor Heeres - SQ Vision).
Brandweer blust bosbrand Oss (foto: Gabor Heeres - SQ Vision).
15.12

Grootschalige handel in cocaïne en witwassen, vier verdachten opgepakt

Vier verdachten zijn maandag door de politie opgepakt vanwege betrokkenheid bij grootschalige handel van cocaïne en witwassen. Vijf huizen en twee bedrijfspanden in Breda en Oosterhout zijn doorzocht.

LEES OOK: Politie kraakt telefoons: 4 aanhoudingen voor cocaïnehandel en witwassen

14.50

Automobilist ramt opvang voor dementerende ouderen

Een man heeft rond kwart over een met zijn auto het pand van het Stoofhuis in Grave geramd. Het Stoofhuis is een opvang voor dementerende ouderen. De man reed volgens een 112-correspondent door een hekwerk en kwam aan de Hengel in Grave tegen het pand tot stilstand.

Er raakte volgens de correspondent niemand gewond. Wel zijn de bestuurder en de bewoners van het Stoofhuis flink geschrokken. De man zou de parkeerplaats zijn opgereden waarna het misging. Op foto's is te zien dat het pand behoorlijk ontwricht is. Waardoor het misging is niet duidelijk.

LEES OOK: Auto rijdt dwars door een hek en ramt opvang voor dementerende ouderen

Foto: SK-media / SQ Vision.
Foto: SK-media / SQ Vision.
14.28

Brandstichting op schoolplein in Zegge

Op het schoolplein van basisschool Mariadonk in Zegge is zondagavond vlak voor middernacht brand gesticht. Twee papiercontainers moesten het ontgelden. Ook het dak van een overkapping vatte vlam. De politie is op zoek naar getuigen.

Wachten op privacy instellingen...
13.25

Mogelijke ladingdieven aangehouden

Vijf mannen in leeftijd variërend van 18 tot en met 23 jaar zijn zondag iets na middernacht aangehouden nadat ze zich verdacht ophielden op industrieterrein Vossenberg in Tilburg en later op industrieterrein Zanddonk in Waalwijk. De vijf werden gespot op beelden van bewakingscamara's. Een toezichthouder gaf aan de hand van die beelden het kenteken van de auto van de mannen door aan de politie.

Agenten zagen de bewuste auto vervolgens op de snelweg A59 in de richting van Hooipolder rijden. Een van de inzittenden gooide op dat moment een betonschaar uit de auto. Bij Waspik gaven de agenten de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldeed. In de auto zaten vijf mannen. In de auto vond de politie onder meer een tas met schroevendraaiers en spanbanden.

De vijf zijn aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschap. Eén van de mannen komt uit Nederweert, één uit Eindhoven. Van de andere drie is de woonplaats niet bekend. Inmiddels is duidelijk dat op het industrieterrein in Tilburg bij een bedrijfspand het slot van een hekwerk is doorgeknipt, ook zijn op het terrein meerdere zeilen van vrachtauto’s open gesneden. Onderzoek moet uitwijzen of de vijf hier iets mee te maken hebben.

13.23

73-jarige vrouw mishandeld door verwarde man

Een verwarde man heeft maandagochtend in Tilburg in het Wandelbos twee oudere vrouwen aangevallen. Een vrouw van 73 jaar kreeg een klap van de man. In het tweede geval moest het hondje van een vrouw van 82 jaar het ontgelden.

Wachten op privacy instellingen...
11.50

Verdachte (27) aangehouden voor steekpartij in Eindhoven

Voor de steekpartij in Eindhoven waabij zaterdagavond een man van 37 gewond raakte, is de avond erop een verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 27 jaar uit Eindhoven. Zaterdagavond rond elf uur werd het latere slachtoffer in de buurt van bioscoop Vue door de verdachte aangesproken. Na een korte woordenwisseling werd het slachtoffer vervolgens gestoken. De gewonde man sloeg op de vlucht en zakte op een parkeerplaats aan het Eindje in elkaar.

Beide mannen zouden elkaar volgens de politie kennen uit het hulpverleningscircuit. De verdachte zit nog vast op het bureau. Het slachtoffer werd voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar hoefde hij niet te blijven. De politie is nog op zoek naar mensen die meer weten over wat er precies is gebeurd.

De politie onderzoekt wat de man die bloedend werd gezien aan het Eindje in Eindhoven overkomen is (foto: SQ Vision).
De politie onderzoekt wat de man die bloedend werd gezien aan het Eindje in Eindhoven overkomen is (foto: SQ Vision).
23.00

Auto belandt in water Rosmalen

Een auto is zondagavond rond tien uur in het water terechtgekomen aan de Blauwe Sluisweg in Rosmalen. De bestuurder wist op tijd uit zijn auto te komen. Hij had lichte verwondingen, maar is voor controle wel meegenomen naar het ziekenhuis. Vermoedelijk reed de bestuurder te hard en was hij de controle over zijn auto verloren. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen.

22.45

Illegale straatrace in Zevenbergschen Hoek

Dertig mensen zijn zondag bekeurd bij een illegale straatrace op een industrieterrein in Zevenbergschen Hoek. Ook dertien motoren en een quad zijn in beslag genomen door de politie.

LEES OOK: Illegale straatrace in Zevenbergschen Hoek, politie neemt motoren in beslag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!