Verslagenheid in Hoogeloon over vermiste Silvana: 'Ergste voor de kinderen' - Omroep Brabant
Video

Verslagenheid in Hoogeloon over vermiste Silvana: 'Ergste voor de kinderen'

22 november 2022 om 21:49 • Aangepast 23 november 2022 om 10:08
nl
Wachten op privacy instellingen...
Verslagenheid, onbegrip en onrust heerst er onder de inwoners van Hoogeloon. Dinsdagavond werd in gemeenschapshuis D’n Anloôp een bijeenkomst gehouden over de vermissing van Silvana Heber. Zo’n 150 bewoners werden door de burgemeester, politie en de school bijgepraat over de situatie. Maar heel veel kon er nog niet worden verteld.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

UPDATE: Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Silvana Heber

Volgens burgemeester Remco Bosma heeft de gebeurtenis een grote impact op het dorp. “De gemeenschap is klein. Kinderen zitten bij elkaar op school en de lokale sportclub. Mensen komen elkaar tegen. Dit is een grote klap.”

"We proberen uit te leggen dat dit soort dingen helaas wel gebeuren. Zelfs in Hoogeloon."

Dat is ook wat de bewoners zelf ervaren. “Het leeft heel erg. Dit zijn we niet gewend hier”, vertelt een man zichtbaar aangeslagen. “We hopen dat ze gevonden wordt. De kans is niet heel groot, maar hoop doet leven.”

Veel bewoners hebben zoons of dochters die bij de kinderen van Silvana op school zitten. “We proberen uit te leggen dat het niet normaal is, maar dat dit soort dingen helaas wel gebeuren. Zelfs in Hoogeloon”, vertelt een vader. “Mijn dochter is een klasgenootje van een van haar kinderen”, vertelt een vrouw. “Gelukkig vraagt ze er nog niet echt naar, maar ik maak me zorgen om haar eigen kinderen. Die gaan straks vragen naar hun mama.”

"Het siert de gemeenschap dat ze zelf wil gaan zoeken, maar nu moet je dat aan professionals overlaten."

Tijdens de bijeenkomst vertelt de directrice van basisschool De Vest dat ze de kinderen zo goed mogelijk proberen op te vangen. “We proberen zo normaal mogelijk les te geven om geen extra onrust te veroorzaken. We merken dat de vermissing veel impact heeft, maar op school mogen ze even kind zijn”, zegt Miranda de Graauw.

De politie kamt op dit moment een bosgebied uit in de omgeving van Vessem. Ze benadrukt niet zelf te gaan zoeken naar Silvana, omdat er dan sporen gewist kunnen worden. “We krijgen signalen dat mensen zelf willen gaan zoeken”, vertelt de burgemeester. “Dit siert de gemeenschap, maar in dit geval moet je dat toch aan professionals overlaten.” Mensen kunnen helpen door info door te geven aan de politie.

Reacties van inwoners die bij de bijeenkomst aanwezig waren:

Wachten op privacy instellingen...

De 36-jarige Silvana Heber werd sinds zaterdagochtend vermist. De afgelopen dagen is er met man en macht naar haar gezocht. Daarbij zette de politie onder meer speurhonden en een helikopter in. Ook schoot het Veteranen Search Team (VST) te hulp. Silvana is nog niet gevonden, maar het OM gaat er vanuit dat ze niet meer leeft. Haar ex-partner, de 41-jarige Marlon B. is aangehouden en wordt verdacht van moord.

LEES OOK:

Nieuwe aanwijzingen in zoektocht naar Silvana: politie zoekt in Vessem

Ex-partner van vermiste Silvana Heber wordt verdacht van moord

Opgepakte ex van vermiste Silvana, 'Een gesloten man met losse handjes'

Buren vermiste Silvana niet verbaasd: 'Er stond vaker politie op de stoep'

Broer vreest voor leven Silvana: 'Zij zou nooit haar kinderen achterlaten'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.