Liveblog

112-nieuws: auto's botsen hard • overleden hond bij sluis gevonden

5 april 2023 om 20:02 • Aangepast 4 mei 2023 om 01:17
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.'
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.26

Schade is enorm na brand in woonboerderij

De brand die woensdagavond woedde in een grote woonboerderij in Boxtel heeft enorme schade aangericht. Het rieten dak van de gesplitste woonboerderij, die bestaat uit twee woongedeelten, vatte vlam. Er raakte niemand gewond.

LEES OOK: Grote brand in woonboerderij met rieten dak, hond op tijd gered

21.20

Auto's botsen hard op elkaar in Breda

Twee auto's zijn vanavond hard op elkaar gebotst op de kruising van de Zinkstraat en de Tinstraat in Breda. Door de klap reed één van de auto's door een hek en belandde op het terrein van een bedrijf. Hulpdiensten, waaronder twee ambulances, kwamen naar de plek van het ongeluk en een van de inzittenden is naar het ziekenhuis gebracht. De weg ligt bezaaid met brokstukken van de auto's

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
20.31

Uitslaande brand in woonboerderij Boxtel

Er woedt een grote brand in een woonboerderij in Boxtel. De rietenkap van het huis aan de Mijlstraat staat in brand.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. De eerste melding van de brand kwam woensdagavond rond tien voor acht binnen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
20.00

Overleden hond na weken uit water gehaald

Dierenambulance Maasland heeft vanmorgen een overleden hond uit het water gehaald bij de Maas in Maren-Kessel. De hond zou al ‘enige tijd’ in het water hebben gelegen, medewerkers van de dierenambulance denken enkele weken.

Vermoed wordt dat de hond in het water is gesprongen of gevallen en door de stroming is meegevoerd en verdronken. "Het kan dus zijn dat het dier niet uit deze omgeving komt. Het gaat om een teefje, helaas hebben we geen chip kunnen vinden", laat de dierenambulance weten.

In een bericht op Facebook wordt het nieuws over de overleden hond gedeeld, in de hoop dat de eigenaar van het beestje zich meldt.

Wachten op privacy instellingen...
18.30

Politie opgetrommeld om wapen uit vijver te halen

De politie is vanmiddag bezig geweest om een wapen uit een vijver aan de Treubstraat in Tilburg te vissen. Een voorbijganger zag iemand met een wapen lopen. Diegene gooide het daarna in de vijver. De ingeschakelde politie zocht met een speciaal team.

Uiteindelijk werd het wapen gevonden door een duiker: het bleek alleen om gereedschap te gaan, een zogenoemde kruitschiethamer.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
17.38

Kapotte touringcar strandt op A58

Een touringcar is vanmiddag gestrand op de A58 bij knooppunt De Baars. De bus viel midden op de weg stil, waardoor er twee rijstroken afgesloten moesten worden. In de richting van Tilburg naar Eindhoven hebben weggebruikers daardoor een halfuur extra reistijd.

Voor de inzittenden van de bus is vervangend vervoer geregeld. Een zware sleepwagen is onderweg om de bus weg te slepen.

Wachten op privacy instellingen...
17.23

Vrachtwagen met pech zorgt voor lange vertraging

Een vrachtwagen met pech zorgt voor drukte op de A58 tussen Tilburg-Centrum West en Moergestel. Weggebruikers moeten rekening houden met een halfuur vertraging over een afstand van 5 kilometer.

17.20

'Hou dieren binnen na stalbrand'

Mensen die in een straal van 3,5 kilometer rondom de stalbranden in Sint-Oedenrode wonen, moeten hun dieren binnen houden. Het gaat om huisdieren, maar ook grotere dieren zoals vee.

Die oproep doet Veiligheidsregio Brabant-Noord nadat er glasdeeltjes in de omgeving zijn gevonden. Die zijn vrijgekomen bij de brand, waarbij woensdagmiddag 9000 varkens zijn omgekomen.

LEES OOK: 'Hou dieren binnen', glasdeeltjes gevonden rondom afgebrande varkensstallen

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.48

Hennepkwekerij in huis in Wouw

In een huis aan de Stelberg in Wouw is vanmiddag een hennepkwekerij geruimd. De kwekerij is geruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Het is niet duidelijk of er iemand is opgepakt.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
16.15

Papierwagen in brand bij A67

Op de A67 bij Veldhoven staat bij de afslag Valkenswaard een papierwagen in brand. Meerdere brandweerwagens blussen het vuur. De vrachtwagen staat in brand bij de splitsing van het tankstation en de rijstrook die naar de N69 leidt. Ook een deel van de berm is in brand gevlogen.

De papierwagen op de A67 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De papierwagen op de A67 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De papierwagen op de A67 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De papierwagen op de A67 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
16.06

Uur vertraging op A58 door ongeluk

Weggebruikers op de A58 van Eindhoven naar Tilburg moeten rekening houden met één uur vertraging door een ongeluk. Twee rijstroken zijn afgesloten bij Oirschot, zodat de hulpdiensten veilig hun werk kunnen doen. Rijkswaterstaat meldt dat een berger onderweg is.

Wachten op privacy instellingen...
15.56

Pechgevallen zorgen voor vertraging

Het is druk op de A59 en A65 door pechgevalle. Op de A59 moeten weggebruikers tussen afrit Dussen en knooppunt Hooipolder rekening houden met zo'n 35 minuten vertraging. Op de N65 tussen Vught en Haaren doen weggebruikers er 38 minuten langer over door een ongeluk. Eén rijstrook is dicht.

15.35

Druk op A2 bij Eindhoven door ongeluk

Weggebruikers op de A2 bij Eindhoven moeten rekening houden met een flinke vertraging door een ongeluk. Tussen knooppunt Leenderheide en Batadorp staat een file van zo'n tien kilometer, goed voor een halfuur vertraging. Twee rijstroken zijn afgesloten.

15.10

Ongeluk op N65 Helvoirt

Op de N65 bij Helvoirt is een ongeluk gebeurd. Volgens de wijkagent zijn hulpdiensten onderweg.

Wachten op privacy instellingen...
15.06

Vrachtwagen met pech op A58

Op de A58 van Eindhoven naar Tilburg staat een vrachtwagen met pech. De rechterrijstrook is dicht tussen Best en Moergestel. Dit leidt tot ruim twintig minuten vertraging.

15.02

Grote brand onder controle

De enorme brand die woedde in twee stallen in Sint-Oedenrode, is rond drie uur onder controle. Dat meldt de Veiligheidsregio. De brandweer is aan het nablussen. Dat kan nog uren duren.

LEES OOK: 9000 varkens dood bij grote brand in twee stallen

13.32

Drie tips in zaak Ferdi Mathilda

De politie heeft drie tips gekregen over de zaak Ferdi Mathilda. De reacties kwamen binnen na aandacht in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht voor de gewelddadige dood van deze 31-jarige man uit Boxtel.

Hij werd in november 2019 dood gevonden in Eindhoven. De politie houdt met verschillende scenario’s rekening. Mogelijk was het de dader te doen om de kostbare gouden kettingen van Mathilda, die na het misdrijf zijn verdwenen.

LEES OOK: Gouden kettingen van 10.000 euro van vermoorde Ferdi Mathilda verdwenen

12.26

Grote brand in Sint-Oedenrode

Bij een varkensbedrijf aan de Spierkesweg in Sint-Oedenrode is woensdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. Het vuur woedt in twee grote stallen. De rookwolken zijn van ver te zien, onder meer vanuit Den Bosch en Eindhoven. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd naar mensen die in de omgeving van het bedrijf wonen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.23

Brand in stallingsruimte

In een vrijstaande stallingsruimte aan de Zeelsterstraat in Eindhoven is vanochtend brand uitgebroken. De brandweer heeft vier stallingen geblust. Niemand is gewond geraakt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.41

Hond overleden bij brand

In een huis aan de Voorbrugstraat in Moergestel is vanochtend brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een slaapkamer op de eerste verdieping. De vlammen sloegen uit het dak en het huis is flink beschadigd geraakt.

Een van de bewoners is naar het ziekenhuis gebracht. Drie andere bewoners hadden rook ingeademd en zijn in de ambulance nagekeken. Bij de brand is een hond overleden. Een pony, die in de achtertuin stond, is op tijd gered en bleef ongedeerd.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
10.33

Hennepkwekerij in huis militair

In het huis van een militair uit Eindhoven is een hennepkwekerij gevonden. Hij is zaterdag aangehouden op verdenking van het belemmeren van een onderzoek, witwassen, het overtreden van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. In zijn huis lag ook 6000 euro contant geld en cocaïne.

LEES OOK: Hennepkwekerij gevonden in huis van militair

09.43

Vrachtwagen met pech op A58

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven stond vanochtend een vrachtwagen met een klapband. De rechterrijstrook was dicht tussen Tilburg en Oirschot. Rond tien uur is de rijstrook weer vrij, maar de file is dan nog zo'n drie kwartier.

Wachten op privacy instellingen...
08.08

Dode man in park stierf natuurlijke dood

De man die gisteren in het Valkenbergpark in Breda werd gevonden, stierf een natuurlijke dood. Dat is volgens de politie gebleken uit de schouw, die vanochtend vroeg werd afgerond. Het onderzoek is afgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.40

Ongeluk op A58

Een ongeluk op de A58 zorgt vanochtend voor een file van Breda naar Tilburg. Het loopt vast tussen Ulvenhout en Tilburg-Reeshof. De linkerrijstrook is er dicht. Dit zorgt voor een vertraging van een kwartier, zo meldt de ANWB iets na half acht.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Geen brand, maar warmgelopen remmen

De brandweer werd vannacht rond half drie gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Vanderlandelaan in Veghel. Daar aangekomen bleken de remmen van een trailer met daarop een grote machine te warm te zijn geworden. De brandweer koelde de remmen met flink wat rook tot gevolg.

De trailer werd bij het bedrijf VTTS achtergelaten om daar te worden nagekeken. Hier moest deze toch al zijn. Na een half uurtje keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

De brandweer moest eraan te pas komen om de boel te koelen (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
De brandweer moest eraan te pas komen om de boel te koelen (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
00.00

'Brommend Roosendaal doet veel fout'

Bij een brommercontrole gisteren in Roosendaal zijn 23 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 41 brommers gecontroleerd. Dat melden de wijkagenten. In elf gevallen moeten de bestuurders een herkeuring van hun brommer afwachten voor ze er weer mee de weg op mogen. Vaak gaat het er dan om dat een brommer is opgevoerd. Eén bestuurder werd doorverwezen naar Halt.

De wijkagenten hebben het over een productieve dienst die aangeeft dat 'brommend Roosendaal veel fout doet'.

22.40

Busje botst op auto

Een busje is gisteravond op de Heistraat in Dongen achterop een auto gebotst. Dat gebeurde rond half elf voor een stoplicht. Door de klap lag de weg bezaaid met brokstukken. Een van de betrokkenen is volgens onze 112-correspondent in de ambulance behandeld.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!