Liveblog

112-nieuws: fietser zwaargewond na botsing • gaslek in Rijkevoort

25 september 2023 om 14:13 • Aangepast 6 oktober 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.00

Man uit het niets geslagen en door hond gebeten

Een 55-jarige man is vrijdagavond na de wedstrijd Helmond Sport-FC Groningen geslagen door een straatrover en gebeten door zijn hond in Helmond. De 55-jarige man was op weg naar huis na een bezoek aan de thuiswedstrijd van de Helmondse voetbalploeg.

LEES OOK:
Man uit het niets geslagen en door hond gebeten na Helmond Sport-wedstrijd

20.12

Fietser zwaargewond

Op het kruispunt van de Fressewenweg met de Hoekerbeemden in Bergeijk is vanmiddag een fietser zwaargewond geraakt na een botsing met een bestelbusje. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er landde ook een traumahelikopter. De trauma-arts is meegegaan naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de botsing.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.06

Gaslek in Rijkevoort

Aan de Laageindsedijk in Rijkevoort is zojuist een gasleiding geraakt tijdens graafwerkzaamheden. Daardoor is een gaslek ontstaan. De Gasunie doet onderzoek. Toegangswegen naar het gebied zijn uit voorzorg afgezet. Vanwege gasontwikkeling mogen mensen het afgezette gebied niet betreden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.16

Minder treinen tussen Den Bosch en Breda

Tussen Breda en Den Bosch is er vertraging en rijden er minder treinen. De vertraging duurt tot zeker vijf uur 's middags, meldt NS. Op het spoor tussen Den Bosch en Tilburg loopt een persoon.

Update: de treinen op het traject rijden weer.

14.50

Negen jaar cel vanwege schietpartij

Een Eindhovenaar en een Veldhovenaar zijn veroordeeld tot negen jaar celstraf, omdat ze vorig jaar oktober in Eindhoven een 33-jarige man neerschoten. Het slachtoffer werd voor de deur van een huis aan het Titanpad in Eindhoven onder vuur genomen. Hij overleefde de kogelregen, maar liep wel een gedeeltelijke dwarslaesie op. De celstraf komt overeen met de eis van de officier van justitie. Het duo moet daarnaast een schadevergoeding van twee ton betalen.

14.11

Duo vast na mishandeling in café

In verband met een mishandeling bij een café in Asten in de nacht van 26 op 27 mei heeft de politie vanochtend twee verdachten aangehouden. De mannen, Helmonders van 20 en 37 jaar oud, zijn vastgezet voor verder onderzoek.

LEES OOK: Portier café bij vechtpartij in gezicht geslagen, personeel schrikt enorm

13.40

Kapotte vrachtwagen op A27

De weg die de A27 van Gorinchem richting Breda bij knooppunt Annabosch verbindt met de A58 richting Antwerpen was van halftwee tot twee uur 's middags afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen.

12.57

Kapotte vrachtwagen op A67

De rechter rijstrook van de A67 van Eindhoven richting Venlo is sinds halfeen vanmiddag afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen bij knooppunt Leenderheide. Dit leidde tot een kleine file vanaf Eersel.

12.34

Twee rijstroken A2 dicht

Twee rijstroken van de A2 van Maastricht richting Eindhoven werden rond twaalf uur vanmiddag afgesloten na een ongeluk bij knooppunt De Hogt. De afsluiting leidde rond halfeen vanmiddag tot een vier kilometer lange file vanaf de afrit Valkenswaard, goed voor meer dan een halfuur vertraging. Om kwart voor een 's middags werden de afgesloten rijstroken vrijgegeven.

12.02

Storing hinderde treinverkeer

Op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam Centraal en Breda reden van twaalf tot een uur vanmiddag minder treinen vanwege een systeemstoring. Treinreizigers moesten op dit traject rekening houden met een vertraging van een halfuur. De problemen waren een halfuur eerder verholpen dan verwacht.

12.00

Dood Poolse vrouw: 30 mensen melden zich

Zo’n dertig mensen hebben zich zaterdag in Roosendaal bij de politie gemeld tijdens het grote onderzoek naar de dood van een Poolse vrouw. Onder de voorbijgangers waren meerdere vrouwen met een hondje. De politie is specifiek naar deze mensen op zoek, omdat er een getuige van het misdrijf tussen kan zitten.

LEES OOK: Vrouwen met hondjes melden zich in onderzoek naar dood van Poolse vrouw

11.47

Ongeluk met vrachtwagen op A2

De rechter rijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was vanochtend enige tijd afgesloten bij Batadorp na een ongeluk waarbij een vrachtwagen betrokken was. De afsluiting leidde rond kwart over twaalf 's middags tot een zeven kilometer lange file vanaf Valkenswaard, goed voor drie kwartier vertraging. Rond halfeen 's middags waren de problemen hier verleden tijd.

11.36

Vrouw dood gevonden in huis Tilburg

Gifmoord-verdachte Yvon K. uit Tilburg is vanochtend dood gevonden in haar huis. Dat bevestigen meerdere bronnen. Medewerkers van politie en ambulance zijn het huis van K. in Tilburg binnengegaan. K. wordt verdacht van moord op supermarkteigenaar Chris Grinwis in Halsteren.

LEES OOK: Gifmoord-verdachte Yvon K. dood gevonden in haar huis

Wat er precies is gebeurd in het huis van K. in Tilburg, wordt onderzocht (foto: Toby de Kort).
Wat er precies is gebeurd in het huis van K. in Tilburg, wordt onderzocht (foto: Toby de Kort).
Meerdere hulpverleners bij het huis van Yvon K. in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Meerdere hulpverleners bij het huis van Yvon K. in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
11.28

Dode vrouw in huis in Veghel

In het huis aan de Violenstraat in Veghel waar de politie sinds vanochtend vroeg onderzoek doet, is een dode vrouw gevonden. Dat laat de politie weten. De echtgenoot van de vrouw is aangehouden. Hij zou zelf de politie hebben gebeld met de boodschap 'dat er iets ergs gebeurd was'.

LEES OOK: Dode vrouw gevonden in een huis in Veghel, bewoner opgepakt

10.56

Spoedreparatie op A2

De rechter rijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht was vanochtend enige tijd afgesloten vanwege een spoedreparatie bij Kerkdriel. Daar brandde vanochtend vroeg een auto uit. De afsluiting leidde rond kwart voor elf tot een vijf kilometer lange file vanaf Rosmalen, goed voor een vertraging van tien minuten.

08.47

Dode in huis in Veghel

In een huis aan de Violenstraat in Veghel is vanochtend een dode gevonden. De politie houdt rekening met een misdrijf.

LEES OOK: Dode gevonden in huis, politie houdt rekening met een misdrijf

Onderzoek bij het huis aan de Violenstraat in  Veghel (foto: Bart Meesters).
Onderzoek bij het huis aan de Violenstraat in Veghel (foto: Bart Meesters).
De dode werd gevonden in een huis aan de Violenstraat in Veghel (foto: Noël van Hooft).
De dode werd gevonden in een huis aan de Violenstraat in Veghel (foto: Noël van Hooft).
09.21

Tiener met traumaheli naar ziekenhuis na aanrijding

De tiener die vanochtend gewond raakte bij een aanrijding op het kruispunt van de Sint Oedenrodeseweg met de Hurkseweg in Best is met een traumaheli naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Hij raakte bij de aanrijding zwaargewond aan zijn hoofd en been. De aanrijding vond plaats op een oversteekplaats. De auto waarmee de jongen werd aangereden werd bestuurd door een hoogzwangere vrouw. Ook zij is nagekeken door ambulancepersoneel.

LEES OOK: Jongen (13) met traumaheli naar ziekenhuis na aanrijding

De aanrijding vond plaats bij een oversteekplaats in Best (foto: Noël van Hooft).
De aanrijding vond plaats bij een oversteekplaats in Best (foto: Noël van Hooft).
Hoe de aanrijding in Best kon plaatsvinden, wordt onderzocht (foto: Noël van Hooft).
Hoe de aanrijding in Best kon plaatsvinden, wordt onderzocht (foto: Noël van Hooft).
09.10

Doorrijder na aanrijding Gemert

Geparkeerde auto's aan de Groeskuilenstraat in Gemert zijn tussen halfacht gisteravond en halfzeven vanochtend beschadigd geraakt bij een aanrijding. Wie hier verantwoordelijk voor is, is niet duidelijk. De veroorzaker is doorgereden. De politie is een onderzoek gestart en hoopt dat de veroorzaker zich zal melden.

Beschadigde auto's na de aanrijding aan de Groeskuilenstraat in Gemert (foto: Instagram politie Gemert-Bakel-Laarbeek).
Beschadigde auto's na de aanrijding aan de Groeskuilenstraat in Gemert (foto: Instagram politie Gemert-Bakel-Laarbeek).
08.48

Traumaheli opgeroepen na aanrijding Best

Vanwege een aanrijding op de Sint Oedenrodeseweg met de Hurkseweg in Best werd vanochtend een traumaheli opgeroepen. Die is inmiddels geland. De aanrijding vond rond kwart over acht vanochtend plaats.

De voorruit van de auto liep bij de aanrijding aanzienlijke schade op (foto: Noël van Hooft).
De voorruit van de auto liep bij de aanrijding aanzienlijke schade op (foto: Noël van Hooft).
De aanrijding vond plaats bij het kruispunt van de Sint-Oedenrodeseweg met de Hurkseweg bij Best (foto: Noël van Hooft).
De aanrijding vond plaats bij het kruispunt van de Sint-Oedenrodeseweg met de Hurkseweg bij Best (foto: Noël van Hooft).
08.37

Vuurwapens in huis Kaatsheuvel

In een huis in Kaatsheuvel heeft de politie gisteren meerdere vuurwapens gevonden. Agenten gingen het huis binnen na een tip. Bij het binnenkomen van het huis zagen de agenten direct een revolver in een vitrinekast liggen. Later werden in een auto en een schuur nog twee wapens ontdekt. Een hondengeleider kwam naar Kaatsheuvel om de wapens te beoordelen en veilig te stellen. De wapens bleken allemaal nep te zijn, maar waren niet van echt te onderscheiden. Alle wapens zijn daarom in beslag genomen.

De wapens die in het huis in Kaatsheuvel werden gevonden, bleken nep (foto: Instagram politie Langstraat).
De wapens die in het huis in Kaatsheuvel werden gevonden, bleken nep (foto: Instagram politie Langstraat).
8.00

Autobrand op A2

Het verkeer op de snelweg A2 moest vanochtend vroeg vanaf Den Bosch-Hintham in de richting van Utrecht rekening houden met een file van zeven kilometer en een uur extra reistijd. Oorzaak was een brandende auto. Hierdoor waren bij het Gelderse Kerkdriel twee rechterrijstroken afgesloten. In de andere richting bedroeg de vertraging twintig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
7.30

Halfuur vertraging op A17

Eén rijstrook op de snelweg A17 was vanochtend vroeg enige tijd afgesloten bij Standdaarbuiten. Een zogeheten breedtetransport kampte met een lekke band. De panne leidde tot een file van vijf kilometer, goed vootr een vertraging van ongeveer twintig minuten. Het verkeer richting Rotterdam kreeg het advies om vanaf knooppunt De Stok via de A58 en de A16 te rijden. Wagens die met een breedtetransport rijden, hebben een ontheffing om voertuigen of materialen te vervoeren die breder dan 2,75 meter zijn.

6.30

Man vast voor cybercrime

Een man is afgelopen weekend in Bergen op Zoom aangehouden wegens cybercriminaliteit. Hij werd in een huis aan de Meidoornlaan ingerekend. De verdachte is 30 jaar oud en heeft geen vast woonadres. Hij zou verschillende mensen in West-Brabant, Zeeland en elders in het land via helpdeskfraude hebben opgelicht. Bij deze truc worden mensen opgebeld en misleid door nepbankmedewerkers. Vaak komen dan handlangers opduiken om aan de haal te gaan met pasje en pincode van de slachtoffers.

6.00

Steekpartij met gewonde in Drunen

De politie is nog op zoek naar een aantal mensen die gisteravond betrokken zouden zijn geweest bij een steekpartij op het Raadhuisplein in Drunen. Aan de steekpartij zou een conflict en een gevecht vooraf zijn gegaan. Getuigen meldden de politie dat ze een mes hebben gezien. De politie laat weten dat het slachtoffer, een man uit Waalwijk, in zijn bovenarm is gestoken. De man heeft veel bloed verloren, maar is hij niet levensbedreigend gewond geraakt.

23.00

Taxichauffeurs aan de kant gezet

Bij een taxicontrole in het centrum van Breda zijn enkele taxichauffeurs aan de kant gezet. Ze mochten hun werkzaamheden niet voortzetten en moesten dus voortijdig een punt zetten achter hun dienst. Tijdens de actie van de buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente werden diverse overtredingen geconstateerd. Zes bestuurders van een bromfiets werden betrapt op het rijden onder invloed.

21.00

Auto rijdt sloot in

Een vrouw is gisteravond in haar woonplaats Oudheusden met haar auto in een sloot gereden. Dit gebeurde rond negen uur op de Elshoutseweg. De automobiliste raakte door onbekende oorzaak van de weg. Ze werd niet gewond, maar is wel voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de vrouw geen noemenswaardige verwondingen had en al snel weer naar huis mocht. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de sloot gehaald en afgevoerd. De weg was tijdelijk afgesloten.

De auto die in Oudheusden in een sloot terechtkwam (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De auto die in Oudheusden in een sloot terechtkwam (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
Ook een bergingsbedrijf zou worden ingeschakeld (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Ook een bergingsbedrijf zou worden ingeschakeld (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Agenten en ambulancemedewerkers bij de auto (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Agenten en ambulancemedewerkers bij de auto (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto, bijna verstopt in de sloot (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De auto, bijna verstopt in de sloot (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De beschadigde auto werd door een berger uit de sloot gehaald (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De beschadigde auto werd door een berger uit de sloot gehaald (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.