Ravage op industrieterrein Kraaiven Tilburg na brand: Vollenhoven Olie zwaarst getroffen [BEELDEN]

20 september 2019 om 14:45
nl
De ravage die de zeer grote brand op industrieterrein Kraaiven in Tilburg heeft veroorzaakt, is enorm. Vier bedrijven werden getroffen door de enorme brand die in de nacht van donderdag op vrijdag woedde. Het bedrijf Vollenhoven Olie Technologie is het zwaarst getroffen, zo constateren onze verslaggevers vrijdagochtend in Tilburg. Het bedrijf is compleet in de as gelegd. Maître Paul is ook zwaar is getroffen. Een derde deel van het bedrijf is verwoest.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ook bij Van de Wijgert en bij DEF Transport op het industrieterrein heeft brand gewoed. Hoe groot de schade bij Van de Wijgert is, is vrijdagochtend niet direct duidelijk. Bij DEF Transport heeft het dak in brand gestaan. En het bedrijf heeft volgens de directeur veel rook- en waterschade. "Alles is kapot, alles is stuk", vertelt de eigenaar tegen onze verslaggever. Binnen valt niet meer te werken, voor alles en iedereen van het bedrijf die al op weg was, heeft de brand geen gevolgen.

Lees verder onder de Facebookpost.

Wachten op privacy instellingen...

In eerste instantie leek het erop dat de brand ook schade had aangericht bij Euromaster Tilburg Truck, maar dat is niet het geval. Dit laat de eigenaar van dat pand weten. Er wordt volgens hem vrijdagochtend gewoon gewerkt. Het bedrijf ESG Verhuur heeft waterschade opgelopen. Op Facebook laat dit bedrijf weten dat alle leveringen worden overgenomen door de vestiging in Waalwijk.

Lees verder onder de Facebookpost en foto's.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

 

 

 

Iets na negen uur vrijdagochtend gaf een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant aan dat de brand onder controle was. Het nablussen ging toen volgens haar zeker nog enkele uren duren. Enkele zogenoemde 'hotspots' laaien steeds opnieuw op.

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De brand ontstond donderdagnacht rond drie uur en veroorzaakte grote rookwolken die richting het westen dreven. In onder meer de wijk Reeshof en ook in Rijen daalden roetdeeltjes neer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.