Burgemeester Theo Weterings: 'We steunen de getroffen ondernemers waar we kunnen na de brand'

TILBURG - De ondernemers die getroffen zijn door de uitslaande brand die donderdagnacht uitbrak op industrieterrein Kraaiven in Tilburg, kunnen rekenen op hulp van de gemeente. Dat benadrukt burgemeester Theo Weterings. "We steunen hen waar we kunnen."

Volgens Weterings zijn de werknemers van de getroffen bedrijven - die hij vrijdagochtend sprak - in shock. Met name de mensen die werken bij Maître Paul, waar de brand ontstond. "Ze voelen zich verantwoordelijk. Heel vervelend dat de brand is overgeslagen naar de buren. Het heeft zo een grote impact op de werknemers hier."

Monitoren
Rond negen uur werd het sein brand meester gegeven. Hoe groot de schade is en hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

"Op zich is het gevaar beperkt gebleven tot vier bedrijven", vertelt Weterings. "Er is goed gemonitord op de stoffen die neergeslagen zijn, onder meer in de wijk Reeshof. Tot nu toe zijn er geen gevaarlijke stoffen aangetroffen, maar dit blijven we in de gaten houden. Het advies voor mensen in de buurt blijft: ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitzetten. Niet in de rook komen en de stoffen wegspoelen die je aantreft op de stoep of de auto. En handen wassen, zeer zeker."

Op weg helpen
Weterings wil de bedrijven een hart onder de riem steken: "Samen zullen we de bedrijven die getroffen zijn zo goed mogelijk weer op weg helpen", benadrukt hij. "We hebben contact met de ondernemers en zorgen dat we hen steunen waar we kunnen als gemeente."

De burgemeester is trots op de goede samenwerking tussen de hulpdiensten tijdens de brand. "Niet alleen binnen het korps van Midden- en West-Brabant, maar ook de samenwerking met de andere korpsen en tussen de bijna honderd brandweermensen, agenten, hulpverleners en de gemeente. Nu moeten we zorgen dat de nazorg ook goed is. Dat de bedrijven die getroffen zijn zo snel mogelijk geholpen worden."

LEES OOK:

Een nachtelijk telefoontje en je leven staat op z'n kop: 'Kom gauw, de boel staat in lichterlaaie'

Reeshof College sluit deuren door roetdeeltjes na grote brand in Tilburg, alle lessen vervallen

Met olie vervuild bluswater dat riool in loopt na brand Tilburg, wordt opgevangen en gereinigd

Ravage op industrieterrein Kraaiven Tilburg na brand: Vollenhoven Olie zwaarst getroffen [BEELDEN]

Sein brand meester gegeven bij zeer grote brand in Tilburg

Zeer grote brand treft 4 bedrijven op industrieterrein in Tilburg, ramen en deuren sluiten

De enorme vlammenzee in Tilburg in beeld [FOTO’S]

'Er zijn heel veel hulpverleners op de been', Veiligheidsregio over de uitslaande brand in Tilburg

'Er is brand, allemaal eruit!', medewerkers van Maître Paul waren aan het werk toen brand uitbrak

Roetdeeltjes komen kilometers verderop neer na grote brand: 'De wijk ligt er vol mee'

Grote brand in Tilburg is moeilijk onder controle te krijgen: 'Er wordt met man en macht gewerkt