Video

Met olie vervuild bluswater dat riool in loopt na brand Tilburg, wordt opgevangen en gereinigd

20 september 2019 om 10:52
nl
Met olie vervuild bluswater dat bij de brand op industrieterrein Kraaiven in Tilburg het riool in loopt, wordt door waterschap De Dommel omgeleid en gereinigd. Dat laat een woordvoerster van het waterschap weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Bij de waterzuiveringsinstallatie in Tilburg komt dit vieze water in een tank terecht. Als het daar allemaal is opgevangen en gereinigd, gaan we het riool in Tilburg reinigen."

Hoe erg het water verontreinigd is, kon de woordvoerster van waterschap De Dommel vrijdagochtend nog niet zeggen. "Maar olie in het water moet je echt niet willen."

Nablussen
De uitslaande brand op industrieterrein Kraaiven - die rond drie uur uitbrak - verwoestte vier bedrijfsgebouwen, waaronder dat van Vollenhoven Olie Technologie. "Daar, op de De Kroonstraat, was duidelijk te zien dat er veel olie het riool in stroomde", laat verslaggever Collin Beijk weten. Er zou 100.000 liter olie bij het bedrijf hebben gelegen.

Rond negen uur vrijdagochtend was het vuur op industrieterrein Kraaiven onder controle, maar het nablussen zal volgens de hulpdiensten nog lange tijd in beslag nemen.

Geel water
Sommige mensen in Tilburg klaagden na de brand over geel water dat uit de kraan komt. "Daarover hoeven ze zich zeker geen zorgen te maken", vertelt een woordvoerster van Brabant Water. "Dit is een lichte verkleuring die je krijgt doordat de brandweer bij het bestrijden van de brand veel water heeft gebruikt. De gele kleur ontstaat door ijzer en mangaan dat zich hecht aan de binnenkant van de waterleiding. Maar dat zijn natuurlijke stoffen."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.