Eén nachtelijk telefoontje en je leven staat op z'n kop: 'Kom gauw, de boel staat in lichterlaaie!'

20 september 2019 om 12:29
nl
Rond halfvijf 's nachts werd Thomas Bogaers wreed uit zijn slaap gewekt door een overdonderend telefoontje van zijn neef. "Kom gauw, de boel staat hier in lichterlaaie!" Halsoverkop vertrok hij naar de De Kroonstraat in Tilburg, waar zijn bedrijf Vollenhoven Olie Technologie is gevestigd. Daar zag hij de vlammen metershoog uit het pand slaan. "Er was niets meer te redden. Alles is verloren."
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Bogaers kon in eerste instantie niet bij het pand komen, omdat de hele omgeving was afgesloten. "Vanaf de kant van Maître Paul zag ik de vuurzee. Later, toen het vuur onder controle was, zag ik dat ons bedrijf helemaal is uitgebrand."

Samen met zijn neef is Thomas Bogaers eigenaar van Vollenhoven Olie Technologie. Het pand werd gebruikt als magazijn en opslag voor smeermiddelen. De precieze omvang van de schade is nog niet bekend. Verderop, aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg, staat het hoofdkantoor van Vollenhoven Olie Technologie. Hier werken zo'n tweehonderd mensen. Bij het magazijn aan de De Kroonstraat werken acht mensen.

 

'Stilstaan is achteruitgang'
"Het belangrijkste is dat er geen mensen gewond zijn geraakt, geen personeelsleden en geen brandweermensen", zegt Bogaers. Hoewel de brand hem aangrijpt, klinkt hij strijdvaardig. "Natuurlijk zijn we geschrokken, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Stilstaan is achteruitgang. Iedereen is energiek, en we leveren ook gewoon door vanuit onze leveranciers. Gelukkig hebben die grote voorraden smeerolie.

Of het pand weer wordt opgebouwd, op dezelfde plek of ergens anders, daar is Bogaers nog niet mee bezig. "Het belangrijkste is dat het milieu bespaard blijft, want de smeerolie is ook in het riool terecht gekomen."

Vollenhoven Olie bestaat 125 jaar. 39 jaar geleden werd het bedrijf ook getroffen door brand. Toen was het pand nog gevestigd in de binnenstad van Tilburg.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.