Liveblog

112-nieuws: automobilist ramt pilaar • heidebrand in Rosmalen

27 maart 2022 om 16:38 • Aangepast 4 april 2022 om 10:27
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.45

Illegale straatrace in Zevenbergschen Hoek

Dertig mensen zijn zondag bekeurd bij een illegale straatrace op een industrieterrein in Zevenbergschen Hoek. Ook dertien motoren en een quad zijn in beslag genomen door de politie.

LEES OOK: Illegale straatrace in Zevenbergschen Hoek, politie neemt motoren in beslag

22.30

Rick overleeft crash met peperdure Lamborghini

Rick van Stippent (29) uit Heusden had zondag een engeltje op z’n schouder. Hij overleefde een flinke crash met zijn Lamborghini op de A28. Zijn wagen met een waarde van ruim 500.000 euro is total loss maar wonder boven wonder kon hij ongeschonden uit de wagen stappen. “Lichamelijk mankeer ik niks, dat is ongekend. Maar het is een traumatiserende ervaring.”

Foto: ANP
Foto: ANP
19.15

Fikse heidebrand in Rosmalen, bossen blijven gespaard

Een heidegebied van zo'n 15.000 vierkante meter is zondag afgebrand aan de Oude Baan-Oost in Rosmalen. Omdat het gebied aan de bossen grenst, schaalde de brandweer al snel op. Het gaat om een terrein waar voorheen de vuilstort van Rosmalen heeft gezeten.

Brandweer moest opschalen zodat het vuur niet oversloeg naar de bossen (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Brandweer moest opschalen zodat het vuur niet oversloeg naar de bossen (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
17.40

Automobilist ramt pilaar appartementencomplex

Een automobilist is zondag met zijn auto tegen een pilaar van een appartementencomplex aan de Parcivalring in Den Bosch gereden. Volgens getuigen had de bestuurder van te voren een lekke band. Na de flinke klap, reed de bestuurder achteruit en probeerde door te rijden. Maar zo'n 150 meter verderop moest hij stoppen want de auto vloog in brand. Een buurtbewoner kon de brand snel blussen met een tuinslang. De man is aangehouden.

De pilaar van het appartementencomplex (foto: Sander van Gils - SQ Vision).
De pilaar van het appartementencomplex (foto: Sander van Gils - SQ Vision).
17.15

Verwarde man rijdt in op hek van woonhuis burgemeester Steenbergen

Een 53-jarige man is zondagochtend opgepakt in Steenbergen na een dollemansrit door de stad waarbij hij onder meer inreed op het hek van het huis van burgemeester Ruud van den Belt. Eerder reed de man die ochtend 'op een zeer asociale manier door Steenbergen' en reed hij in op een politieauto. De burgemeester laat in een schriftelijke reactie weten dat hij heel erg geschrokken is.

LEES OOK: Verwarde man rijdt in op hek van huis burgemeester: 'Hek heeft ons behoed'

16.00

Bermbrand in Cromvoirt

Rond 16.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een bermbrand langs de Kruissteeg in Cromvoirt. Over een lengte van z’n 30 meter brandde de berm. Brandweerlieden blusten het vuur en controleerden met een warmtebeeldcamera of het de brand helemaal uit was.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
12.55

Inwoners Etten-Leur schrikken van knallen

Bewoners van het Peellandhof in Etten-Leur schrokken zaterdagavond rond elf uur van knallen in hun buurt. Ze zagen dat iemand op een fiets al rijdend naar de grond 'schoot'. Ze zagen in ieder geval flitsen. Volgens de politie ging het om knalpatronen. "Mogelijk van een alarmpistool, dat is de meest logische verklaring." Van de verdachte is geen duidelijk signalement.

12.44

Ramen van huis in Vught vernield

Bij een huis aan het Gildehof in Vught zijn zaterdagnacht ramen vernield. Dat maakte een wijkagent zondagmiddag bekend. Daarnaast werd aan de Seriwangstraat in Vught een man bekeurd vanwege geluidsoverlast. "Deze man is hier eerder voor gewaarschuwd geweest", laat de wijkagnet weten.

11.50

Automobilist probeert man aan te rijden in Eindhoven

Een 47-jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdagochtend aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vrijdagnacht op de Kleine Berg opzettelijk te zijn ingereden op een 39-jarige man uit Vught. De bestuurder van de Fiat 500 reed onder meer over enkele scooters. De auto eindigde tegen een gebouw. De Eindhovenaar wordt verdacht van poging tot doodslag. Volgens de Eindhovenaar zou hij zijn mishandeld door de Vughtenaar op wie hij inreed. Ook hij is aangehouden en zit vast.

LEES OOK: Automobilist rijdt in op man in centrum Eindhoven: 'Hij had me mishandeld'

11.49

Eindhovenaar weet niet waarom hij werd neergestoken

Een 37-jarige Eindhovenaar die zaterdagavond bloedend werd gevonden aan het Eindje in Eindhoven zou uit het niets op de Nieuwe Emmasingel zijn aangesproken en aangevallen. Het slachtoffer kent degene die hem neerstak niet. Het slachtoffer slaagde erin te vluchten en zakte op de parkeerplaats aan het Eindje in elkaar. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man (37) plots neergestoken op straat, politie heeft geen idee waarom

11.30

Onderzoek naar dodelijke botsing Chaam gaat door

Hoe de dodelijke botsing op de Oude Bredasebaan in Chaam zaterdagmiddag kon gebeuren, is zondagochtend nog altijd onduidelijk. Dat laat de politie weten. De bestuurster kon nog niet gehoord worden. De vrouw raakte met haar auto, waarin ook drie kinderen zaten, een boom naast de nagenoeg rechte weg. Er was geen ander verkeer bij betrokken. Twee kinderen kwamen bij het ongeluk om het leven: een baby en een 4-jarig kind.

LEES OOK: Dodelijk ongeluk Chaam raadsel: 'Verklaring bestuurster van groot belang'

11.00

Ravage in winkel na vechtpartij

De ravage die zaterdagavond werd aangericht in een supermarkt aan de Lindenburg in Roosendaal was het gevolg van een vechtpartij tussen drie mannen. Een van hen kwam rond halfelf binnengerend, op de hielen gezeten door de twee anderen. Tijdens de vechtpartij sneuvelt een hoop. Even snel als ze binnen gekomen zijn, rennen de drie ook weer naar buiten. De medewerksters hevig geschrokken en met de rotzooi achterlatend.

LEES OOK: Overval op supermarkt blijkt enorme knokpartij tussen de levensmiddelen

10.20

Man loopt rond met groot mes

Een man met een groot mes is zaterdagmiddag aangehouden in Oudenbosch. Een getuige had gezien dat de man bij het station rondliep, het mes steeds uit de beschermhoes haalde en in zichzelf aan het praten was. Vervolgens belden ook andere mensen de politie omdat de man hen bedreigd zou hebben. Ook in een winkel zou de man mensen bedreigd hebben. In de Churchillstraat zagen agenten de man lopen. Ze werkten hem tegen de grond en hielden hem aan. Hij zat zondagochtend nog vast.

LEES OOK: Man loopt dreigend met een groot mes door Oudenbosch

09.57

Caravan uitgebrand in Boxtel

Een caravan is zondagochtend om halfnegen uitgebrand op Luissel in Boxtel. Toen de brandweer aankwam, stond de caravan al in lichterlaaie, laat een 112-correspondent weten. Omdat het blusvoertuig dat daar aankwam last bleek te hebben van een technisch mankement werd een tweede blusvoertuig opgeroepen en werd een waterwagen die kant op gestuurd. Van de caravan is niets meer over. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

Van de caravan op Luissel in Boxtel bleef niets over (foto: Sander van Gis/SQ Vision).
Van de caravan op Luissel in Boxtel bleef niets over (foto: Sander van Gis/SQ Vision).
09.41

Man zwaait met samoeraizwaard op markt Bergen op Zoom

Een 38-jarige man uit Groesbeek is zaterdagmiddag aangehouden op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Daar was hij met een soort samoeraizwaard aan het zwaaien. Volgens een getuige behoorde de man tot een groepje mannen dat daar op een terras zat. Volgens deze getuige waren alle mannen behoorlijk onder invloed. De getuige vond de situatie gevaarlijk en belde de politie. Agenten hebben de man vastgezet en het zwaard, een Katana, afgepakt .

08.26

Slachtoffer aanrijding Heusden is man uit Oudheusden

De fietser die zaterdagavond om het leven kwam bij een aanrijding op de Nieuwe Maasdijk in Heusden is een 65-jarige man uit Oudheusden. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Bij de betrokken automobilist (55) is bloed afgenomen om te bepalen of hij op het moment van de aanrijding onder invloed van alcohol was.

03.29

Auto in vlammen op in Vlijmen

Aan het Geerpark in Vlijmen is zaterdagnacht een auto in vlammen opgegaan. Het vuur werd rond een uur ontdekt door een voorbijganger. Die waarschuwde de brandweer, maar die kon niet voorkomen dat de gehele voorkant van de auto uitbrandde. Buurtbewoners hebben geen idee van wie de auto is. De auto is niet vaker gezien in deze straat. De auto stond ook op een rare plek geparkeerd.

03.20

Brand verwoest tijdelijk huis Rosmalen

Een tijdelijk huis aan de Kleine Vliet in Rosmalen is zaterdagavond door brand verwoest. Het vuur brak rond halftwaalf uit. Volgens een 112-correspondent ging het om een felle uitslaande brand. De aangrenzende huizen liepen ook de nodige schade op. Omdat het vuur ook in het dak van het huis woedde, is dat opengezaagd om zo het vuur volledig af te kunnen blussen. Voor zover bekend raakte niemand gewond bij de brand.

Het tijdelijke huis aan de Kleine Vliet in Rosmalen viel niet meer te redden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het tijdelijke huis aan de Kleine Vliet in Rosmalen viel niet meer te redden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
03.07

Gewonde man op straat in Prinsenbeek

Op de Neelstraat in Prinsenbeek is rond kwart voor een zaterdagnacht een gewonde man gevonden. Agenten waren naar die straat gereden na een melding van een steekpartij. Een stuk van de Neelstraat werd na de vondst van de man afgezet met lint. Verkeer mocht er niet door. De gewonde man is verzorgd door ambulancemedewerkers. Wat er precies aan de steekpartij vooraf ging, is volgens een 112-correspondent niet duidelijk.

00.39

Fietser gewond op straat in De Rips

Een fietser is zaterdagnacht gewond geraakt in de Kruisberglaan in De Rips. De man werd gevonden door iemand die stiekem met de auto door deze voor het verkeer afgesloten laan reed. Die belde meteen de hulpdiensten. Een buurtbewoner heeft eerste hulp verleend. De fietser bleek een gebroken sleutelbeen te hebben en verwondingen aan zijn handen en gezicht. Hij is naar het ziekenhuis in Boxmeer gebracht.

00.33

Bloedende man op straat in Eindhoven

Aan het Eindje in Eindhoven liep zaterdagavond rond kwart voor twaalf een bloedende man op straat. Hij verklaarde dat hij kort daarvoor bij een ruzie gestoken zou zijn. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!