Liveblog

112-nieuws: inzittende op de vlucht na botsing • bestuurder overleden

5 mei 2023 om 21:12 • Aangepast 16 mei 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

21.05 - Auto komt op andere auto terecht na botsing in Breda
Twee auto's zijn op elkaar gebotst in Breda. Dat gebeurde op de kruising Hondsdonk met de Emerparklaan. Daarbij belandde de ene auto bovenop de andere auto. Een vrouw is gewond geraakt en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een berger takelt beide auto's.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Foto: Perry Roovers/SQ Vision).

Liveblog

20.52

Bestuurder na ongeval overleden

De bestuurder van de auto die vrijdagmiddag op de A16 bij Breda met een autotransporter botste is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie. De A16 was vrijdagmiddag urenlang dicht richting Rotterdam na het heftige ongeval.

LEES OOK: Bestuurder overleden na hevige botsing op A16

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.51

Auto knalt op vrachtwagen, A27 dicht

De A27 is vrijdagavond dicht in de rijrichting Gorinchem na een hevige botsing bij Geertruidenberg. Een auto die tijdens een file over de vluchtstrook reed is op hoge snelheid met een vrachtwagen gebotst. Een van de inzittenden is op de vlucht geslagen en wordt nog altijd gezocht.

LEES OOK: Auto raast over vluchtstrook en knalt op vrachtwagen, A27 dicht

18.32

Zoektocht gestopt

De zoektocht naar iemand die vrijdag in Tilburg in het kanaal zou zijn geduwd is gestopt. Dat meldt de politie. Na onderzoek met een sonarboot werd niemand gevonden. Kinderen zeiden eerder op de dag te hebben gezien dat er iemand bij de Voldijk in het water werd geduwd. Er werd direct een grote zoektocht gestart.

17.00

Vrachtwagen duwt auto van weg

LEES OOK: Zoektocht gestopt naar man die in water zou zijn geduwdEen vrachtwagen heeft donderdag een personenauto van de weg geduwd op de A50 bij Eindhoven. Het ongeluk gebeurde toen de vrachtwagenchauffeur naar rechts wilde en de auto over het hoofd zag.

LEES OOK: Vrachtwagen drukt auto van de weg op druk knooppunt

15.05

Dier ontregelt treinverkeer

Een dier ontregelt het treinverkeer deze middag tussen Utrecht-Centraal en Den Bosch. Hierdoor rijden er tot ongeveer kwart over vier minder treinen en moeten reizigers rekening houden met vertraging. Op hetzelfde traject is ook een spoorbrug beschadigd wat tot extra problemen leidt.

14.30

Uur vertraging op A17

Het is geen lolletje voor het verkeer om vandaag gebruik te maken van de snelweg A17. Al de hele dag staan er vooral in de richting van Rotterdam lange files. Rond half drie was de vertraging opgelopen tot 72 minuten. Ook op de A16 blijft het, ondanks de meivakantie, druk. Tussen afrit Rijsbergen en Dordrecht is de extra reistijd ruim een half uur. De A16 en A17 zijn omleidingsroutes voor het verkeer, omdat de Heinenoordtunnel in de A29 is afgesloten.

Ook elders kan het druk op de weg worden, waarschuwt de ANWB al de hele dag. Er is code geel afgegeven voor onweersbuien waarbij plaatselijk veel regen kan vallen.

Wachten op privacy instellingen...
11.50

Zoekactie naar 'persoon te water'

De politie en andere hulpdiensten zijn al zeker een half uur aan het zoeken naar iemand die in het Wilhelminakanaal in Tilburg in het water terecht zou zijn gekomen. Bij de zoekactie wordt ook een helikopter ingezet.

Mogelijk is een scooter met bestuurder betrokken bij de persoon naar wie wordt gezocht. Dit laat de politie weten. Via Burgernet wordt gevraagd uit te kijken naar een gele scooter en de bestuurder.

Vanaf de kant en in het water wordt gezocht (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Vanaf de kant en in het water wordt gezocht (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Er wordt flink uitgepakt (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Er wordt flink uitgepakt (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Duikers wordt de helpende hand geboden (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Duikers wordt de helpende hand geboden (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
11.30

Het is weer druk op de A17

Op de snelweg A17 moet het verkeer in de richting van Dordrecht en Rotterdam weer rekening houden met vertraging. Er staat een file van 7 kilometer tussen Zevenbergen en knooppunt Klaverpolder. De extra reistijd is zeker een half uur. Ondanks de meivakantie is het de hele week druk op de A16 en de A17. Dit komt, omdat het verkeer dat normaal gesproken gebruik maakt van de A29 omgeleid wordt. De Heinenoordtunnel in die snelweg is namelijk afgesloten.

Ook elders kan het druk op de weg worden, waarschuwt de ANWB. Er is al code geel afgegeven voor onweersbuien waarbij plaatselijk veel regen kan vallen.

LEES OOK:

Flinke plensbuien op komst, onze weerman weet wanneer ze vallen

Meivakantie en tóch elke dag file op de A16 en A17, zo komt dat

8.35

Vat met mogelijk drugs achtergelaten

In een sloot langs de Halstersebaan in Bergen op Zoom is afgelopen nacht een vat van 1000 liter gedumpt. In het vat zit waarschijnlijk drugsafval. De brandweer heeft metingen verricht, maar kan niet zeggen wat erin het vat zit. Medewerkers van de gemeente Bergen op Zoom gaan het vat opruimen.

07.30

Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Vandaag zijn er in onze provincie meerdere bevrijdingsfestivals, onder meer op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. De politie waarschuwt voor zakkenrollers bij grote evenementen. "Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee en draag geen telefoon of portemonnee in je achterzak", laat de politie weten op Twitter.

00.15

Brand in huis Valkenswaard

In een huis aan de Haak in Valkenswaard is rond middernacht brand uitgebroken. De brandweer rukte uit met twee bluswagens en een hoogwerker. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle.

De bewoner van het huis is door het ambulancepersoneel nagekeken. Of hij ook met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht, is niet bekend. Volgens een 112-correspondent zat de bewoner onder het roet. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
20.42

Bijzondere dodenherdenking voor hulpverleners in Nuenen

Een bijzondere dodenherdenking gisteravond voor hulpverleners in Nuenen. Ze moesten op pad nadat een vrouw met haar fiets de sloot bij de Nieuwe Dijk inreed. Zowel een ambulance als de traumahelikopter werd opgeroepen. Nadat de vrouw met een ziekenwagen naar het ziekenhuis was gebracht, hielden de hulpdiensten die er nog waren om acht uur twee minuten stilte. Ze volgden op hun telefoon de nationale dodenherdenking.

Er werd bewust gewacht met het vertrek van de traumaheli om de herdenking niet met lawaai te onderbreken.

20.35

Dodenherdenking Breda verstoord door dronken man

De dodenherdenking in Breda gisteravond verstoord. Tijdens de twee minuten stilte in Park Valkenberg begon een dronken man te schreeuwen. De man riep dat hij als militair had gediend. Een agent en een man voerden hem weg.

LEES OOK: Dronken man verstoort Dodenherdenking in Breda

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!