Liveblog

112-nieuws: motorrijder scheurt door stad • vrachtwagentje in brand

30 januari om 11:26 • Aangepast 9 februari om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.28

Kleine vrachtwagen in brand langs A58

Een kleine vrachtwagen stond vanavond in brand langs de A58 van Breda richting Roosendaal bij Etten-Leur. De eerste melding van de brand kwam rond half elf. Twee tankspuitwagens van de brandweer zijn de brand komen blussen.

22.17

Motorrijder gaat opnieuw de fout in

Een 30-jarige motorrijder is vanavond aangehouden vanwege zijn rijgedrag. De man scheurde met 111 kilometer per uur over de Jeroen Boschlaan in Eindhoven, waar zeventig kilometer per uur is toegestaan. Ook haalde hij rechts in en reed hij heel dicht op zijn voorgangers.

De man heeft nog maar drie maanden zijn rijbewijs. Hij was in december ook al aangesproken op zijn rijgedrag. Daarom moet hij verplicht een cursus volgen over gedrag in het verkeer.

18.30

Boerenprotesten zorgen voor verkeersoverlast in Brabant

Het verkeer op de A58 van Eindhoven naar Tilburg stond de hele avondspits zo ongeveer vast. Rond kwart over zes stond er bijna tien kilometer file. Volgens Rijkswaterstaat is het op de A58 extra druk door de boerenprotesten. "Om te voorkomen dat het verkeer op de A67 vastloopt, leiden we het verkeer om via de A58. Op die manier spreiden we de drukte."

17.21

Berg snoeiafval in brand


Een berg snoeiafval stond vanmiddag rond half vijf in brand op een braakliggend terrein aan de Scheidingsweg in Boxtel. Een voorbijganger zag de brand en belde de brandweer. De brand is inmiddels geblust.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
17.16

Man zwaargewond bij frontale aanrijding

Een automobilist is vanmiddag zwaargewond geraakt nadat hij frontaal in botsing kwam met een tegenligger. Het ongeluk gebeurde op de Langstraat / N270 in Deurne. Een traumahelikopter is geland. De weg is in beide richtingen afgesloten.

Een automobilist kwam met de auto uit de richting van Venray en kwam op de N270 op de verkeerde weghelft terecht. De bestuurder raakte de tegenligger frontaal.

De tegenligger raakte door de klap zwaargewond en is overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Ook de andere chauffeur raakte gewond.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
16.29

Man opgepakt voor schieten op schoenwinkel

Een 34-jarige man uit Nistelrode is vanmiddag opgepakt als verdachte van een schietpartij in Oss vorig jaar september. Een schoenwinkel in de Nieuwe Brouwerstraat werd toen beschoten. De kogelgaten werden een dag later ontdekt.

Ook heeft de politie vandaag twee huizen doorzocht, eentje in Oss en eentje in Nistelrode. Daarbij zijn spullen in beslag genomen.

Beelden van de schutter zijn later getoond in Bureau Brabant. Daarop is te zien hoe de schutter vastberaden op het pand schiet.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
16.12

File op A58 na ongeluk met meerdere voertuigen

Op de A58 van Eindhoven naar Tilburg is bij Oirschot een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Een rijstrook is afgesloten. Door het ongeval staat heeft het verkeer ruim veertig minuten vertraging. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
15.28

Man (28) opgepakt als verdachte van ramkraak juwelier

Een 28-jarige man uit Helmond is vanmiddag aangehouden vanwege een ramkraak op een juwelier in Someren vorig jaar. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ramkraak waarbij met vol geweld een auto de juwelierszaak binnen reed. In heel korte tijd namen drie daders voor 13.000 euro aan sieraden mee.

Omwonenden van de juwelier aan de Kanaalstraat in Someren schrokken die bewuste nacht in augustus wakker van een harde knal. De pui van de juwelier bleek met behulp van een grijze VW Polo en een vuilcontainer volledig te zijn vernield.

Alles bij elkaar opgeteld duurde de ramkraak één minuut en veertig seconden.

15.20

UPDATE: Verkeer rijdt weer over Merwedebrug

De A27 is weer open in beide richtingen, de klep van de Merwedebrug is weer naar beneden. De Merwedebrug is onderdeel van de A27 en verbindt onze provincie met Zuid-Holland. De brug ging volgens Rijkswaterstaat niet dicht door een technisch probleem. Toen dat was verholpen, konden de slagbomen weer omhoog en werden de afzettingen weggehaald, zodat het verkeer weer over de A27 kon rijden.

Na de avondspits van dinsdag test Rijkswaterstaat of de brug weer zonder problemen open en dicht kan en of de storing daadwerkelijk is verholpen.

14.23

A27 dicht doordat brug niet sluit

De A27 is in beide richtingen dicht, omdat de klep van de Merwedebrug niet naar beneden gaat. Dat komt door een technisch probleem. Verkeer wordt omgeleid.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X.
13.47

Auto ramt huis na achtervolging

Een 19-jarige bestuurder uit Helmond is vannacht opgepakt, nadat hij tegen een huis is aangereden. Hij werd achtervolgd door de politie, omdat hij een stopteken negeerde. De man bleek onder invloed van drugs te zijn en had geen rijbewijs.

Het huis is flink beschadigd geraakt, hier lees je meer over wat er vannacht gebeurde

12.23

Scooterrijder aangereden

Op het Van Coothplein in Breda is een scooterrijder aangereden. De automobilist zou na het ongeluk door zijn gereden. De hulpdiensten zijn aanwezig.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
11.02

Stroomstoring in Tilburg

In Tilburg is een stroomstoring gemeld. Minder dan duizend huizen zitten zonder stroom. Netbeheerder Enexis verwacht dat de problemen rond kwart over twaalf verholpen zijn.

Hier lees je waarom er de laatste weken zoveel stroomstoringen zijn

09.49

Bestelbus vat vlam

Een bestelbus is vanochtend in brand gevlogen op de A73 bij Boxmeer. De afslag bij Sint Anthonis werd tijdelijk afgesloten voor verkeer, terwijl de brandweer het vuur bluste. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
09.09

Brand in houtsilo

De brandweer is aanwezig bij een brand aan de Kennedylaan in Bergeijk. Het vuur woedt in silo waar houtmot in opgeslagen zit, dat is een soort zaagsel. De brandweer heeft de bovenkant afgedekt met schuimblussers.

Wachten op privacy instellingen...
08.18

Vuurwapen en drugs gevonden in huis

De wijkagent van de Eindhovense wijk Vlokhoven kreeg gistermiddag een melding dat iemand met een vuurwapen bedreigd werd. Agenten doorzochten daarop het huis van de verdachte. Daar lagen een vuurwapen, munitie en harddrugs. De 34-jarige Eindhovense verdachte is aangehouden en wordt vandaag gehoord.

Foto: Wijkagenten Vaartbroek/Instagram.
Foto: Wijkagenten Vaartbroek/Instagram.
07.55

Rijstrook dicht op A58

Op de A58 staat bij Tilburg een vrachtwagen met pech. Verkeer van Breda naar Eindhoven moet daardoor rekening houden met een uur vertraging. De rechterrijstrook was dicht, maar is iets na acht uur weer vrijgegeven. De file neemt sindsdien langzaam af.

Een stukje verderop, op de A58 bij Bavel, is een voertuig in brand gevlogen. Die staat op de vluchtstrook.

Wachten op privacy instellingen...
07.30

Actie Belgische boeren zorgt voor vertraging E19 Breda-Antwerpen

Op de E19, de snelweg van Breda naar Antwerpen, heeft het verkeer veel hinder van een colonne van tractoren. Ter hoogte van Kleine Bareel, aan de noordkant van Antwerpen, is de weg afgesloten door het boerenprotest. Bij Merksem staat het verkeer stil. Ook op de ring rond Antwerpen rijden tractoren stapvoets. Deze route wordt veel gebruikt door Nederlands vrachtverkeer. Verkeer richting Antwerpen kan beter omrijden via Bergen op Zoom.

01.30

Grote brand bij gevelbouwer in Oirschot

Bij het bedrijf WVH Gevelprojecten aan De Scheper in Oirschot heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed. Bij de brand sloegen de vlammen uit het dak en uit de gevel. De brandweer schaalde na aankomst al snel op naar zeer grote brand. De brand is inmiddels onder controle en het sein brand meester is gegeven. Een gedeelte van het bedrijf wordt als verloren beschouwd.

Een gedeelte van het bedrijf wordt als verloren beschouwd, hier lees je er meer over

De voorkant van het bedrijfspand (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
De voorkant van het bedrijfspand (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
22.16

Heftige achtervolging eindigt met arrestatie en crash politieauto

De politie heeft gisteravond een automobilist anderhalf uur achtervolgd en uiteindelijk met veel machtsvertoon aangehouden in Overloon. Op beelden is te zien hoe de man achterna wordt gezeten door een groot aantal agenten. Voor de kerk aan het 14 Oktoberplein werd hij tegen de grond gewerkt.

De achtervolging begon in het Limburgse Oostrum, vlakbij Venray. De man werd achtervolgd, omdat hij een gebiedsverbod had overtreden.

Op het moment dat de politie arriveerde om de man aan te houden, ging hij er in de auto vandoor

Foto: Edward Media
Foto: Edward Media
20.49

Stroomstoringen in Schijndel, Oss en Nuenen

In een laagspanningskast aan de Van Schaikstraat in Oss is gisteravond brand ontstaan, daardoor is er in die straat geen stroom. Het gaat om enkele tientallen klanten. Monteurs waren aanwezig voor de reparatie.

In Schijndel kwamen gisteravond 659 klanten zonder stroom te zitten. De oorzaak van die stroomstoring is een kapotte kabel. Rond tien uur was de storing in Schijndel verholpen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
20.18

Vermissing Yoran Krol (16): politie stopt met 'lukraak zoeken'

De politie zoekt niet meer actief naar de vermiste Yoran Krol (16) uit Sleeuwijk. Dat vertelde een woordvoerder maandag tegen Omroep Brabant. Omdat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf en het zoekgebied steeds groter wordt, is het volgens de politie onbegonnen werk om overal te blijven zoeken. "Het is zoeken naar een speldin een hooiberg."

Dat betekent volgens de politie niet dat ze helemaal stoppen met de zaak rondom de 16-jarige tiener uit Sleeuwijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!