Video

Burgemeester Theo Weterings: 'We steunen de getroffen ondernemers waar we kunnen na de brand'

20 september 2019 om 09:29
nl
De ondernemers die getroffen zijn door de uitslaande brand die donderdagnacht uitbrak op industrieterrein Kraaiven in Tilburg, kunnen rekenen op hulp van de gemeente. Dat benadrukt burgemeester Theo Weterings. "We steunen hen waar we kunnen."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens Weterings zijn de werknemers van de getroffen bedrijven - die hij vrijdagochtend sprak - in shock. Met name de mensen die werken bij Maître Paul, waar de brand ontstond. "Ze voelen zich verantwoordelijk. Heel vervelend dat de brand is overgeslagen naar de buren. Het heeft zo een grote impact op de werknemers hier."

Monitoren
Rond negen uur werd het sein brand meester gegeven. Hoe groot de schade is en hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

"Op zich is het gevaar beperkt gebleven tot vier bedrijven", vertelt Weterings. "Er is goed gemonitord op de stoffen die neergeslagen zijn, onder meer in de wijk Reeshof. Tot nu toe zijn er geen gevaarlijke stoffen aangetroffen, maar dit blijven we in de gaten houden. Het advies voor mensen in de buurt blijft: ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitzetten. Niet in de rook komen en de stoffen wegspoelen die je aantreft op de stoep of de auto. En handen wassen, zeer zeker."

Op weg helpen
Weterings wil de bedrijven een hart onder de riem steken: "Samen zullen we de bedrijven die getroffen zijn zo goed mogelijk weer op weg helpen", benadrukt hij. "We hebben contact met de ondernemers en zorgen dat we hen steunen waar we kunnen als gemeente."

De burgemeester is trots op de goede samenwerking tussen de hulpdiensten tijdens de brand. "Niet alleen binnen het korps van Midden- en West-Brabant, maar ook de samenwerking met de andere korpsen en tussen de bijna honderd brandweermensen, agenten, hulpverleners en de gemeente. Nu moeten we zorgen dat de nazorg ook goed is. Dat de bedrijven die getroffen zijn zo snel mogelijk geholpen worden."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.