Reeshof College sluit deuren door roetdeeltjes na grote brand in Tilburg, alle lessen vervallen - Omroep Brabant
Video

Reeshof College sluit deuren door roetdeeltjes na grote brand in Tilburg, alle lessen vervallen

20 september 2019 om 10:56
nl
Op het Reeshof College in Tilburg zijn alle lessen vrijdag vervallen. De school is dicht vanwege de stank door rook en roetdeeltjes die zijn vrijgekomen bij de zeer grote brand op industrieterrein Kraaiven in Tilburg.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De brand ontstond donderdagnacht en woedde bij vier bedrijven op het industrieterrein. Tachtig brandweermensen bestreden het enorme vuur. Vrijdagochtend rond negen uur werd het sein brand meester gegeven.

Wachten op privacy instellingen...

De school meldde vrijdagmorgen in eerste instantie via Instagram dat het tot elf uur gesloten zou zijn. Later volgde een nieuw bericht dat alle lessen zijn vervallen.

Het Reeshof College ligt op ongeveer acht kilometer afstand van de getroffen bedrijven.

 

Wachten op privacy instellingen...

Aantal lesuren bij Beatrix College vervallen
Op het Beatrix College in Tilburg, dat 6,5 kilometer van het industrieterrein ligt, zijn vrijdag de eerste drie lesuren vervallen. "We hebben leerlingen, ouders en onze collega's 's ochtends vroeg geïnformeerd". zegt Wilma van Noort, rector van de school. "Vervolgens hebben we rond kwart over tien opnieuw overleg gehad over de rest van de dag. Op dat moment werd duidelijk dat de roetdeeltjes die vrij zijn gekomen bij de brand geen gevaar vormen voor de volksgezondheid. Toen is besloten de lessen vanaf 11 uur weer te hervatten."

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de rector is er van de rook inmiddels niets meer te ruiken. Ook zijn er bij de school geen roetdeeltjes aangetroffen. Verderop in de wijk is dat wel het geval.

Niet buiten spelen bij basisschool De Sporckt
Op basisschool De Sporckt hadden ze vanochtend wel last stank en van roetdeeltjes op het schoolplein. Directeur Jos Montulet belde daarom om zeven uur met de politie, met de vraag wat ze moesten doen. Montulet: "Toen kreeg ik te horen dat er geen giftige stoffen waren gemeten. Ik heb dat ook nog nagevraagd bij de brandweer. Daarna besloten we dat de kinderen gewoon naar school konden gaan."

Wachten op privacy instellingen...

De school nam wel extra maatregelen. Montulet: "We hebben de ramen en deuren de hele dag dichtgehouden en het ventilatiesysteem uitgezet. De kinderen moesten binnen blijven en mochten dus niet buiten spelen. De conciërge heeft inmiddels de roetdeeltjes op het schoolplein opgeruimd."


LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.