Video

Mis niets, dit zijn de vijf belangrijkste verhalen van afgelopen week

21 november 2021 om 13:15 • Aangepast 22 november 2021 om 10:27
nl
In week tijd gebeurt er veel in Brabant. De grote nieuwsverhalen wil je natuurlijk niet missen. Daarom heeft Omroep Brabant de vijf belangrijke nieuwsverhalen van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Dodelijk ongeluk Helmond, drie jongens overleden
Bij een botsing tussen een ambulance en een auto zijn drie jongens, Elvis (16), Levi (15) en Anthony (16), overleden. Een vierde inzittende, Kane (15), raakte zwaargewond. De twee ambulancebroeders zijn met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Op de plaats van het ongeluk is een lachgastank gevonden. Wat er precies gebeurd is, weet de politie niet.

Afgelopen week zijn verschillende herdenkingen geweest voor de drie overleden jongens. Vrijdag en zaterdag waren de uitvaarten. De moeder van Levi heeft een oproep gedaan om Kane een kaartje te sturen om hem zo een hart onder de riem te steken.

Legionella-uitbraak
De GGD maakte donderdag bekend dat er een flinke legionella-uitbraak is in Schijndel. Donderdag lagen er nog tien mensen met de bacterie in het ziekenhuis, maar dit is al opgelopen naar vijftien. Een patiënt is overleden.

De bron zit waarschijnlijk in de openlucht ergens in de omgeving zegt de GGD. Onder meer koeltorens en fonteinen zijn afgesloten of gereinigd. Lees hier wat legionella precies is.

17 mannen vervolgd voor betaalde seks met meisje (16)
Een 16-jarig meisje uit Eindhoven heeft zeker honderd betaalde seksafspraken gehad met meerdere mannen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag onvoorwaardelijke celstraffen en werkstraffen geëist tegen zeven van de mannen. Tegen de drie mannen die het meisje aan klanten hielpen en naar de klanten toe brachten is een celstraf geëist

De politie kwam het meisje in 2019 op het spoor. Dat gebeurde tijdens een reguliere controle van het Prostitutie Controle Team. Toen de politie om het ID van het meisje vroeg, gaf ze die van haar meerderjarige zus. Het meisje verklaarde tijdens politieverhoren dat ze het niet eerlijk vindt dat er nu 21 mannen voor de rechter moeten verschijnen. "Ik heb de mannen zelf misleid, ik ben een goede leugenaar."

Basisscholen sluiten door coronabesmettingen
Het aantal coronabesmetting neemt vooral toe onder basisschoolleerlingen. Deze stijging is zo erg dat basisschool De Springplank in Eindhoven de hele school tijdelijk sluit. Bij andere scholen zijn de maatregelen iets minder extreem. Hier blijven een aantal klassen thuis.

Bredase horeca sluit de deuren niet en krijgt waarschuwing
De Bredase horeca heeft zaterdag 13 november haar deuren niet gesloten. Door de nieuwe coronaregels moesten de zaken eigenlijk om acht uur 's avonds de deuren sluiten. Uit protest besloten de ondernemingen dat niet te doen.

De gemeente liet donderdag weten dat de ondernemingen alleen een waarschuwing krijgen, omdat het in alle gevallen ging om ondernemers die nog niet eerder een waarschuwing kregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.