Artikelen over Tonpraten

'Alles viel op zijn plek', Dirk Kouwenberg straalt na winnen Brabants kampioenschap tonpraten

Na het winnen van het Brabants kampioenschap tonpraten in Valkenswaard loopt Dirk Kouwenberg zaterdag rond met heel kleine oogjes. "Ik had zoveel adrenaline in mijn lijf dat ik heel lang niet kon slapen", legt de inwoner van Nuland uit. "Ik ben alleen maar druk bezig geweest met whatsappjes, mailtjes en dergelijke. Toen ik, nadat ik uiteindelijk toch in slaap viel, weer wakker werd, was mijn mailbox weer vol!"

Dirk Kouwenberg won zowel de zilveren ton als de publieksprijs. (Foto: Dirk Kouwenberg/Facebook)

'Dit is mijn belangrijkste overwinning': Boy Jansen wint het Keiebijters Kletstoernooi 2019 [FOTO'S]

Het was een superspannende finale, maar uiteindelijk is het Boy Jansen uit Budel die zich de winnaar van het Keiebijters Kletstoernooi mag noemen. Met zijn typetje 'Truus van Boven' ging hij in zaal Traverse in Helmond de strijd aan om de meest begeerde tonpraattrofee van Brabant. Met dat typetje wist hij de jury en het publiek helemaal in te pakken en won hij uiteindelijk de Zilveren Narrenkap van het Keiebijters Kletstoernooi 2019.

Boy Jansen wint het Keiebijters Kletstoernooi! (foto: Kevin Cordewener)

Hoe tonprater Dirk Kouwenberg (35) de populairste astronaut van Brabant werd [INTERVIEW]

Er komt een astronaut het podium op. Hij slaat een vol glas bier tegen zijn dichte helm in een poging een slok te nemen: “Houston, we have a problem.” Met zijn typetje De Astronaut won Dirk Kouwenberg bijna elke wedstrijd die er te winnen valt in het tonpraten. Brabant houdt van De Astronaut. Wat is het geheim achter zijn succes? “Het is één groot onzinverhaal. Het slaat van A tot Z helemaal nergens op.”

Dirk Kouwenberg als de astronaut. (Foto: archief)