Teller Brabantse coronapatiënten loopt op: nieuwe besmettingen in Den Bosch en Eindhoven

4 maart 2020 om 16:45
nl
In Brabant zijn er nu 23 Brabantse coronapatiënten. In totaal zijn er nu 38 officiële besmettingen in Nederland, volgens het RIVM. Niet alle gevallen in Brabant zijn al bevestigd door het RIVM. Dat gebeurt pas als ook een tweede test corona uitwijst.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Omroep Brabant zet alle Brabantse coronagevallen (bevestigd en onbevestigd) voor je op een rijtje.

Helmond (4)

Maandag werd bekend dat een 45-jarige vrouw uit Helmond is besmet met het coronavirus. Ze was vorige week met haar gezin op vakantie op wintersport in het Italiaanse Trentino. Ze keerde zaterdag terug. De Helmondse patiënte zit in thuisisolatie. Ook gezinsleden blijven de komende veertien dagen thuis.

De GGD Brabant-Zuidoost meldde dinsdag dat nog eens drie inwoners van Helmond besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het gaat om een van de kinderen van een Helmonds gezin dat op wintersportvakantie is geweest in Noord-Italië en om een man en vrouw die samen met het gezin op vakantie waren. Het gezelschap was vorige week in Trentino. De nieuwe patiënten zitten in thuisisolatie, meldt de GGD.

Eindhoven (4)

Dinsdag maakte het RIVM bekend dat het coronavirus is vastgesteld bij een vrouw uit Eindhoven. Zij zit in thuisisolatie. Ook haar partner blijft de komende veertien dagen thuis. De vrouw heeft het virus opgelopen in Trentino. Ze was daar op vakantie met familieleden. De vrouw is de zus van de 45-jarige coronapatiënt uit Helmond.

Op woensdagavond heeft de GGD Brabant-Zuidoost bekend gemaakt dat een medewerker van het Summa College in Eindhoven het coronavirus heeft. Het is onduidelijk waar deze patiënt het virus heeft opgelopen, maar volgens de GGD waarschijnlijk niet op de school. De besmette persoon zit in thuisisolatie. De GGD monitort de komende twee weken de studenten en collega’s van de school waarmee de medewerker in contact is geweest.

Diezelfde woensdagavond werd duidelijk dat ook een medewerkster van het Catharina Ziekenhuis is besmet. Deze week is het ziekenhuis begonnen met het testen van werknemers nadat duidelijk werd dat er een patiënt was opgenomen die het COVID19-virus had. De man heeft sinds 23 februari op verschillende afdelingen gelegen, pas op 2 maart werd het virus ontdekt. De medewerkster van het Catharina Ziekenhuis zit in thuisisolatie.

Sinds 23 februari ligt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ook een patiënt die besmet is met het coronavirus. Hij en zijn vrouw worden in isolatie verpleegd. Ook bij de vrouw is een verdenking van corona. Zij wordt getest. Deze patiënt staat niet op de lijst van het RIVM.

Oss (1)

Maandag werd bekend dat een man uit de gemeente Oss is positief getest op het coronavirus. Deze man is in het gebied in Noord-Italië geweest waar twee weken geleden besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld. De patiënt en zijn gezinsleden zijn thuis in isolatie.

Uden (1 )
Ook een man uit Uden is besmet met het coranavirus. Dat heeft het ziekenhuis woensdagmiddag bekendgemaakt. De patiënt kreeg tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis op maandagmiddag griepachtige verschijnselen. Definitieve bevestiging van de uitslag volgde woensdagmiddag. De kamergenoten van deze patiënt worden voor de zekerheid getest. Zij worden ook in isolatie verpleegd.

Loon op Zand (5)

Vorige week donderdag werd bekend dat de eerste besmette Nederlander een 56-jarige ondernemer uit Loon op Zand is. Hij is opgenomen in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. De man was onlangs in het Noord-Italiaanse Lombardije.

Zaterdag werd duidelijk dat de vrouw en de dochter van de man ook het coronavirus is vastgesteld. Ze zitten thuis in isolatie. Beiden werken op een basisschool in Loon op Zand, allebei op een andere.

Maandagmorgen bleek dat de broer van de 56-jarige ondernemer als vierde inwoner van Loon op Zand is besmet met het coronavirus. De broer moet twee weken thuis in quarantaine. Daarbij moet hij afgezonderd blijven van de rest van zijn gezin.

Maandagmiddag volgde de vijfde coronapatiënt uit Loon op Zand. Het gaat om een vrouw die contact had met de 56-jarige man die als eerste in het dorp besmet raakte. Ze is geen familie.

Tilburg (3)

Tijdens een persconferentie van het RIVM zondag bleek dat een vrouw uit Tilburg besmet was geraakt met het coronavirus. Ze vierde carnaval in Tilburg, net als een man van middelbare leeftijd uit het Drentse Coevorden.

Woensdag werd duidelijk er twee nieuwe gevallen van Tilburgse besmettingen zijn in Tilburg. Over hen is verder nog niets over bekend.

Altena (3)

Bij de persconferentie van het RIVM zondag bleek dat een 49-jarige vrouw uit Nieuwendijk in de gemeente Altena besmet was geraakt. Ze lag eerst ernstig ziek in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Nu ligt ze in isolatie in het Rotterdamse Erasmus MC.

Dinsdagmiddag werd gemeld dat er drie nieuwe patiënten met het coronavirus zijn vastgesteld in de gemeente Altena. Dat meldde veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Woensdagmiddag liet ze weten dat niet vier maar drie inwoners van de gemeente Altena zijn besmet met het coronavirus. Er bleek sprake te zijn van een 'rekenfout', waar een woordvoerder verder niets over kon zeggen.

Breda (1)

Woensdag blijkt dat een medewerker van het Amphia Ziekenhuis in Breda besmet is. Het is niet duidelijk waar de medewerker vandaan komt en of het hier om een nieuw geval gaat. Wel weet het ziekenhuis te melden dat de medewerker twee keer positief is getest.

In het Amphia Ziekenhuis in Breda bleek dinsdag een vrouw met het coronavirus opgenomen uit de gemeente Altena. Dat bevestigde het ziekenhuis dinsdag. Vermoedelijk gaat het om van de drie bestaande gevallen uit de gemeente Altena.

Den Bosch (1)

Een arts-assistent van de afdeling oncologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is ook besmet. De man uit Den Bosch hielp een besmette patiënt uit Gelderland en liep zo het virus op.

De man uit het Gelderse Kerkwijk meldde zich vrijdagavond met griepverschijnselen. Hij maakt het naar omstandigheden goed, meldt het ziekenhuis.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.