Artikelen over Megastallen

Met ruim 21.000 handtekeningen maakt Oirschot een vuist tegen een megastal voor varkens

Een handjevol omwonenden volgde maandag hoe wethouder Esther Langens van Oirschot ruim 21.000 handtekeningen in ontvangst nam tegen de komst van een megastal voor varkens, vlakbij natuurgebied Kampina. De handtekening waren in korte tijd verzameld door Natuurmonumenten en de Brabantse Milieu Federatie. De wethouder benadrukte dat zij ook geen voorstander is van de stal. "Maar wij zijn als college niet bij machte geweest om deze ontwikkeling op juridische gronden tegen te houden."

21.000 handtekeningen tegen de megastal in Spoordonk.

Strijd om megastal Nijnsel nog niet gestreden: ‘De gemeente is verantwoordelijk voor de schade'

Er was donderdag grote blijdschap bij actievoerders in Nijnsel. Toen maakte het college van Burgemeester en Wethouders (B en W) van de gemeente Meierijstad namelijk het besluit bekend dat de bouw van een mega-varkensstal van boer Thomas Verhagen niet door mag gaan. Maar de advocaat van Verhagen, Joost de Rooij, laat weten dat zij zich allesbehalve neerleggen bij dit besluit. En De Rooij is laaiend op de gemeente: “De raad is niet zuiver voorgelicht.”

(Archieffoto)

Vrede in Huijgevoort kostte 2,8 miljoen: 'Maar dit is echt het beste voor iedereen'

Varkenshouder Bart van Kerkhof heeft geen heimwee naar het buurtschapje Huijgevoort in Middelbeers, waar hij opgroeide en zijn hele leven heeft gewoond. Hij is verhuisd naar Wintelre en legt de laatste hand aan zijn gloednieuwe stal. "Wij zitten hier goed," zegt hij. In Huijgevoort lag Kerkhof overhoop met zijn buren. Het liep zo hoog op dat gemeente en provincie 2,8 miljoen euro op tafel legden om de varkenshouder uit te kopen.