Op 20 september 2018 kwam een Stint in botsing met een trein in Oss. Bij het drama kwamen vier jonge kinderen om het leven. Een vijfde kind en de begeleidster raakten zwaargewond. In dit dossier alle verhalen over het ongeluk en de onderzoeken naar de oorzaak.

Artikelen over Spoordrama Oss

Bloemenzee bij herinneringsmonument in Oss: 'Dat zijn nog eens veel mooie bloemen, hè papa?'

Het monument dat vrijdag in Oss werd onthuld, is bedolven onder bloemen, knuffels en kaartjes. Vlinderboek is een herdenkingsplek voor de kinderen die afgelopen vrijdag precies een jaar geleden bij het spoordrama om het leven kwamen. maar ook voor alle andere mensen die een kind moeten missen. Veel mensen kwamen de dag na de onthulling even naar het monumentje toe. Zoals Marcel Moonen uit Heesch. Hij is een vriend en collega van de vader van het omgekomen jongetje Kris.

Veel mensen kwamen een bloemetje leggen bij het herinneringsmonument in Oss (Foto: Imke van de Laar)

Kinderdagverblijven in Oss gaan niet meer met Stint rijden: 'Onlosmakelijk verbonden met leed'

20 september 2018. De dag dat Dana (8), Fleur (6), Kris (4) en Liva (4) overlijden als de Stint waarin ze zitten geraakt wordt door een trein bij station Oss-West. Een vijfde kind en de begeleidster raken zwaargewond. De pijn die het drama in Oss teweegbrengt, is onvoorstelbaar groot. Worden de inwoners binnenkort weer geconfronteerd met de Stint, als deze elektrische bakfiets terugkeert op de Nederlandse wegen? Het antwoord daarop is nee, blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant langs de kinderdagverblijven in Oss.

Archieffoto. (foto: Kevin Cordewener)

De Stint mag de weg weer op, maar de kinderdagverblijven staan nog niet allemaal te springen

Terwijl sommige kinderdagverblijven niet kunnen wachten om de Stint weer te gebruiken, zijn andere kritisch over het besluit van de Tweede Kamer om de elektrische bolderkar weer toe te staan op de weg. Hindrik Schuurman, directeur van Kindercentrum Kindertuin, noemt het besluit 'ondoorzichtig'. “Het vertrouwen bij de ouders is weg, het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd in Oss en vereiste aanpassingen zijn duur”, vindt Schuurman.

De Stint wordt aangepast. Er komen onder andere nieuwe veiligheidsgordels in.