<></>

Artikelen over Samen voor de Voedselbank

Iets in je kerstpakket dat je niet lekker vindt? Mike zamelt het in en geeft het aan arme gezinnen

Veel mensen zullen het herkennen. Je krijgt een kerstpakket met toastjes, een kerststol en chocola, maar de helft belandt in de voorraadkast en een paar maanden later in de vuilnisbak. Zonde, dacht Mike Weerts uit Eindhoven, want iemand anders kan het misschien wel goed gebruiken. Hij is samen met de voedselbank een actie gestart om zulke kerstpakketten door te spelen aan Eindhovense gezinnen die onder de armoedegrens leven.

Kerstpakket

Voedselbank Bergen op Zoom verrast noodlijdend Circus Barani met eten: ‘Dit is geweldig’

De artiesten en kinderen van het Circus Barani zijn vrijdagmiddag verrast door de voedselbank uit Bergen op Zoom. Vrijwilligers Dirk Sanders en Fred Noordlander namen, met toestemming, aan het eind van de dag de overgebleven etenswaren mee en gaven die aan de leden van het noodlijdende circus. “Die waren er ontzettend blij mee’, vertelt Sanders. “Dit is geweldig. Dit hadden we absoluut niet verwacht”, zegt circusdirecteur Robert Zinnicker.

De circusfamilie Zinnicker neemt het voedsel in ontvangst (Foto: Dirk Sanders/voedselbank).

Jan en Astrid kunnen niet rondkomen van hun pensioentje en moeten daarom naar de voedselbank

Het gaat goed met Brabant. De economie snort als vanouds en de werkgelegenheid is hoog. Maar de gepensioneerde Astrid (71) en Jan (79) merken er weinig van. Zij zagen de afgelopen jaren vooral hoe eten, medicijnen en andere levensbehoeften duurder werden en hoe hun eigen inkomen steeds verder kromp. Nu is het stel aangewezen op de voedselbank. Ze horen bij de groeiende groep Brabanders die voedselhulp nodig hebben.

Astrid (71) en Jan (79) kunnen niet zonder de voedselbank.

Samen voor de Voedselbank: 'Een gevulde maag telt voor twee'

Jus d'orange, blikjes met groenten, de voorraadkast van Jan en Jaantje uit Bergen op Zoom is redelijk goed gevuld. Dat was jarenlang wel anders. Toen Jan twintig jaar geleden meerdere hartstilstanden kreeg en niet meer kon werken, moest het echtpaar het ineens met heel weinig geld doen. Ze leefden in diepe armoede tot dat Jaantje het aandurfde om naar de Voedselbank te stappen. De hulp die ze daar kregen, heeft ze gered. "Dat hadden we veel eerder moeten doen! Vergeet niet, een gevulde maag telt voor twee."

Jaantje en Jan leefden jaren in diepe armoede tot ze bij de voedselbank kwamen