Artikelen over Amanda Todd

Kinderporno en afpersing: wat je moet weten over de rechtszaak tegen Aydin C.

Na meerdere keren te zijn uitgesteld, start woensdagochtend, onder grote internationale belangstelling, de rechtszaak tegen de 38-jarige Aydin C. De man uit Tilburg wordt verdacht van het afpersen van 34 destijds minderjarige meisjes en 5 volwassen mannen in binnen- en buitenland. De aanhouding van C. was wereldnieuws, omdat hij ook achter de afpersing van de Canadese tiener Amanda Todd zou zitten. C. zit al drie jaar vast in voorarrest en heeft tot nu toe altijd ontkend.

Aydin C. in de rechtbank in Amsterdam. (Archieffoto)

Moeder Amanda Todd: 'In mijn hart voel ik dat ik naar Nederland moet komen'

"Een gedachte die door mijn hoofd ging bij de afweging om wel of niet de rechtszaak in Nederland bij te wonen, was of ik klaar was om oog in oog te staan met Aydin C." Het was een moeilijke overweging zegt Carol Todd, de moeder van de Canadese tiener Amanda Todd, maar ze heeft haar besluit genomen. Ze wil naar Nederland afreizen om de man te zien die verantwoordelijk zou zijn voor het afpersen van haar tienerdochter Amanda.

Uitlevering Tilburgse Aydin C. aan Canada voor Amanda Todd-zaak kan nog lang duren

Het kan nog lang duren voordat de 38-jarige Aydin C. eventueel kan worden uitgeleverd aan Canada. De autoriteiten in het Noord-Amerikaanse land hebben hierom gevraagd omdat ze hem verdenken van betrokkenheid bij de dood van de Canadese tiener Amanda Todd. In Nederland wordt C. verdacht van aanranding en afpersing van 34 meisjes en volwassen mannen via de webcam. De uitleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam boog zich dinsdag over de zaak en doet over twee weken uitspraak.

Aydin C. in de rechtbank in Amsterdam. (Archieffoto)

Moeder Amanda Todd moedeloos van weer uitstel van Nederlandse rechtszaak tegen Aydin C.

Carol Todd, de moeder van de Canadese tiener Amanda Todd, wordt er moedeloos van dat de rechtszaak tegen de vermeende afperser Aydin C. opnieuw is uitgesteld. Dat laat ze in een reactie weten. Tilburger Aydin C. wordt ervan verdacht dat hij wereldwijd 34 minderjarige meisjes heeft afgeperst via een webcam. Ook zou hij degene zijn die een naaktfoto van Amanda Todd verspreidde. De pesterijen die daarop volgden, zorgden ervoor dat Amanda zich op haar vijftiende van het leven beroofde.