Extra uitzending Bureau Brabant op woensdag 3 maart om nog meer relschoppers op te sporen

19 februari om 12:20 • Aangepast 20 februari om 11:37
Het strijdtoneel in Eindhoven eind januari (foto: SQ Vision).
Het strijdtoneel in Eindhoven eind januari (foto: SQ Vision).
Naar aanleiding van de rellen die eind januari plaatsvonden in diverse Brabantse steden zendt Omroep Brabant woensdag 3 maart een extra Bureau Brabant uit op tv. Een thema-uitzending, omdat het Openbaar Ministerie nog veel extra relschoppers wil opsporen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In het centrum van Eindhoven liep het zondag 24 januari volledig uit de hand. Relschoppers bekogelden daar, nadat een aangekondigde demonstratie was verboden, agenten en ME'ers met stenen en fietsen. Ze richtten talloze vernielingen aan en plunderden winkels in het centrum. Ook in onder meer Den Bosch, Tilburg en Oosterhout ging het mis.

Verschillende relschoppers veroordeeld
Inmiddels zijn verschillende relschoppers veroordeeld voor hun aandeel tijdens de ongeregeldheden, maar het OM zit achter nog meer verdachten aan.

Relschoppers werden al vaker opgeroepen zichzelf te melden, omdat hun beelden anders herkenbaar zouden worden getoond in Brabant en Opsporing Verzocht. Een aantal gaf hier gehoor aan, maar lang niet iedereen.

Ook reguliere uitzending Bureau Brabant
De thema-uitzending over de rellen vindt plaats naast de reguliere Bureau Brabant-uitzending op maandag. Er zijn in de eerste week van maart dus twee uitzendingen van Bureau Brabant te zien bij Omroep Brabant.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...