Met ruim 400 hectare afgebrand bos is de brand in de Deurnese Peel een van de grootste natuurbranden ooit in Nederland. In dit dossier hebben we alle artikelen over deze enorme bosbrand gebundeld.

Artikelen over Bosbranden de Peel

De Peel is weken na brand nog steeds gevaarlijk door koolmonoxide en oplaaiend vuur

Boswachter Lieke Verhoeven heeft een apparaatje op haar jas gespeld voor een bezoek aan een rokende en smeulende Liesselse Peel. "Dit is een CO-meter", vertelt ze. "Op sommige plekken kun je nog ongemerkt teveel koolmonoxide inademen." Kortom: het is nog steeds geen goed idee om zomaar te gaan zwerven over de Peel of het maanlandschap te komen bekijken. Hoe verleidelijk ook, want het is wel indrukwekkend om het verkoolde gebied te zien.

De Peel weken na brand nog steeds gevaarlijk door koolmonoxide en oplaaiend vuur

Droogte voor alle natuurgebieden in Brabant gevaarlijk: 'Het moet met spoed veel natter'

"Het ziet er triest uit", omschrijft gedeputeerde Rik Grashoff de staat van natuurgebied de Deurnese Peel. Donderdagmiddag bekeek hij samen met de brandweer en de boswachter de schade aan het natuurgebied. "Ik heb een paar stoplijnen gezien, waar ze hebben geprobeerd het vuur tegen te houden. Daar zie je echt het gevecht tegen het vuur. Dat is indrukwekkend." Ruim 800 hectare van de Deurnese Peel ging in vlammen op. Hoe moet het nu verder met het natuurgebied?

Gedeputeerde Rik Grashoff (foto: Omroep Brabant).