Artikelen over VION

Gemeenteraad Boxtel heeft begrip voor uitleg waarom slachthuis VION toch open blijft

Burgemeester Wobine Buijs van Oss heeft woensdagavond als plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord tekst en uitleg gegeven aan de gemeenteraad van Boxtel over het openhouden van slachthuis VION. Ondanks dat er met corona besmette medewerkers werden aangetroffen, was het volgens de Veiligheidsregio toch verantwoord om het bedrijf met maatregelen open te houden. In Boxtel zelf werd en wordt daar wisselend over gedacht.

Gemeenteraadsvergadering Boxtel over varkensslachthuis VION.

Waarom mag Vion in Boxtel open blijven ondanks coronabesmettingen? Gemeenteraad eist duidelijkheid

Waarom mag de slachterij van Vion in Boxtel open blijven, terwijl uit testen is gebleken dat veel medewerkers van het bedrijf besmet zijn met coronavirus? Woensdagavond wil de gemeenteraad van Boxtel een helder antwoord krijgen op deze vraag. Dan komt Wobine Buijs, als plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio, naar de raad om tekst en uitleg te geven. Dit samen met de directeur van de GGD Hart voor Brabant, Karin van Esch.

Vion in Boxtel

Extra touringcars en mondkapjes voor personeel bij slachtbedrijf Vion levert chaotische situatie op

Chaotische taferelen bij de poort van slachthuis Vion in Boxtel. Personeelsbusjes en touringcars rijden af en aan. De ochtendploeg gaat naar huis, de middagploeg komt aan. Elke ploeg bestaat uit 600 tot 800 medewerkers. Ze worden gehaald en gebracht uit de hele provincie en daarbuiten. Vion zette donderdag namelijk in het hele land extra touringcars in om personeel te vervoeren. Dat is nodig omdat Vion het eerder niet nauw genoeg nam met de coronamaatregels.

Extra touringcars en mondkapjes voor personeel bij slachtbedrijf Vion

Talloze Brabantse restaurants en slagerijen op lijst 'fout vlees' van Willy Selten uit Oss

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft alsnog openbaar gemaakt wie allemaal vlees heeft gekocht bij groothandel Selten uit Oss. Op de lijst staan in totaal een kleine 1800 directe en indirecte afnemers. Het paardenvlees van de veroordeelde vleesverwerker Willy Selten kwam waarschijnlijk ook bij talloze bedrijven in Brabant terecht, waaronder vleesgroothandels, restaurants, cafetaria's en slagerijen.

Economieredacteur Raoul Cartens over de lijst met klanten van Selten